Moja kolorowa oaza :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja kolorowa oaza :)

Post »

Wpadam na chwilkę by coś pokazać..Dzięki temu forum, odkryłam, że u rodziców domu jest hoja :heja Więc odrazu po wejściu do domu poleciałam szukać tego okazu i znalazłam. Do tego kwitnie ;:138 Nawet mama nie wiedziała, że ta roślinka kwitnie ;:oj Nawet nie zauważyła kwiatka :heja
Obrazek

Obrazek

Sadzoneczki już u mnie :tan
Żałuję tylko, że nie miałam aparatu, więc zdjęcia kiepskie :?
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No popatrz jakie odkrycie ;:oj Znaczy, że roślince musi być dobrze tam gdzie jest ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Pięknie kwitnie Hoja Twoich rodziców :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

jakie dorodne pelargonie:O ;:173
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p
Od: 15 maja 2013, o 17:59

Post »

Witam kochane:)
chciałam tylko dac znac i żyje ;:333 :) wkurzam sie jak cholera przez te majówki i weekendy bo zamiast sadzić kwiotki to co róż mnie gdzieś nosi.
Zaraz to na pewno będzie za późno :(((((
Poczyniłam pierwsze zakupy, w sumie mini zakupiki -kupiłam lawendę i hortensje
Jak w tym tempie będę robić balkon to wrzos i choinki odrazu kupie :;230
Zapraszam na ---->>> Mój balkonik
Pozdrawiam Kasia :)
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Piękna hoja. Z jakiegoś powodu u mnie w domu hoje nigdy nie kwitły. Za to w pracy, że ho ho. A jak pachną... Aż niektórych głowa boli od tego zapachu.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Ciekawe, co byś Alenko zrobiła gdybyś musiała w lipcu usuwać wszystkie rośliny, meble ogrodowe z balkonu na kilka dni. Mnie to niestety czeka :( Będzie malowany cały blok z balkonami włącznie. Rośliny w trakcie kwitnienia, chyba im to nie posłuży ;:185
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem i ja :wit
Coś dziś kiepski dzień..Może to ta pogoda? Świeci słońce, za chwilę burza..I tak ciągle biegam na balkon, zabierać, czy nie zabierać :twisted: Prognozy pogody też takie sobie, mało o słońcu, migają tylko na ekranie małe chmurki..Chyba taka pogoda sprzyja u mnie roślinkom, bo rosną, choć wolniej kwitną :roll:
meluzyna pisze:Ciekawe, co byś Alenko zrobiła gdybyś musiała w lipcu usuwać wszystkie rośliny, meble ogrodowe z balkonu na kilka dni. Mnie to niestety czeka :( Będzie malowany cały blok z balkonami włącznie. Rośliny w trakcie kwitnienia, chyba im to nie posłuży
Oj współczuję ;:168 Zabrałabym do domu i modliła się by szybko skończyli. Może aż tak im nie zaszkodzi? Moje niektóre pelargonie od kilku dni stoją w zupełnym cieniu na balkonie, przez te burze, i o dziwo, rosną i mają się dobrze. Będzie dobrze ;:168
welkam pisze:Piękna hoja. Z jakiegoś powodu u mnie w domu hoje nigdy nie kwitły. Za to w pracy, że ho ho. A jak pachną... Aż niektórych głowa boli od tego zapachu.
Też słyszałam o tym zapachu, ale mimo wszystko podejmuję wyzwanie. Może nie będzie mi przeszkadzał i zakwitnie choć jedna :)

Blueberry, Paulii, Hanna133 dziękuję ;:196

M-alinka gdzieś Ty się podziewała kobieto ;:124 Balkon rób i wątek zakładaj to wpadnę na ;:304

Mimo pogody-jak wspominałam- roślinki rosną. Tylko słońca im brak, żeby kwiatki pokazać :roll:

Sanwitalia- ta to w ogóle się rozszalała... :;230 Podwaja swoje rozmiary w ekspresowym tempie :tan
Obrazek
i chce nawet kwitnąć :tan
Obrazek

