Dziewczyny, fachowcom tyłki obrobiłam to teraz czas na deser, czyli relacja foto. Oczywiście z tych wczorajszych emocji mam niewiele zdjęć z przeprowadzania Akcji Kamień, ale po przeczytaniu relacji klawiaturowej zrozumcie
Rano Traktorzysta nr 1 ( czyli obrażalski dupek, który zniwelował plany innych ekip) woził ziemię z innej działki na moją:
Ekipa Pani P robiła swoje
Czyli wykopywali rośliny, które miały być wkopane w rabatę aguniadową , podkopywali kamienie już wcześniej przeze mnie zwożone na działkę, kształtowali skalniak, układali ścieżkę w skalniaku i takie tam

Zdjęcia kiepskie, ale "cośtam" widać
rośliny czekają na posadzenie:
Pierwsze nasadzenia na nowo powstałej rabacie inspirowanej rabatami wielu ogrodów FO a najbardziej rabatą u Aguni
Pierwsze kamienie tworzące ścieżkę:
Plac Kamienny, czekamy na Dziada Traktorzystę
Jak już łaskawie przyjechał to został załadowany ( brak zdjęć

) i przywiózł pierwsze dwa kamyczki
Dźwigowy rozstawił sie przy 3 brzozach i za chwilkę będą ustawiali kamień nazwany przez Ewę constancję szezlongiem ( bo przypomina nieco kształt rzeczonego mebla

) Pierwsze zdjęcie pokazuje ustawiającego sie dźwigowego w dalszym planie a po prawej widać tworząca się prężnie rabatę.
I tylko tyle zdjęć jeśli chodzi o wożenie kamieni niestety.
Reszta kamieni jechała w podobny sposób, akcja trwała 6 godzin. Tyle
Reszta zdjęć:
Szezlong leży pod brzozami
Zakątek brzozowy z wgłębnikiem czeka na ścianę z kamienia
Skalniak już nabiera wyglądu. Właściwie kształt ma nadany, brakuje nasadzeń, ale te dopiero we wrześniu. Najpierw musi wyrosnąć z niego to co nawieźli z ziemią a dopiero później można weń sadzić rośliny pożyteczne. W przeciwnym wypadku nie wyobrażam sobie pielenia
Przez całą długość skalniaka od strony domu do zakątka brzozowego prowadzi ścieżka.
I pierwsze nasadzenia skalniaka od strony żywopłotowej. Za liściastymi jesienią powstanie ściana iglakowa, stanowiąca żywopłot na całej długości płotu od strony sąsiada.
I tworząca się przez cały dzień rabata doczekała się wykończenia kamiennego i roślinnego