powojnik właśnie głównie odbija z zeszłorocznych badylków, czasem pójdzie coś od korzenia, ale przycinać warto w pierwszych 3 latach bo się ładnie rozkrzewia. to co teraz jest miękkie i zielone potem zdrewnieje i znowu odbije na wiosnę. Mój powojnik po raz pierwszy przezimował na balkonie i po przycięciu rośnie jak szalony. Mam na str. 16 dwa zdjęcia jak to wyglądało. Na wiosnę kupiłam taki preparat Rosahumus chyba, bo przeczytałam, że w dużych donicach balkonowych pięknie odbudowuje warswę próchniczną, nie trzeba po zimie wywalać z donic jałowych brył ziemi....
 powojnik właśnie głównie odbija z zeszłorocznych badylków, czasem pójdzie coś od korzenia, ale przycinać warto w pierwszych 3 latach bo się ładnie rozkrzewia. to co teraz jest miękkie i zielone potem zdrewnieje i znowu odbije na wiosnę. Mój powojnik po raz pierwszy przezimował na balkonie i po przycięciu rośnie jak szalony. Mam na str. 16 dwa zdjęcia jak to wyglądało. Na wiosnę kupiłam taki preparat Rosahumus chyba, bo przeczytałam, że w dużych donicach balkonowych pięknie odbudowuje warswę próchniczną, nie trzeba po zimie wywalać z donic jałowych brył ziemi....Wcześniej wydawało mi się że szczawik taki pospolity jest, ale zmieniłam zdanie. u jednej z forumek widziałam jak pięknie kwitnie, cudeńko.

Wprowadzają fajny klimat
 Wprowadzają fajny klimat   

Nic nie ma po spodniej stronie liścia?Jeszcze takiego czegoś u siebie nie miałam(tfu tfu)...
 Nic nie ma po spodniej stronie liścia?Jeszcze takiego czegoś u siebie nie miałam(tfu tfu)...