moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

Fotka z kotem świetna ;:333

A co zrobiłaś z Million Bells że uschły? ja swoje kupowałam jakoś początek maja albo jeszcze koniec kwietnia i są ok.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga będziemy w kontakcie ;:333. Ja tym czasem śledzę Twoje nowe pomysły
Dana zapraszam. U nas piękna pogoda i cieplutko :heja
Jolu ja dostałam przesyłkę chyba na początku kwietnia i położyłam sadzonki na podgrzewanym parapecie. Zapomniałam raz i drugi, a potem trzeci podlać i uschły ;:223 Już nigdy nie zrobię tak wcześnie zakupów kwiatowych

Kurde, mogłoby przez kilka dni poświecić słonko, bo trawa rośnie jak szalona, a kosiarką nie wyjadę w to grzęzawisko. Mierzi mnie cały czas sprawa zadaszenia, bo wtedy mogłabym zrobić dwie dodatkowe rabatki. Muszę chyba puścić oko do eMa i szwagra ;:113. eM tylko w roli mediatora, bo wykonawca z niego żaden :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tych wczesnych zakupach to pogadamy w grudniu, jak będziesz wygłodniała zieleni ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda Świetna ta twoja rynienka co na dzbanie stoi i te wiklinowe kule !Super kompozycje! Ciekawe czy moje kocanki ruszą.... :evil: Kiedy masz czas? :lol: ;:40
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, jeżeli nie masz co z nimi zrobić, to z chęcią je przygarnę ;:170
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rano upał, słonko i uśmiech na twarzy oraz myśl WRESZCIE :!: Euforia nie trwała jednak zbyt długo ;:161, słonko zaszło i się ochłodziło. Wierzę, że to tylko strachy na lachy i zaraz znowu niebo rozbłyśnie w słonecznych promieniach.
Wczoraj zauważyłam, że mimo krótkiego, ale intensywnego deszczu nieco zeszła woda z rabatek uf. Ustrzeliłam kilka widoczków, które zaraz wkleję. Mam też nowy nabytek klemkowy Veronica's Choice ;:167, czy będzie dobrze wyglądał z Presidentem albo JPII?. Yellow Bells kupiony w tym roku zakwitł zaraz po Hagley Hybrid-rosną razem ma się rozumieć. Przyjrzyjcie się Presidentowi od dołu golas, a na górze pięknie kwitnie. Ciekawe czemu?

Wspomniane Yellow Bells

Obrazek Obrazek

Orlik od Gosi ;:180 i kwitnący szczypior
Obrazek Obrazek

Rosarium Uetersen z Dziećmi Warszawy
Obrazek Obrazek

Wedding Bells już prawie
Obrazek Obrazek

Jak zawsze obsypana pączkami róża NN i powojnik Veronica's Choice

Obrazek Obrazek

W skrzyniach coraz bardziej kolorowo, żółte różyczki nieco spóźnione jeszcze w pąkach

Obrazek Obrazek

Jest trawka i będą pierwsze winogronka :heja
Obrazek Obrazek

Łysawy The President
Obrazek Obrazek

ostatnie kwiaty azalki i żurawka z hostami i rozplenicą
Obrazek Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety niektóre powojniki tak mają że dół im się ogałaca. Dlatego trzeba czymś podsadzać, co niezbyt mocno się korzeni.
A gdzie posadziłaś trawki? nie dałaś foty ;:145
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu zrobię fotki, ale najpierw muszę tam teren odchwaścić i korę sypnąć ;:113
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Cześć Madziu,
wpadam tylko się przywitać :wit - urocze zdjęcie Córci z Sarą.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Hej Madziu :)
Clemki pięknie kwitną ! U mnie sezon opóźniony i dopiero czekam na kwiaty. Prezydenta też mam, łysy jest tak gdzies 45 cm od ziemi, potem ma juz liście. Ale troche go ciachałam wiosną, może dlatego ??? Pewnie słabiej mi przez to zakwitnie, ale chciałam zeby się troche zagęścił ;:108
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu ciekawe odmiany clematisów posiadasz ;:108 U mnie Warszawska Nike też kwitnie od połowy ale liście są na dole więc chyba pomysł z podsadzeniem jak najbardziej trafiony. Róże w donicach śliczne. ;:333
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Magda,a znasz taka roslinę do kompozycji doniczkowych - dichondra? Kupiłam ostatnio dwie sadzonki na rynku,ale z chytrości wzięłam mniejsze sadzonki,bo zal było dać mi za taką już mocno zwisająca 12 zł,ale podobno bardzo szybko rosnie.
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

