Mój wiejski bałagan.
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski bałagan.
Anetko jak fajnie, ze znów jesteś na FO. Współczuję zawirowań, mam nadzieję, że już wszystko się poprostowało i nic nie zakłuci Twojego spokoju.
Zagórek jak zawsze urzeka mnie swoją swojskością i spokojem, porządkiem i ładem. Dalie i kanny od Ciebie rosną jak szalone. Nie podpędzałam ich w donicach, bo czasu brakło. Trafiłam jednak w dobry moment z sadzeniem i teraz są już spore. Mają królicze bobki do jedzenia pod korzeniami
Zagórek jak zawsze urzeka mnie swoją swojskością i spokojem, porządkiem i ładem. Dalie i kanny od Ciebie rosną jak szalone. Nie podpędzałam ich w donicach, bo czasu brakło. Trafiłam jednak w dobry moment z sadzeniem i teraz są już spore. Mają królicze bobki do jedzenia pod korzeniami
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Anetko witaj z powrotem, ktoś ma taki sam avatarek i czasem myślałam, że to Ty ale ogród sie nie zgadzał i imię.
Tej studni obłożonej kamieniami nie pomylę z inną 

Gosiu,przykro mi z powodu Czesterka. Wiem,jak szybko można się do zwierzaka przywiązać. Ja mam stadko 4 koty+pies, ale każdy ma miejsce w sercu i traktowane są jak członkowie rodziny
Marysiu, na wszelki wypadek będę obchodziła krzewuszkę szerokim łukiem, gdy w łapska wpadnie mi sekator
. Może na następny rok już zakwitnie. Pociesza mnie to, że ma piękne przyrosty i zdrowo rośnie.
Ewo-mewo
dalie i kanny to chyba ulubione moje kwiatuchy. Martwię się tylko, czy niepodpędzone kanny zdążą mi zakwitnąć. Fotorelacja na pewno będzie na FO
Może Ela się skusi i pokaże nam swój ogród. Tym bardziej bym się cieszyła, bo my niemalże sąsiadki
Irminko, muszę się nauczyć pstrykać takie fotki jak Twoje. Bardzo mi się podoba jak podpatrujesz ogród
Monisiu, w ten weekend na pewno zrobię fotki panny-dziewanny i wrzucę po powrocie w poniedziałek
Marzenko, bardzo się cieszę,że kanny i dalie ładnie rosną. Upiększą na pewno Twoje sosenkowe siedlisko
Ewuniu, dziękuję za odwiedziny. Bodajże Beatrix (Beatka) ma taki sam avatarek jak ja.
Jestem już cała szczęśliwa,bo jutro już pojadę na Zagórek. Popstrykam troszku zdjęć i nie omieszkam się pochwalić, co nowego zakwitło
Dziewczyny, może któraś ma w nadmiarze przetacznika? Chętnie się wymienię na inne roślinki z Zagórka. Mój po zimie nie odbił ( albo go załatwiłam przy wczesnowiosennym pieleniu). Zawsze sobie mówię, trzymaj łapska z daleko od grządek, dopóki nie będziesz pewna co chwast, a co kwiatuszek
, ale i tak coś mnie podkorci i demoluję grządki 

Marysiu, na wszelki wypadek będę obchodziła krzewuszkę szerokim łukiem, gdy w łapska wpadnie mi sekator

Ewo-mewo

Irminko, muszę się nauczyć pstrykać takie fotki jak Twoje. Bardzo mi się podoba jak podpatrujesz ogród

Monisiu, w ten weekend na pewno zrobię fotki panny-dziewanny i wrzucę po powrocie w poniedziałek

Marzenko, bardzo się cieszę,że kanny i dalie ładnie rosną. Upiększą na pewno Twoje sosenkowe siedlisko

Ewuniu, dziękuję za odwiedziny. Bodajże Beatrix (Beatka) ma taki sam avatarek jak ja.
Jestem już cała szczęśliwa,bo jutro już pojadę na Zagórek. Popstrykam troszku zdjęć i nie omieszkam się pochwalić, co nowego zakwitło

