Moje Drogie, nic nowego nie powiem, tylko że znowu zanosi się na deszcz, niebo mocno zachmurane, zimno, wieje wiatr....
Kupiłam wczoraj różowe dalie żeby wymienić przed wejściem padnięte bratki, ale pogoda nie pozwoliła na podmiankę w donicach. Oprócz tego przyszła dzisiaj kontrowersyjna paczka z klateczkami

, wygladają całkiem fajnie, mam też paczkę z orlikami pełnymi(fioletowy i różowy),jaskrami, czosnkami późnymi, ostróżkami Coral Sunset i bzem
Palbina, który wyląduje w wielkiej amforze. W ogródku oczy cieszy rozwinięty już B.Bride

i pnące się w górę pozostałe powojniki oraz pączkujące róże, które powoli otwierają się na świat. Jednak dopóki pogoda jest jaka jest mam również przesyłeczkę z dosyć pokaźną lekturką-8 książek przyjechało, więc będzie co robić

. Wieczorem idę się z córcią ukulturalnić do Tetru Wielkiego na balet "Kopciuszek". Omal nie zapomniałam o spektaklu, bo bilety kupowałam w grudniu, a przypomniałam sobie o tym przedwczoraj

My sporo łazimy po teatrach, kinach i innych przedstawieniach, więc czasem daty mi się mylą. Jutro czeka nas z eMem 16 rocznica ślubu, więc pewnie też gdzieś poczłapiemy. Planowaliśmy wyjechać, ale w taką pogodę bez sensu.
Dzisiaj pokażę tylko cudnie zapakowane ostróżki-na prawdę wzorowa oprawa oraz pokaźna roślinka
Iwonko dobrze, że znalazłaś choć chwilkę żeby wpaść. Zarz biegnę zobaczyć jak dalsze prace
Aga wiosną ciachnę Presidenta jak radzą dziewczyny. Zobaczymy, czy pomoże.
Aniu dziękuję. Dokupuję co i rusz jakiegoś nowego clemka. Nie potrafię się oprzeć ich urodzie.
Gosiu nigdy nie miałam tej roślinki, więc ciężko powiedzieć. Widziałam tylko spore egzemplarze na giełdzie. Wygląda na roślinkę szybko przyrastającą, więc mam nadzieję, że dobrze zrobiłaś kupując małe sadzonki. W twoich łapkach i przy świetnej opiece na pewno szybko wybuja
Edi no olbrzym

. Mój odbija pomału, nie wiem czy zakwitnie w tym roku, ale i tak się cieszę że się znalazł i rośnie

Kwitnienie R. będę podziwiać u Ciebie