Nasze marzenie - część druga :-)
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nasze marzenie - część druga :-)
Cześć kochana ,widzę Twoje storczyki wzięły się za robotę .Pięknie .A mnie wczoraj pogoda dopisała ,wymarzony dzień na zakupy .Ale wieczorem padłam ,położyłam się wcześniej i rozmyślałam ,gzie wsadzić moje rośliny ,a ja mam jeszcze sośnicę do przesadzenia ,bo tam gdzie rośnie ,to już ścisk .Mnie to już chyba tylko psychiatra pomoże 
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Madziu ale masz cudowne storczyki!!! Mój biały też pięknie kwitnie
ale dwa padły
Jaka pogoda u Ciebie?
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu fuksje wspaniale zimują w domku, najlepiej w chłodnym, jasnym pomieszczeniu. Na zimę gubią listki, a wiosną po przycięciu wspaniale odbijają, tak, że się nie smuć, to wcale nie jednoroczne roślinkiMID2006 pisze: A tu moje dwie fuksje balkonowe. Dzisiaj wsadzone. Szkoda że to rośliny jednoroczne...
Przepiękna skrzynka
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Madziu storczyki ślicznie kwitną ,a fuksje pięknie ozdobią balkon tym bardziej że skrzyneczka super 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Storczyki piękne 
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
Magdziu to ja też jeśli pozwolisz pochwalę sie swoimi

Ten biały dostałam od męża na 20-stą rocznice ślubu zakwita i przekwita, zakwita i przekwita

Ten biały dostałam od męża na 20-stą rocznice ślubu zakwita i przekwita, zakwita i przekwita
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Witajcie Kochane!
dusza001 O tym barwieniu to nie słyszałam. Dopiero dzisiaj dowiedziałam się że one są takie piękne tylko przy pierwszym kwitnieniu a potem są białe! O jak mi Milenka portfel uratowała. W życiu takiego nie kupię zwłaszcza za takie pieniądze. Już wolę zainwestować w krówkę albo innego pięknego storczyka. Co do truskawek to sprzedawca mi powiedział że sadzić można cały czas, kwestia jest kiedy będą owoce. Jak posadzę teraz to za rok a jak na jesieni to za dwa lata. Także teraz już za późno żebym pojechała ich szukać. Ale przyszykuję sobie ziemię pod truskawki a za tydzień je wkopie. Włókninę to obowiązkowo. Chcę uniknąć potem takiego dużego pielenia. A powiedz mi jak z tymi truskawkami postępować? Czy trzeba opryskiwać czy co?
Ewciu no to mi teraz zagadkę zrobiłaś. Czy rozpuszczać czy wsadzać. Może najpierw rozpuszczę bo wsadzać będę czosnek.
Osiu dziękuję
Ewcia-Rozalka No widziałam że wczoraj coś mało aktywna byłaś. Kochana do tego psychiatryka z tą przypadłością to się musimy razem umówić hehehe. Fajnie że pogoda Ci dopisała. U mnie nie pada ale pochmurno. Może się w końcu wypogodzi. Choć prognozy tego nie pokazują.
Grażynko dziękuję. Czemu padły?
Agness o jaka miła wiadomość
Super!!!!
Pani w traczu wielka znawczyni poinformowała mnie że to są jednoroczne! Eh. W takim razie bardzo się cieszę bo mi się spodobały. Dziękuję - skrzynkę dostałam od brata.
Renatko dziękuję, staram się storczyki teraz odpowiednio traktować. I mam nadzieję że długo pozwolą mi cieszyć oko swoim pięknem.
Aniu dziękuję
Kasiu oczywiście że nie mam nic przeciwko temu
Piękny prezent dostałaś od męża. Ślicznie Ci kwitną i też mają duuużo kwiatu.
dusza001 O tym barwieniu to nie słyszałam. Dopiero dzisiaj dowiedziałam się że one są takie piękne tylko przy pierwszym kwitnieniu a potem są białe! O jak mi Milenka portfel uratowała. W życiu takiego nie kupię zwłaszcza za takie pieniądze. Już wolę zainwestować w krówkę albo innego pięknego storczyka. Co do truskawek to sprzedawca mi powiedział że sadzić można cały czas, kwestia jest kiedy będą owoce. Jak posadzę teraz to za rok a jak na jesieni to za dwa lata. Także teraz już za późno żebym pojechała ich szukać. Ale przyszykuję sobie ziemię pod truskawki a za tydzień je wkopie. Włókninę to obowiązkowo. Chcę uniknąć potem takiego dużego pielenia. A powiedz mi jak z tymi truskawkami postępować? Czy trzeba opryskiwać czy co?
Ewciu no to mi teraz zagadkę zrobiłaś. Czy rozpuszczać czy wsadzać. Może najpierw rozpuszczę bo wsadzać będę czosnek.
Osiu dziękuję
Ewcia-Rozalka No widziałam że wczoraj coś mało aktywna byłaś. Kochana do tego psychiatryka z tą przypadłością to się musimy razem umówić hehehe. Fajnie że pogoda Ci dopisała. U mnie nie pada ale pochmurno. Może się w końcu wypogodzi. Choć prognozy tego nie pokazują.
Grażynko dziękuję. Czemu padły?
Agness o jaka miła wiadomość
Renatko dziękuję, staram się storczyki teraz odpowiednio traktować. I mam nadzieję że długo pozwolą mi cieszyć oko swoim pięknem.
Aniu dziękuję
Kasiu oczywiście że nie mam nic przeciwko temu
Madziu byłam na bałuckim i zwrócilam uwagę na truskawki - wiele nie było ,ale były . Jedne po 1 zł - Elsanta, na innym stoisku po 2 zł ,ale odmiana niewiadoma
Pozdrawiam. Ewa
-
Pashmina2006

