Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

;:172
Wandziu zuczki to też stworzonka Boże i odżywiac się muszą.
Ładna kolekcja irysów, zdjęcia jak zawsze super. Ciekawi mnie co za roślinki sa na zdięciu miedzy zdj. begonia a zdj. lobelia z mil dz.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wandziu, ja też mam doła przez tą pogodę, nie jesteś sama ;:196 Ale mówię sobie: "Nie czas żałować róż, kiedy płoną lasy..." Oczywiście nie ma to nic wspólnego z ogniem, tylko z wodą, ale tak mi się skojarzyło z ostatnimi powodziami i podtopieniami. Nie ma równowagi, a bez równowagi źle :cry: U mnie na razie rdza na róży, żuczków nie widzę, ale pewnie rabactwo już się zaczyna złazić na żer. Pomimo paskudnej pogody widzę, że udało Ci się złapać trochę słońca na zdjęciach ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Pacynka, dziękuję za wizytę, w twoim wiejskim ogródku też wszystko bujnie kwitnie mimo deszczu. Zresztą jedna pociecha z tych opadów to ta, że się wszystko dobrze przyjmuje i można dow oli przesadzać rosliny w te i we w te.
Lanceta, witaj, kochana, z niecierpliwością czekam na rozwiniecie się piwonii, które od ciebie dostałam. Na razie obserwuje te zgrabne kształtne kuleczki i zastanawiam się, co pięknego się z nich pojawi.
JagiS, Jagulko na osobiste skubnięcie iryska zapraszam serdecznie do siebie, będziesz mogła wziąć tych pomidorowych, ile tylko zechcesz. No i kawka przy okazji będzie do wypicia :D
Annes77, taki kosz z hostą możesz Aniu postawić też w ogrodzie, niekoniecznie na balkonie. Mój zresztą to nie jest kosz, tylko taka osłona bez dna. Kupiłam gdzieś w Polsce na targu i jestem bardzo zadowolona, bo w zimie stanowi dodatkową osłonę donicy, która jest w środku.
Mufka, smutne to, co czytam o tych grzybach na różach. U mnie najgorzej wygląda Papa Mailand. Mufeczko nie pozbywaj się Schnewitchen, bo przecież nie każdy rok będzie taki jak ten. Może zresztą się w końcu wypogodzi i róże wydadzą nowe liście. A opryskiwałaś już czymś przeciwgrzybowym. Ja stale nie mam okazji, choć opryskiwacz z Topsinem przygotowany czeka.
Małgocha, ta ciemna roślina to sławetny konwalnik. Ale ponieważ on u nas lubi zimą wymarzać, posadziłam go w donicy razem ze stipą, która też wymarza. I zabiorę na zimę do garażu.
stefanku, ta roślina, o którą pytasz, to szałwia. Właśnie zaczynają kwitnąć. Tylko ten deszcz nie bardzo im sprzyja. Trzeba będzie opryskać zawczasu Topsinem na mączniaka.
bozuniu, rdza na róży? Ojej, to jeszcze i takie paskudztwo się przyplątało. A wiesz, że zaczynam czytać wątki o różach terminatorkach i chyba tylko takie już będę kupować, bo nie mam siły walczyć z wszelkimi plagami, jakie dopadają te delikatniejsze gatunki.

Kwitną żurawki - sesja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fantastycznie je uchwyciłaś ;:63 Tylko skąd wzięłaś słonko ;:202 Do mnie nie dotarło a to tylko 10 km ;:185
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Ojej, jaka piękna żurawkowa, różowa mgiełka, prześliczna ;:oj
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

Oj jaki pięknie przeświecające słońce ja tez chcę :wink:
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu pięknie wygląda niebiesko -różowa kompozycja w donicy z gałązek. Bardzo podobają mi się takie donice :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Cudna irysowo- żurawkowa sesja ;:173 Moje irysy obite od gradu ;:145 Mam dosyć stałej ulewy ;:218
Miłego dnia !!
marzenia się spełniają! Dana
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandziu, ślicznie w Twoim ogrodzie :) No i mogłam złapać odrobinę słonka :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Cześć Wando-wiedziałam aby z ulewy trafić pod słoneczko.Piękne zdjęcia nam serwujesz-kompozycje w koszach i pojemnikach ,jak zwykle urocze.A żurawki!!!!-pięknoty.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Słonko.... ;:170 przynajmniej na zdjęciach ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Wando...Twój ogród,to wspaniały gąszcz zieleni tak świeżej po tylu dniach opadów...wiadomo ogród ciągle zaskakuje i przynośi smutki,głowa do góry,miejmy nadzieję ze będzie lepiej i słońca tego lata sporo... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wandziu, chyba wszystkich dołuje ta paskudna pogoda, najpierw czekaliśmy na wiosnę po niekończącej się zimie, a teraz znów czekamy na cieplejsze i bezdeszczowe dni, masakra jakaś i ponoć lato wcale fajniejsze ma nie być ;:223. Na szczęście roślinki jakoś dają sobie radę i co rusz coś nowego zakwita, więc chociaż to na pocieszenie, iryski masz piękne a zdjęcia żurawek w promieniach słonka są ekstra. Pisałaś, że powojnik Guernsey Cream krótko kwitnie, a ja mam go od jakiegoś czasu na liście chciejstw, gdyż ma go moja sąsiadka i co roku kwitnie niezliczoną ilością kwiatów przez bardzo, bardzo długi czas, szkoda, że nie zrobiłam mu zdjęcia, ale jutro zerknę i zobaczę jak ich nie będzie to może zrobię. Drugiego to znaczy Bałtyk (też postaram się cyknąć fotkę i wstawić je jutro u siebie) ma moja synowa, zdrowy jak "rydz", a kwiatów ma mnóstwo i tak wielkie, że aż się wierzyć nie chce, więc chyba nie ma reguły.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj Wandziu,
tak patrzę na twoje cudne ogrodowe ujęcia i widzę masę kwitnących ;:138 szałwia ci juz zaczyna kwitnąc ;:oj moja dopiero porządnie liście wypuściła... przekwitły mi cebulowe wiosenne, a letnich kwiatów jeszcze nie widać... irysy u mnie nie chcą rosnąć... echhh... czekam na róże ;:65
Pozdrawiam ;:4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cudne zdjęcia żurawek :D Trzeba umieć tak spojrzeć, żeby zobaczyć :D Swoje zdjęcia robię głównie dokumentując co zakwita i jak się prezentuje, Twoje pokazują, jak u Ciebie ładnie.
Bruzdownica upodobała sobie jedną różę-raz kwitnacą nn :? Na pozostałych widziałam jeden, dwa pąki zaatakowane, a na tej wybranej znajduję coraz to nowe :evil: Jeszcze trochę, a nie zostanie żaden kwiat, który mogłabym dać do identyfikacji ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”