Ogród bez furtki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród bez furtki

Post »

Aniu nawet nie wiesz jak nasze serca się cieszą że mogliśmy być w tak cudownym miejscu, wszystko przemyślane i dopieszczone, rośliny zdrowiutkie i żadnej mszycy nie widać ;:138 -obejrzałam wierzbę z bliska :wink: Tyle kwitnących piękności, żurawki ogromniaste i aż powalają swoimi kolorami. Od hortensje aż bije zdrowie! Adam jak się zorientowałam to ogrodnik pierwsza klasa i swojego małżonka na korepetycje muszę podesłać...u mnie kret znowu zrył kolejną rabatkę :roll: A u Ciebie ani śladu po tym koledze :uszy
Szkoda że tak krótko bo strzyżonych piękności nie pstryknęłam ;:131
Pozwolisz Aniu że ujawnię ciut tego co zobaczyłam :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, ty robisz takie zdjęcia, że gdybym nie widziała na własne oczy jak w deszczu fotografujesz mój ogród, to bym go nie poznała.Nawet z brzydkich, zarośniętych dziur wyszły ci urocze zakątki. Co to znaczy mieć talent.
Jestem naprawdę bardzo zadowolona z cięcia tui: Szmaragdów i Korników. Rozrosły się , straciły kształt i przypominały duże miotły.Dzięki temu, że ciełam je nowymi nożycami szpalerowymi /gwiazdkowy prezent/, którymi ciachało się wyśmienicie, to nie miałam litości i wyszły ładne w miarę równe stożki.
Mam nadzieję, że po tej korekcie zagęszczą się, bo niektore krzaki robiły się łyse od środka.
Dzisiaj była piękna pogoda, ale nie miałam czasu, aby porobić zdjęcia. Nadrobię to jutro.
Klaro i Iwonko, wybaczcie, że nie odpisuję od razu. Nad nową rabatką ciągle pracuję nie tylko fizycznie. Do tej pory posadziłam rząd złotego tataraku, za nim będą ciemnofioletowe żurawki i kule bukszpanowe. Przy zdejmowaniu darni natrafiłam na duże skupiska larw opuchlaka, więc zlaliśmy to Dursbarem i czekamy.
W międzyczasie już wiem jak zmienić nastepną rabatę :;230 . Ale o tym później.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu a wiesz może co to za żurawka na poprzedniej stronie na czwartym zdjęciu bardzo mi się podoba
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu Kasia pokazała nam piękne zakątki z Twojego ogródka :D Z wielką przyjemnością pospacerowałam i pooglądałam, bo ostatnio nam skąpisz zdjęć 8-)
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ULA ta żurawka to Southern Comfort,ona w zależności od ilości światla różnie się wybarwia, ale jest piękna.
Agnieszko dziękuję za wizytę i przyznaję ci rację co do ilości zdjęć.Mea culpa.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Ślicznie, kolorowo i bardzo soczyście. ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu dziś w zdjęciach wyręczyła Cie Kasia, która ślicznie nam pokazała Twój ogród, teraz czekamy na Twoje fotki.
Żurawki masz śliczne i duże już kępy, a moja marmoladka którą dostałam od Cibei rok temu pięknie się rozrosła i już będę robić z niej sadzonki, bo ma wielu chętnych w kolejce.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Aniu gdyby nie deszczowa pogoda i ponaglający brak czasu to z pewnością podreptała bym do Twoich przystrzyżonych stożków, masz wiele wspaniałych zakątków które tutaj nie są ujawniane. Nożyce tez warte pochwały! Konkretne i widać że w pełni spełniają swoją rolę ;:180
Aniu masz tyle miejsca i możliwości że ciut zazdroszczę -szczególnie że Adam chętny do realizacji Twoich pomysłów ;:224
Żurawka naprawdę robi wrażenie,jest urocza ,jej barwy przyciągają oczy a i wielkość też wspaniała.
No o tych nie posadzonych cudakach nie wspomnę...poproszę fotki karagany :)
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Duży ogród masz,co wcześniej nie zauważyłam :oops:
I jakie piękne hosty ;:oj
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moje kochane.Dziękuję wam za wyrozumiałość, że mimo moich rzadkich postów jeszcze do mnie zaglądacie.
Nadrabiam zaległości: pierwsze trzy fotki to ufryzowane w stożki żywotniki. Szkoda, ze nie zrobiłam im zdjęć przed strzyżeniem, ale miałam takiego powera na tę akcję, że nie myślałam o wyciąganiu z domu aparatu. Zapewniam was, że zyskały na wygladzie. Teraz powinnam je opryskać na grzyma i zasilić Pinivitem, ale ciągle pada i nie mam kidy tego zrobić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro zakończenie oktawy Bożego Ciała i u mnie w domu rodzinnym wijemy na tę uroczystość wianuszki z kwiatów i ziół. Dzisiaj takie uplotła moja Mama i w domu pięknie pachnie miętą, tymiankiem, oregano, kocimiętką i jaśminem.

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

No i wszystko jasne już wiadomo po kim masz takie zdolności ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aniu kochana wianki plecione cudne chętnie bym przygarnęła taki pod swój dach...majstersztyk ;:180
W strzyżeniu masz już niezłą wprawę....kształty idealne. Powiedz mi coś więcej na temat tego Pinivitu?
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53

Post »

Aniu w tle ostatniego zdjęcia widzę oczywiście sławne hortensje bukietowe . Powiedz ile mają latek czy przycinasz je i czym zasilasz te ogromne krzaczory?
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu, jest to nawóz w płynie dla roślin iglastych, tak jak dla liściastych jest Florovit/ kupiłam w OBI/ . Uważam, że jest wygodniejszy od nawozów sypkich, bo te trzeba wymieszać z glebą /co nie jest łatwe pod dużymi krzewami/ i podlać aby się rozpuścił. Pinivitem można też zraszć całe krzewy i w ten sposób są nawozone.
Bardzo chwalę sobie działanie Florowitu na moich bukszpanach. Są one posadzone pod matą / dla mojej wygody/ i kilka z nich było tak zagłodzone, że myślałam że już po nich. Na wiosnę zrobilam im prysznic z Florovitu w odstepie dwutygodniowym i teraz nie widać ż.adnej różnicy po ich anoreksji.
Zamieszczam zdjęcie moich petunii wysiewanych w lutym, padający deszcz pomaga im szybciej rosnąc, bo mam wysadzane również na rabatkach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »