Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Cześć kochana ,widzę Twoje storczyki wzięły się za robotę .Pięknie .A mnie wczoraj pogoda dopisała ,wymarzony dzień na zakupy .Ale wieczorem padłam ,położyłam się wcześniej i rozmyślałam ,gzie wsadzić moje rośliny ,a ja mam jeszcze sośnicę do przesadzenia ,bo tam gdzie rośnie ,to już ścisk .Mnie to już chyba tylko psychiatra pomoże :;230
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Madziu ale masz cudowne storczyki!!! Mój biały też pięknie kwitnie ;:167 ale dwa padły ;:145 Jaka pogoda u Ciebie?
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MID2006 pisze: A tu moje dwie fuksje balkonowe. Dzisiaj wsadzone. Szkoda że to rośliny jednoroczne...
Madziu fuksje wspaniale zimują w domku, najlepiej w chłodnym, jasnym pomieszczeniu. Na zimę gubią listki, a wiosną po przycięciu wspaniale odbijają, tak, że się nie smuć, to wcale nie jednoroczne roślinki :D
Przepiękna skrzynka :D
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Madziu storczyki ślicznie kwitną ,a fuksje pięknie ozdobią balkon tym bardziej że skrzyneczka super ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Storczyki piękne ;:215
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Magdziu to ja też jeśli pozwolisz pochwalę sie swoimi

Obrazek Obrazek
Ten biały dostałam od męża na 20-stą rocznice ślubu zakwita i przekwita, zakwita i przekwita :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witajcie Kochane!
dusza001 O tym barwieniu to nie słyszałam. Dopiero dzisiaj dowiedziałam się że one są takie piękne tylko przy pierwszym kwitnieniu a potem są białe! O jak mi Milenka portfel uratowała. W życiu takiego nie kupię zwłaszcza za takie pieniądze. Już wolę zainwestować w krówkę albo innego pięknego storczyka. Co do truskawek to sprzedawca mi powiedział że sadzić można cały czas, kwestia jest kiedy będą owoce. Jak posadzę teraz to za rok a jak na jesieni to za dwa lata. Także teraz już za późno żebym pojechała ich szukać. Ale przyszykuję sobie ziemię pod truskawki a za tydzień je wkopie. Włókninę to obowiązkowo. Chcę uniknąć potem takiego dużego pielenia. A powiedz mi jak z tymi truskawkami postępować? Czy trzeba opryskiwać czy co?
Ewciu no to mi teraz zagadkę zrobiłaś. Czy rozpuszczać czy wsadzać. Może najpierw rozpuszczę bo wsadzać będę czosnek.
Osiu dziękuję :)
Ewcia-Rozalka No widziałam że wczoraj coś mało aktywna byłaś. Kochana do tego psychiatryka z tą przypadłością to się musimy razem umówić hehehe. Fajnie że pogoda Ci dopisała. U mnie nie pada ale pochmurno. Może się w końcu wypogodzi. Choć prognozy tego nie pokazują.
Grażynko dziękuję. Czemu padły?
Agness o jaka miła wiadomość :) Super!!!! ;:138 Pani w traczu wielka znawczyni poinformowała mnie że to są jednoroczne! Eh. W takim razie bardzo się cieszę bo mi się spodobały. Dziękuję - skrzynkę dostałam od brata.
Renatko dziękuję, staram się storczyki teraz odpowiednio traktować. I mam nadzieję że długo pozwolą mi cieszyć oko swoim pięknem.
Aniu dziękuję :)
Kasiu oczywiście że nie mam nic przeciwko temu :) Piękny prezent dostałaś od męża. Ślicznie Ci kwitną i też mają duuużo kwiatu.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Madziu byłam na bałuckim i zwrócilam uwagę na truskawki - wiele nie było ,ale były . Jedne po 1 zł - Elsanta, na innym stoisku po 2 zł ,ale odmiana niewiadoma
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś kochana jesteś. Dziękuję za pamięć. Zdecydowałam że jednak posadzę te truskawki jeszcze teraz. A dokładnie za tydzień. Teraz przygotuję sobie ziemię. Gdybym pomyślała o nich wcześniej kupiłabym je już na teraz. No ale cóż. Jeszcze raz Ci dziękuję :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Hejka Madziu :wit Czemu padły mi storczyki, nie wiem :roll: ale może ich wskrzeszę, zostały przesadzone :lol: A co U Ciebie? Mi się tak ziewa, ze chyba zaraz połknę monitor ;:oj
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Witaj Madziu!
Od dłuższego czasu nie dostawałam powiadomień, pomimo iż Twój wątek miałam w zakładce. Zasuwam sprawdzić a tu galopuje nowy wątek . Nadrobiłam zaległości a przy tym spędziłam miło wieczór na czytaniu.
Twoja działka przeszła taką taką metamorfozę jak w reklamie z Opokanem. Oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam grzybka :shock: Sprawdzałam nawet datę czy to nie są przypadkiem zdjęcia z ubiegłego sezonu. Jestem zapaloną grzybiarą i już mnie ciągnie do lasu sprawdzić czy u nas już są. Zazdroszczę Ci tej bliskości lasu.
Dużo pieknych roślinek posadziłaś. Ani sie obejrzysz jak bedziesz miała busz.
Pozdrawiam. Będę śledzić Twoje postępy.
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu, storczyki cudnie Ci zakwitły ;:215 Truskawek nie mam, to Ci nic nie doradzę ;) a powojniki wpadły mi w oko ... Jeżeli te, co kupiłam się sprawdzą, chyba bedę się musiała wystrzegać przed kupnem następnych ! :;230 Ale te wszystkie rośliny są wciągające ;:167
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko no to oby się uratowały. U mnie dużo pracy. Właściwie to już nie mam siły. Ale jestem szczęśliwa bo coś jest zrobione no u świeciło wreszczcie słonko :-)
Anna55 witaj :-) no to faktycznie musiałaś się zdziwić że już druga część wątku :-) bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Cieszę się że spędziłaś miło czas z moim wątkiem. Grzybków dziś też całkiem dużo nakosiłam. Jutro rano wstaję po kolejne porcje :-)
Asiu powojnikom zrobiłam wcześniej wymienione zabiegi i powiem szczerze że od razu jest reakcja. O dziwo czarne pędy zaczęły jaśnieć. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Oby ruszyły do przodu. No jak mi josephinki nie zmarnieją to też chyba poszerzę listę posiadanych powojników. Zaczynam je uwielbiać. A Ty jak Kochana się czujesz?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Widzisz, trzeba pomagać roślinkom. Te ostatnio anomalia pogodowe każdego wykańczają, nawet rośliny nie dają sobie same rady :wink:
Czym pryskałaś ? pytam, bo mój dostał też jakiś dziwnych liści ... :?
Z nogą jest różnie, jednego dnia prawie mnie nie boli, następnego kuleję... i tak na zmianę, ech !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

We wtorek pryskałam na grzyba, ale padać zaczęło więc wczoraj powtórka pryskania. Potem roztwór wody i nadmanganianu potasu po pięć litrów na jednego clemka. Podlane zostały więc dość obficie. Aż się bałam czy się nie zniszczą. No i na koniec po trzy ząbki czosnku 15cm od jednego clemka wsadzone w ziemię. Efekt był już dziś. Wyraźnie mniej czarne gałązki. Poobcinałam we wtorek chore liście i póki co jest ok. Co prawda skróciłam je sporo przez to, no ale trudno. Trzeba było je ratować.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”