Mój skrawek raju...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój skrawek raju...

Post »

Cudne widoczki na Twojej działce... te szyszunie też lubię... serduszka okazała - naprawdę jest okazała.... ;:138
Tęcza - piękny widok....
A z tymi epifitami... to myślę, że sie pobawię... a nóż cos z tego wyjdzie.... ;:173
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam ;:172
Krzysiu przejżałem Twój wątek fotki wspaniałe, dużo bardzo ciekawych zdjęć.
Super zdjęcia storczyków,............, azalij, ciekaw jestem co to za iglak :?:
Przdczkole fiołkowe ciekawe rozwiązanie, trzeba. Zdjęcia storzyków z wystawy w Dreźnie do pozazdroszczenia. Teraz postaram być u Ciebie na bieżąco.
Powodzenia.
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

;:oj Azalie boskie ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Krzysia
Przyjaciel Forum - silver
Od: 3 lip 2012, o 10:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nastia Joasiu ;:7 dziękuję bardzo i zapraszam ponownie :D

justus27 Justynko no nareszcie wszędzie pięknie i kolorowo bo przez chwilę było ciepło i słonecznie ;:145

AliWas Alinko dziękuję ;:196 może faktycznie warto trochę się pobawić z roślinkami efekty mogą okazać się ciekawe ;:108 tym bardziej, że masz zdolności do tego typu robótek ;:172

stefanek witam :wit bardzo się cieszę, że Ci się u mnie spodobało. Fiołkowe przedszkole to rozwiązanie ekonomiczne tzn. na jak najmniejszej powierzchni zmieścić jak najwięcej listków ;:306 Drezno wspominam do dzisiaj i mam cichą nadzieję, że i w przyszłym roku uda mi się tam pojechać :lol: Iglak to jodła koreańska moja ulubiona właśnie ze względu na stojące szyszki :D

elcia1974 Elu fakt boskie tylko czemu tak krótko kwitną ;:202 myślałam, że dzisiaj pojadę na wycieczkę właśnie podziwiać azalie i rododendrony ale od rana lał deszcz ;:145 i po wycieczce ;:202

A skoro za oknami deszcz to pozaglądamy co na parapetach słychać ;:oj

zaczyna kwitnąć Amur niestety wygląda mi na sporta ;:223 cóż do ludzi pójdzie ;:218

Obrazek

storczyki kwitną nieprzerwanie już od grudnia :D

Obrazek

Obrazek

aeschynantus pozwolił zajrzeć sobie w oczka ;:306

Obrazek

no i moja pierwsza hoja lac. Snow caps już prawie...prawie

Obrazek

a to mój nowy nabytek prezent od mężusia miniaturka w szklanym wazonie ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Krzysiu to wspaniale że storczyk tak długo kwitnie, kwitnącej hoyki troszkę Ci zazdroszczę,
jak ona pachnie :?: . jeśli chodzi o fiołka to jak wygląda orginał :?: Tem super wygląda.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Krzysia, proszę o oddzielny wątek storczykowy ;:108 . Masz takie piękne okazy ;:215 .
Widziałam u Ciebie żółtego grudnika, gdyś chciała kiedyś sprzedać szczepki, stoję w kolejce. Pozdrawiam serdecznie.
e_w_u
500p
500p
Od: 27 sie 2008, o 15:28

Post »

Na widok tylu kwitnień i boróweczek aż się sama buźka śmieje ;) A co do smardz, można kupić grzybnie, wtedy zdaje się nie są już pod ochroną :D Ja sobie sprawiłam shitake i boczniaka. Boczniak w zeszłym roku był paluchy lizać :D I fajny sposób na ukorzenianie fiołków. Muszę ze skrętniczkami tak spróbować...
Moje kwiatki :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zrobiłaś odlotowe zdjęcie aeschynantusowi ;:215 Kwiat wygląda jakby rozdziawiał paszczę ;:306
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jak na miniaturkę, kwiatki wyglądają na duże ;:oj Śliczny jest ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Śliczny prezencik od eM-ka ;:138
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Aeschynantus ;:oj Ale fajna mordka :tan
Śliczny kwiatek i śliczna fotka ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

I Pokazałaś...
Storczyki - oba piękne. Bardzo długie kwitnienie tego pierwszego, a że uwielbiam żółtaski - to go chwalę tym bardziej ;:138

Poczekaj do drugiego kwitnienia fiołeczka - może wyjdzie z niego prawdziwy odmianowy kwiat.

