Na piaskach nadwieprzańskich

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na piaskach nadwieprzańskich

Post »

już Wam kwitną przetaczniki? ja już dawno zauważyłam że macie wcześniejsze kwitnienie niż u mnie, wiem że ziemia lżejsza jest cieplejsza ale to i tak jest niesprawiedliwe. Przecież to ja jestem bardziej na Zachód ;:306 wszystko kwitnie w przyspieszonym tempie, normalnie to azalie kwitną wiosną a przetaczniki raczej latem. Nieważne, ważne że kwitnie ;:oj Grill już wypróbowany ?
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Witaj Teresko, fajnie że już jesteś ;:196 ;:196 hmmmmm to nie oczko, w lesie nie ma racji bytu. Mieliśmy kiedyś z przodu działki ale nasze brzozy skutecznie nas do niego zniechęciły.. a to w ogródku hostowym to wkopana wanna z tatarakiem, ot taka namiastka Andrzeja :;230 , nawet jakieś rybki, żeby wyjadały larwy komarów pływają. Uściski dla Ciebie i Tadzia ;:196

Ula, ten przetacznik akurat rośnie w ziemi mocno gliniastej. Masz racje, dobrze że kwitnie chociaż. Kawa czeka dalej. Ten niby grill to raczej ognisko, bo grill jest pod wiatą, blisko stołu i nie ma problemu ze znalezieniem chętnego żeby pilnował :tan :tan .

dalej nie wykończony, brak czasu

Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

nie wykończony? wygląda świetnie ;:138 dla każdego coś dobrego, huśtawka dla Danusi, grill czy ognisko dla Andrzeja :) Na kawkę przyjeżdżamy, pw ;:oj
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

No właśnie jeszcze nie bo to i pogoda nie sprzyja :( a i innych zajęć cała masa. W naszym rozsadniku wykiełkowały chyba wszystkie, wsadzone nasiona, więc kwiatów i warzyw do przesadzania bez liku mielismy. Chwastom też trzeba było dać opór, bo pogoda wybitnie była "chwastowa". Ale już wszystko opanowane, czekamy na poprawe pogody i będziemy w temacie wykończenia ostro działać. :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :wit
Awatar użytkownika
kamma
500p
500p
Od: 25 gru 2010, o 18:32

Post »

Bieżące i zaległe (zdjęcia )piękne choć o zachody w deszczu trudno i tylko w ten sposób usprawiedliwiam ich brak .Robini zazdroszczę bo śliczna ,szukam i znaleźć nie mogę taką nie szczepioną chcę Wasza mi na taką wygląda gdzie kupiliście.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Danusiu ogród robi się coraz piękniejszy- tyle soczystej zieleni i kolorów ;:215
Bardzo ciekawie wygląda murek z grillem, nawet jak niedokończony .
Wypatrzyłam ciekawą odmianę orlika purpurowo - żółtą , co to za odmiana?
Moje lilie tez czekają całe w pąkach na trochę więcej słoneczka, ale nie wątpię ,że zakwitną :uszy
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Piękne zdjęcia, cudne roślinki, super grill...Jednym słowem perfekcja!!
Pozdrawiam. Będę przychodzić i ładować akumulatory tą pozytywną energią płynącą z Waszego ogrodu.

Bogusia ;:333
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Kasiu witaj ;:196 , wszystko jest tylko czasu brak na wstawianie, a te fotografie żeby udowodnić ze są :wink: i luna i zachody i zwierzaki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Robinie dostaliśmy parę lat temu, kupiona przed Kurowem. Kłopotliwa z nią sprawa bo mocno łamliwa, ale jak zakwitnie ;:oj

Witamy Cię Beatko na naszej działce. Ogrodem nigdy nie będzie bo jak można w lesie ogród stworzyć :wink:
Odmiana orlika o która pytasz to pewnie "Blackurrant Ice". U nas ciężko im się rośnie, dopiero przesadzone do lepszej ziemi w tym roku zakwitły. Pogoda skutecznie nie pozwala na wykończenie paleniska ale może w ten weekend się w końcu uda. Po lewej stronie jest przygotowane palenisko pod serbski gar do robienia smacznych rzeczy :wink:

Obrazek

Bogusiu witaj, dziękujemy za miłe słowa :oops: , my również traktujemy naszą działkę jako miejsce do "ładowania akumulatorów". Cisza, spokój, czego więcej potrzeba. Pozdrawiamy serdecznie :wit

Parę fotek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :wit :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu a ja uwielbiam Wasz leśny ogród pełen drzew, kwiatów, grzybów i z pewnością różne zwierzątka przychodzą.
M także jest zachwycony Waszym miejscem na ziemi.
Same rabaty kwiatowe, to nie wszystko.
Pozdrawiam Was serdecznie i miłego dnia życzę. :)
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Teresko teraz po takich opadach to tylko parę dni słonka i pewnie pierwsze grzybki się pojawią ;:138

Obrazek

wczorajsze niebo, burzowe :roll:
Obrazek

Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jak ja lubię te magiczne Andrzejowe fotki....poezja normalnie , poezja .. ;:224 .nie wiem co wam podkraśc dzisiaj na pulpit....ten ksieżyc czy zające ....ale żal mi zastapić czymkolwiek te ostatnie margaretki ;:173
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Nie ma problemu Dorotko, które Ci się podobają. Dzisiejsze fotografie z pobytu popołudniowego 8-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co to jest Danusiu na 3 fotce ,czy to rodgersja tarczolistna ;:oj Ja poszukuję jej bardzo ;:173
Ale cannów u was jak mrówków ;:224 O teczy na Lubelszczyznie słyszałam...ale to wczoraj ...widzisz jestem prawie na biezaco :uszy
Decyzja zapadła...biere zajace ;:172
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p

Post »

Tak, to tarczolistna. Będziemy "u źródeł występowania" więc jak będzie to możemy zakupić. Kann niewiele, ok. 20 gatunków ale to chyba ostatni rok, za dużo z nimi roboty, po prostu nie mamy ich gdzie przechowywać :( , pójdą "na służbę" do siostry Andrzeja. :wit
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bedziecie u zródeł.... ;:oj Jakbyscie mogli to bardzo proszę. ;:196 ...ja mam zamiar w końcu dopaśc was Lubelaki na jakims spotkani :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”