Planuję ogród nieśmiało

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wroblica
200p
200p
Od: 10 lis 2009, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Planuję ogród nieśmiało

Post »

:wit
Jak tam nastroje przy tych deszczach?...
Sprawdź czy to co rośnie w powojnikach nie wychodzi z ziemi, bo mi na jakiś polny powój to wygląda.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Celinko :wit Pięknie Ci kwitną clematisy i różyczki ;:oj A goździki uwielbiam ;:138 Mi te listki przy clematisach też wyglądają na dziki powój, sprawdź i powyrywaj (powinny dość łatwo wychodzić, zwłaszcza jeśli jeszcze małe). Kiedyś u mojej Mamy pojawiły się jego siewki, które w mojej ocenie wyglądały dość ciekawie. Zostawiłam je, aż podrosną - żeby zobaczyć co to jest :wink: Niestety do dziś się pojawiają każdej wiosny, ale już wiem co to jest i od razu ;:163 wyrywam. A zatrzęsienie jest właśnie przy dwóch clematisach.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Celinko widzę,że u Ciebie różyczki pięknie się rozwijają,a clematisy im wtórują :uszy
Awatar użytkownika
Patrysiowa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 maja 2013, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale fajnie, że Clematisy już zaczynają kwitnąć u Ciebie. Moje mają zaledwie kilka nielicznych pąków. Mój Jan Paweł II też się jeszcze nie szykuje do kwitnięcia. Te liście powojników rzeczywiście są dosyć podejrzane, u siebie takich nie zaobserwowałam. Bardzo ładnie prezentują się różyczki, a goździki brodate to jedne z moich ulubionych kwiatów.
Pozdrawiam,
Ela - początkująca ogrodniczka
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

Beatko, masz rację, widoki są piękne, a roślinki tym bardziej radują, że są wynikiem wielu zabiegań i starań :D że są własne, wyczekane i wypracowane :lol: myślę, że wszystkie tak mamy ;:224 Tylko sąsiedzi się w kułak śmieją, że roślinom fotki pstrykam ;:306

Elu, moje nastroje na czas deszczów są mordercze - chodzę zła i śnięta jak ryba. Ciśnienie mi leży, spać mi się chce i złość mnie zbiera, bo w ogrodzie bym coś zrobiła, a tutaj nie ma jak... Na chwilę słońce wyjdzie, ale zaraz i tak zagrzmi i lunie.... U nas jeszcze i tak w miarę przepuszczalne grunty są, ale u znajomych to wszystko w wodzie stoi i gnije ;:202

Milenko, mi też to wygląda dokładnie tak jak chwast, który sam się często zasiewa. Nie znam się jednak dobrze na powojnikach i zastanawiałam się przez chwilę, czy może to odrosty z dzikiej podkładki jak u róży i że może trzeba je jakoś specjalnie wycinać, a nie wyrywać... Ale skoro wszystkie piszecie, żeby wyrwać, to spróbuję - niech tylko na chwilę przestanie lać.... :twisted:

Aniu, ;:196

Patrysiowa, ja też bardzo lubię goździki - uważam, że to bardzo wdzięczne kwiaty ;:108
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Witaj Celinko. Piękne powojniki i róże! A te listki to na pewno chwast. Wiem coś o tym plącze się u mnie niemiłosiernie. W każdej części ogrodu, i na łodygach kwiatuszki, i na iglakach i na powojnikach. Wyrywaj, bo się rozsieje. Ma dość łatwo wychodzące korzenie ale długie więc ciągnij ostrożnie i do końca :wink:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Celinko, piękne goździki ;:138 ja mam trzy rodzaje ;:108 ale brodatych nie mam.
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Dosiu, wyrywam :D Widziałam Twój ogród, oniemiałam... pięknie :)

Tereniu, goździki są bardzo urokliwe. Ja zawsze miałam te skalne, które kwitną na biało - co roku czekam na ich kwitnienie :) Brodate mam pierwszy raz - wysiewałam w ubiegłym roku. Teraz, jak urosły i jak zobaczyłam jakie potrafią być wysokie, to na pewno je wyeksmituję w inne miejsce. Ale zachwyca mnie ich bogata kolorystyka ;:oj

Dzisiaj parę zapowiedzi owocowych:

jabłuszka zapowiadają się smakowicie :)
Obrazek

Na borówkę amerykańską nie mogą się doczekać moje dzieci :)
Obrazek

Jeżyna ogrodowa świetnie smakuje pożerana na surowo, z lodami i w kompotach :lol:
Obrazek

Pomidorki koktajlowe - ulubiony nasz przysmak do sałatek ;:oj
Obrazek
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Wiesz , że dopiero w tym roku kupiłam goździki do ogrodu ale te miniaturki takie jak Twoje te białe . Jakoś nie mogłam się do nich przekonać ;:131
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Wyglądają ładnie, gdy się zagęszczą w zwartą kępę - wtedy jak kwitną, to czarują tymi pierzastymi białymi łebkami :lol:
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Celinko goździki masz śliczne :) to bardzo wdzięczne roślinki :) moj Jan Paweł II też już kwitnie uwielbiam ten powojnik :)
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p

Post »

Kwiaty Jana Pawła są tak duże jak moja dłoń - nie mogę się im napatrzeć ;:oj :D :heja Rozumiem więc Twoją radość :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ale będziesz miała borówek ;:oj ;:138 Ja lubię z bitą śmietaną i lodami, pychotka :tan
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Celinko pieknie sobie radzisz z ogrodem ,aż miło .Widać rękę ogrodniczki na każdym kroku .Owocki smakowicie się zapowiadają .Kwiatuszki śliczne ,goździki cudnie pachną ,na pewno czujesz je wieczorem
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Oj i ja choruję na borówkę ale u mnie mało miejsca chyba żeby tak gdzieś wcisnąc.Twoja pięknie zaowocowała
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”