No łysy ten The President ;:306 ale kwiatki ma ;:215 Na przyszły rok skróć go nisko ok 30-40 cm nad ziemia to go pobudzi i wypuści od korzenia nowe pędy . A jak tam nasz kawaler mój ma juz 2,5m olbrzym co ???
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje Drogie, nic nowego nie powiem, tylko że znowu zanosi się na deszcz, niebo mocno zachmurane, zimno, wieje wiatr....
Kupiłam wczoraj różowe dalie żeby wymienić przed wejściem padnięte bratki, ale pogoda nie pozwoliła na podmiankę w donicach. Oprócz tego przyszła dzisiaj kontrowersyjna paczka z klateczkami :uszy, wygladają całkiem fajnie, mam też paczkę z orlikami pełnymi(fioletowy i różowy),jaskrami, czosnkami późnymi, ostróżkami Coral Sunset i bzem Palbina, który wyląduje w wielkiej amforze. W ogródku oczy cieszy rozwinięty już B.Bride ;:167 i pnące się w górę pozostałe powojniki oraz pączkujące róże, które powoli otwierają się na świat. Jednak dopóki pogoda jest jaka jest mam również przesyłeczkę z dosyć pokaźną lekturką-8 książek przyjechało, więc będzie co robić :uszy. Wieczorem idę się z córcią ukulturalnić do Tetru Wielkiego na balet "Kopciuszek". Omal nie zapomniałam o spektaklu, bo bilety kupowałam w grudniu, a przypomniałam sobie o tym przedwczoraj ;:223 My sporo łazimy po teatrach, kinach i innych przedstawieniach, więc czasem daty mi się mylą. Jutro czeka nas z eMem 16 rocznica ślubu, więc pewnie też gdzieś poczłapiemy. Planowaliśmy wyjechać, ale w taką pogodę bez sensu.
Dzisiaj pokażę tylko cudnie zapakowane ostróżki-na prawdę wzorowa oprawa oraz pokaźna roślinka ;:333
Obrazek

Iwonko dobrze, że znalazłaś choć chwilkę żeby wpaść. Zarz biegnę zobaczyć jak dalsze prace :uszy
Aga wiosną ciachnę Presidenta jak radzą dziewczyny. Zobaczymy, czy pomoże.
Aniu dziękuję. Dokupuję co i rusz jakiegoś nowego clemka. Nie potrafię się oprzeć ich urodzie.
Gosiu nigdy nie miałam tej roślinki, więc ciężko powiedzieć. Widziałam tylko spore egzemplarze na giełdzie. Wygląda na roślinkę szybko przyrastającą, więc mam nadzieję, że dobrze zrobiłaś kupując małe sadzonki. W twoich łapkach i przy świetnej opiece na pewno szybko wybuja ;:215
Edi no olbrzym ;:oj . Mój odbija pomału, nie wiem czy zakwitnie w tym roku, ale i tak się cieszę że się znalazł i rośnie ;:113 Kwitnienie R. będę podziwiać u Ciebie ;:167
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ufo ;:oj Kto tak profesjonalnie pakuje rośliny? Musiałaś chyba majątek zapłacić za te ostróżki ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”