Ewcia tyle dobrego z tej pogody,mozemy pogadać spokojnie i działka nas nie wycieńcza
Po niedzieli zapowiadają ocieplenie więc znowu damy czadu sobie i chwastą
Tereniu - jedną siewkę mam w tym miejscu ,ale czy ona będzie żółta to nie wiem- mam nadzieję że tak Ewunia - masz rację nie ma co marudzić trzeba się cieszyć, że ogród pięknieje , a po 20 latach dopiero narzekać ,że wszystko się za bardzo porozrastało Jadziu Dziękuje w imieniu jeżyka . Tak zapowiadają ciepelko z tym że jak ja na weekend pojade to znów tylko w rabatkach bedę się bawic i chwasty wyrywać - one najlepiej rosna .Dlatego podjęlam decyzję ze wszystkie rabaty będą robione na włókninie bo nie mam siły do pielenia .
Zamiast na działce wypoczywać to ja w piątek zaczynam pielić i kończę w niedzielę - następny weekend zaczynam podobnie i tak w kolo Macieju Ewuniu (rozalko) siedzimy i czekamy na lepsza pogodę , chociaż możemy pogadać bo przy pogodzie to w ogródkach byśmy siedziały .
Witaj Danusiu no to żeś mnie troszkę rozbawiła w ten ponury dzionek Agatko Do kompletu jeszcze mam żabkę - podobno na kaskę - ale się nie potwierdza
To wrzucę kilka moich ulubionych , zanim je grad poszarpał
No to jeżykowy strażnik jak najbardziej, bo któż podejdzie do takiej liczby igieł
Myślałam ostatnio, że wysiały mi się sasanki, nie pieliłam a jak urosło ździebło wyżej to się okazało, że to koper Sama z siebie się śmiałam
Ewuś ,śliczne masz hosty i żurawki ,też bym chciała kilka kupić ,ale nie przez internet .W tym sezonie ,co zamówię ,to nie takie i już mam dosyć wydawania pieniędzy na rośliny ,których nie chcę .A Ty gdzie swoje zamawiałaś ?
Ja widziałam Twój wpis u siebie pomyślałam, że najwyższy czas żebyś założyła wątek, ale nie miałam czasu szukać. Dzisiaj się zaparłam i znalazłam. Śliczne zdjęcia i Twoja piękna kolekcja host i żurawek. Ale i sasanki masz śliczne
Witaj, wchodzę do Ciebie i myślę co to się stało że tak późno tu trafiłam. Dość dawno zamknęłaś poprzedni wątek . A tu patrzę nowy dopiero teraz założony. Czemu tak długo zwlekałaś? Śmieszny jeżyk Hosty to masz cudowne. No i fajnie że znasz ich odmiany. Ja swoich niestety nie znam .
Marysiu - cieszę się ,że trafiłaś do mnie Karolino serdecznie, dziękuje za zaproszenie -zaraz skorzystam Madziu - tak jakoś wyszło z tym wątkiem . Co do host to znam ich nazwy ponieważ kupowałam je już po zarejestrowaniu na forum . Wcześniej nie przywiązywalam uwagi do nazw , ale chyba każdy zaczynał podobnie Piotrze na tą pogodę to tylko kolorki pozwolą na lepsze samopoczucie Tereniu U nas drugi dzień pochmurno,ale bez większych opadów Agatko dzięki kochana co do Marmalade to ona rożnie wygląda w zależności od stanowiska . Na zdjęciu na którym jest hosta Sagae tez jest Marmalade ale nie jest już tak wybarwiona ,bo więcej rośnie w cieniu. Pokaż zdjęcie swojej to porównamy .
Poleci do Ciebie razem z fikusem
Do host i żurawek jeszcze powrócę ale ,żeby nie było zbyt monotonnie to kilka orlików wrzucę. Oprócz pełnego wszystkie wysiały się z ciemnego fioletu- prawie czarnego