Stefanek dziękuję

hoja ma cudowny zapach mi trochę przypominał konwalie i pomimo, że był tylko jeden baldaszek to czuło się go w całym pokoju

niestety już nie ma kwiatka, ja wyjechałam na kilka dni a on miał za sucho...moje phalaenopsisy przeważnie kwitną po kilka miesięcy i tylko dlatego jeszcze się uchowały

Jeżeli chodzi o fiołka to powinien wyglądać tak
http://forum.african-violet.eu/viewtopic.php?f=45&t=360
gianna Janeczko

chwilowo brak czasu na dwa wątki

jednak ja bardzo często jestem gościem w waszych storczykowych wątkach i tak cicho podczytuję

Żółty grudnik to u mnie jeszcze maluch ale jak mnie nie było to coś tam wreszcie ruszyło
e_w_u Ewuniu mi też się pychol śmieje bo to już nie kwiatki tylko malusie owoce

a boróweczek to trochę jest

O grzybniach czytałam ale nie bardzo mam gdzie grzyby uprawiać

Mi jakoś fiołki nie chciały ukorzeniać się w ziemi i już od trzech lat listki moczą nóżki w wodzie i jakoś nam to pomalutku idzie
sweety Aniu bo mi właśnie kwiaty aeschynanthusów przypominają jakieś takie stwory z paszczami i cudnymi oczkami
Blueberry Natalio kwiatki tylko wyglądają na duże na zdjęciu one są wielkości 3 cm
elcia1974 Elu taki prezent od eM-ka bez okazji to czasami wymaga głębszego zastanowienia

ale fakt postarał się
AliWas Alinko ja bardzo lubię aeschynanthusy właśnie za ich kwiaty, które patrzą

i za ten intensywny kolor
justus27 Justynko

to już jest drugie kwitnienie Amura ale jakoś nie bardzo się martwię bo gdzieś mi się tam plątają chyba jeszcze ze dwie sadzonki

Storczyki cały czas stoją w pokoju który przez całą zimę jest nie ogrzewany

bo to sypialnia, a że i teraz upałów nie ma to i długo kwitną ... za to snow caps już nie kwitnie, wyjechałam nie była podlewana i ze złości rzuciła kwiatami

teraz niech się bierze i trochę podrośnie
Filigranowa27 Pati aeschynanthusy to od Ciebie

początkowo nie mogły się jakoś zaaklimatyzować może trochę zmarzły w podróży

ale za to teraz zaczynają pięknie kwitnąć następny w kolejce będzie Twister
w piątek rano zauważyłam na
dischidii EPC-D-018
a dzisiaj jest już pierwszy kwiatek
i zakwita kolejny fiołek chyba to będzie
??-??????? ????? zobaczymy jak się do końca rozwinie