Dziewczyny, może któraś ma w nadmiarze przetacznika? Chętnie się wymienię na inne roślinki z Zagórka. Mój po zimie nie odbił ( albo go załatwiłam przy wczesnowiosennym pieleniu). Zawsze sobie mówię, trzymaj łapska z daleko od grządek, dopóki nie będziesz pewna co chwast, a co kwiatuszek

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Weekend jak zwykle minął szybciutko i już trzeba było wracać. Ani my ani zwierzaki z tego powodu nie byliśmy szczęśliwi
Kilka fotek z Zagórka
Iryskowo

Kosaćce syberyjskie

I jeszcze iryski

Panna-dziewanna

Peonia i Icuś
Mosiek wylegujący się w moich mieczykach. Upodobał sobie tę grządkę i za nic nie da się wygonić

Jak widać nie tylko Mosiek. Ickowi też podobają się mieczyki

Pogoda nawet pozwoliła na słodkie leniuchowanie i przetestowanie nowego nabytku-hamaczek zdał test pomyślnie

Kilka fotek z Zagórka
Iryskowo

Kosaćce syberyjskie

I jeszcze iryski

Panna-dziewanna

Peonia i Icuś

Mosiek wylegujący się w moich mieczykach. Upodobał sobie tę grządkę i za nic nie da się wygonić

Jak widać nie tylko Mosiek. Ickowi też podobają się mieczyki

Pogoda nawet pozwoliła na słodkie leniuchowanie i przetestowanie nowego nabytku-hamaczek zdał test pomyślnie

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Bardzo ładnie tu u Ciebie.
Roślinki pięknie prezentują się w słoneczku. 
-- 10 cze 2013, o 19:52 --
Roślinki pięknie prezentują się w słoneczku. 

-- 10 cze 2013, o 19:52 --

Witaj, Krystian. Oj tak, szkoda tylko,że tak mało jest tego słoneczka.

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Takiej to dobrze kwiatki piękne jej rosną, a ona w objęciach się wyleguje

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Faktycznie, może czasem na chwile wyjdzie a później znowu chmury. 

Marysiu, trzeba było przetestować nowy nabytek
A kwitki poczekają na swoją kolej. Hamaczek, to coś, co tygryski lubią najbardziej

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Podziwiam od dawna widoki i koty z Szelmą w wiejskim ogrodzie
czy możesz mi powiedzieć co to za panna-dziewanna? czy to z nasion roślinka, czy trzeba zdobyć sadzonkę, przyznam, że takiej urodziwej nie spotkałam, mam te żółte polne......

czy możesz mi powiedzieć co to za panna-dziewanna? czy to z nasion roślinka, czy trzeba zdobyć sadzonkę, przyznam, że takiej urodziwej nie spotkałam, mam te żółte polne......
Pozdrawiam- Marzena
Krystian, ja kupowałam sadzonkę. To dziewanna miniaturowa. Dorasta do 70cm. Właśnie dzisiaj wysłałam szczepkę Keetee - Dorotce. Jeśli mi się przypomnisz, to na jesień Ci wyślę 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A Ty nadal wierna mieczykom. Podziwiam.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Masz pięknie kolorowo, nic tylko pozazdrościć
Ale pozytywnie oczywiście
Kochana dziewanna cudna
jakbyś kiedyś dzieliła to się pisze na kawalątek
A hamaczek bardzo fajny i widzę że pomyślnie przeszedł testy

Kochana dziewanna cudna

A hamaczek bardzo fajny i widzę że pomyślnie przeszedł testy

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podoba mi się hamak, ale obawiam się, że nie zdążyłabym na nim poleżeć
Podobną dziewannę, ale wielobarwną mam z nasion. Kilka zakwitło mi już w roku siewu, ale teraz to ciągły szał kitek
Zaczęły już w maju i ciągle jest kolorowo.
Koty rządzą

Podobną dziewannę, ale wielobarwną mam z nasion. Kilka zakwitło mi już w roku siewu, ale teraz to ciągły szał kitek

Koty rządzą

- pratellina
- 200p
- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Kwiatki cudne, hamaczek wygodny. życzę duuuużo słonka
.