A kwitnienia hoi snow caps bardzo, bardzo zazdroszczę - jest piękna.
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Kochana cudownie storczyki u ciebie kwitną.

A na eszychnanthusa napatrzeć się nie umiem...tak cudownie kwitnie i jaki kolorek żywy ma:).
Awatar użytkownika
Krzysia
Od: 3 lip 2012, o 10:07

Post »

Stefanek dziękuję :D hoja ma cudowny zapach mi trochę przypominał konwalie i pomimo, że był tylko jeden baldaszek to czuło się go w całym pokoju ;:oj niestety już nie ma kwiatka, ja wyjechałam na kilka dni a on miał za sucho...moje phalaenopsisy przeważnie kwitną po kilka miesięcy i tylko dlatego jeszcze się uchowały ;:306 Jeżeli chodzi o fiołka to powinien wyglądać tak http://forum.african-violet.eu/viewtopic.php?f=45&t=360

gianna Janeczko ;:196 chwilowo brak czasu na dwa wątki :D jednak ja bardzo często jestem gościem w waszych storczykowych wątkach i tak cicho podczytuję :;230 Żółty grudnik to u mnie jeszcze maluch ale jak mnie nie było to coś tam wreszcie ruszyło

e_w_u Ewuniu mi też się pychol śmieje bo to już nie kwiatki tylko malusie owoce ;:oj a boróweczek to trochę jest ;:202 O grzybniach czytałam ale nie bardzo mam gdzie grzyby uprawiać :;230 Mi jakoś fiołki nie chciały ukorzeniać się w ziemi i już od trzech lat listki moczą nóżki w wodzie i jakoś nam to pomalutku idzie

sweety Aniu bo mi właśnie kwiaty aeschynanthusów przypominają jakieś takie stwory z paszczami i cudnymi oczkami ;:306

Blueberry Natalio kwiatki tylko wyglądają na duże na zdjęciu one są wielkości 3 cm :D

elcia1974 Elu taki prezent od eM-ka bez okazji to czasami wymaga głębszego zastanowienia ;:306 ale fakt postarał się

AliWas Alinko ja bardzo lubię aeschynanthusy właśnie za ich kwiaty, które patrzą ;:oj i za ten intensywny kolor

justus27 Justynko :D to już jest drugie kwitnienie Amura ale jakoś nie bardzo się martwię bo gdzieś mi się tam plątają chyba jeszcze ze dwie sadzonki ;:224 Storczyki cały czas stoją w pokoju który przez całą zimę jest nie ogrzewany ;:202 bo to sypialnia, a że i teraz upałów nie ma to i długo kwitną ... za to snow caps już nie kwitnie, wyjechałam nie była podlewana i ze złości rzuciła kwiatami ;:145 teraz niech się bierze i trochę podrośnie

Filigranowa27 Pati aeschynanthusy to od Ciebie ;:196 początkowo nie mogły się jakoś zaaklimatyzować może trochę zmarzły w podróży ;:174 ale za to teraz zaczynają pięknie kwitnąć następny w kolejce będzie Twister ;:oj

w piątek rano zauważyłam na dischidii EPC-D-018

Obrazek

Obrazek

a dzisiaj jest już pierwszy kwiatek

Obrazek

Obrazek

i zakwita kolejny fiołek chyba to będzie ??-??????? ????? zobaczymy jak się do końca rozwinie

Obrazek
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p

Post »

Rozwijaj się fiołeczku.... bo chyba piękny będziesz... ;:138
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”