Ewuś kochana jesteś. Dziękuję za pamięć. Zdecydowałam że jednak posadzę te truskawki jeszcze teraz. A dokładnie za tydzień. Teraz przygotuję sobie ziemię. Gdybym pomyślała o nich wcześniej kupiłabym je już na teraz. No ale cóż. Jeszcze raz Ci dziękuję 
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Hejka Madziu
Czemu padły mi storczyki, nie wiem
ale może ich wskrzeszę, zostały przesadzone
A co U Ciebie? Mi się tak ziewa, ze chyba zaraz połknę monitor 
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Witaj Madziu!
Od dłuższego czasu nie dostawałam powiadomień, pomimo iż Twój wątek miałam w zakładce. Zasuwam sprawdzić a tu galopuje nowy wątek . Nadrobiłam zaległości a przy tym spędziłam miło wieczór na czytaniu.
Twoja działka przeszła taką taką metamorfozę jak w reklamie z Opokanem. Oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam grzybka
Sprawdzałam nawet datę czy to nie są przypadkiem zdjęcia z ubiegłego sezonu. Jestem zapaloną grzybiarą i już mnie ciągnie do lasu sprawdzić czy u nas już są. Zazdroszczę Ci tej bliskości lasu.
Dużo pieknych roślinek posadziłaś. Ani sie obejrzysz jak bedziesz miała busz.
Pozdrawiam. Będę śledzić Twoje postępy.
Od dłuższego czasu nie dostawałam powiadomień, pomimo iż Twój wątek miałam w zakładce. Zasuwam sprawdzić a tu galopuje nowy wątek . Nadrobiłam zaległości a przy tym spędziłam miło wieczór na czytaniu.
Twoja działka przeszła taką taką metamorfozę jak w reklamie z Opokanem. Oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam grzybka
Dużo pieknych roślinek posadziłaś. Ani sie obejrzysz jak bedziesz miała busz.
Pozdrawiam. Będę śledzić Twoje postępy.
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Madziu, storczyki cudnie Ci zakwitły
Truskawek nie mam, to Ci nic nie doradzę ;) a powojniki wpadły mi w oko ... Jeżeli te, co kupiłam się sprawdzą, chyba bedę się musiała wystrzegać przed kupnem następnych !
Ale te wszystkie rośliny są wciągające 
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Pashmina2006

Grażynko no to oby się uratowały. U mnie dużo pracy. Właściwie to już nie mam siły. Ale jestem szczęśliwa bo coś jest zrobione no u świeciło wreszczcie słonko 
Anna55 witaj
no to faktycznie musiałaś się zdziwić że już druga część wątku
bardzo Ci dziękuję za tak miłe słowa. Cieszę się że spędziłaś miło czas z moim wątkiem. Grzybków dziś też całkiem dużo nakosiłam. Jutro rano wstaję po kolejne porcje
Asiu powojnikom zrobiłam wcześniej wymienione zabiegi i powiem szczerze że od razu jest reakcja. O dziwo czarne pędy zaczęły jaśnieć. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Oby ruszyły do przodu. No jak mi josephinki nie zmarnieją to też chyba poszerzę listę posiadanych powojników. Zaczynam je uwielbiać. A Ty jak Kochana się czujesz?
Anna55 witaj
Asiu powojnikom zrobiłam wcześniej wymienione zabiegi i powiem szczerze że od razu jest reakcja. O dziwo czarne pędy zaczęły jaśnieć. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Oby ruszyły do przodu. No jak mi josephinki nie zmarnieją to też chyba poszerzę listę posiadanych powojników. Zaczynam je uwielbiać. A Ty jak Kochana się czujesz?
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Widzisz, trzeba pomagać roślinkom. Te ostatnio anomalia pogodowe każdego wykańczają, nawet rośliny nie dają sobie same rady
Czym pryskałaś ? pytam, bo mój dostał też jakiś dziwnych liści ...
Z nogą jest różnie, jednego dnia prawie mnie nie boli, następnego kuleję... i tak na zmianę, ech !
Czym pryskałaś ? pytam, bo mój dostał też jakiś dziwnych liści ...
Z nogą jest różnie, jednego dnia prawie mnie nie boli, następnego kuleję... i tak na zmianę, ech !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Pashmina2006

We wtorek pryskałam na grzyba, ale padać zaczęło więc wczoraj powtórka pryskania. Potem roztwór wody i nadmanganianu potasu po pięć litrów na jednego clemka. Podlane zostały więc dość obficie. Aż się bałam czy się nie zniszczą. No i na koniec po trzy ząbki czosnku 15cm od jednego clemka wsadzone w ziemię. Efekt był już dziś. Wyraźnie mniej czarne gałązki. Poobcinałam we wtorek chore liście i póki co jest ok. Co prawda skróciłam je sporo przez to, no ale trudno. Trzeba było je ratować.