Tej Pani nie trzeba przedstawiać :)
Obrazek

Niecierpek przestaje być anonimowy :;230
Obrazek

Pelargonia-moja ulubienica ;:167 Długo się ukorzeniała, i mam do niej sentyment :)
Obrazek

Do tego fuksja Blacky puściła pąki!!! A dopiero co z podróży wróciła taka zabiedzona leżeniem dwa dni na poczcie :;230

Spokojnej nocki :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Kwiecia coraz więcej :tan Też mam nadzieję na ;:3 chociaż jak przygrzeje, to na parapetach robi się piekarnik ;:219 Ale mam już serdecznie dość tego zimna i wilgoci ;:145
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Mam sanwitalię ( polegnatkę ). Kupiłam gotową sadzonkę. Jest przekochana, kwitnie cały czas.
Kiedyś coś sobie czytałam na necie na jakimś obcojęzycznym forum i spotkałam tam takie okreslenie tych kwiatuszków: małe płożące się cynie.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
M-alinka
100p
100p
Od: 15 maja 2013, o 17:59

Post »

Alenka pisze: M-alinka gdzieś Ty się podziewała kobieto ;:124 Balkon rób i wątek zakładaj to wpadnę na ;:304

:wit
Hello ;:138
Na kawkę to możesz wpadac zawsze, jeśli tylko masz blisko do Poznania:)
co do wątku to chyba trochę obciach go zakładać z kupnymi kwiatkami... ;:131

Alenko - piekne kwiatki i jak kwitna ;:167 normalnie zazdroszcze ... ;:204
ja sie boje ze belargonie juz beda marne wszedzie :( bylam w kilku ogrodniczych i marnizna jak nic :(

Ta Twoja nówka fuksja - to bedzie miała srodki czrne czy ciemno fioletowe?

macie moze jakis wypróbowany sklep internetowy gdzie mogłabym kupic sadzonki? tyle ich jest ... wiec moze w ktorymś typowo warto i są godne polecenia? :)

Pozdrówki ;:172
Zapraszam na ---->>> Mój balkonik
Pozdrawiam Kasia :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Fuksja Blacky ma pączki ;:oj to czekam niecierpliwie na fotki kwiatuszków ;:65
A jak mają się sadzoneczki? Żyją?
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś no właśnie ma, takie mini mini, ale są ;:138 Pomogłabym jej chętnie jakimś nawozem, ale niedawno posadzona, to poczekam jeszcze ;:108 Reszta fuksji też się "pączkuje" :tan
A jak zobaczyłam Twoją malutką czcionkę to się uśmiałam :;230 Bo myślałam, że jakieś smugi mam na monitorze :)
Bo jak zasiadłam przed komputer i patrzę, a tam klawisze do góry nogami, gdzie j-jest u i na odwrót -to już nic mnie by nie zdziwiło ;:306 Synek klawisze powyrywał, a tatuś po swojemu poprzyczepiał ;:306
Sadzoneczki mają się super ;:196 fuksje rosną ładnie, pelargonie niektóre doszły już do siebie, inne widać ogarniają się jeszcze powoli :) Nie mogę się doczekać, gdy będę mogła pochwalić się roślinkami od Ciebie :)

M-alinka Ty tu nie kombinuj ;:124 Do Poznania mam za daleko, ale wirtualnie codziennie na kawusi bym była ;:108
Ja nie uważam, że obciach zakładać wątek z kupnymi kwiatami. Zawsze od czegoś trzeba zacząć, też w zeszłym roku prawie wszystko miałam kupne. I kupne dostarczają dużo dumy i radości ;:108
Fuksja ma mieć środek czarnawy i mam nadzieję, że taki będzie :roll:
A co do kupowania kwiatków..Może jeszcze gdzieś znajdziesz jakieś ładniejsze? Zawsze na kilka marnych może trafi się jakaś ładna..Może gdzieś na ryneczku czy przy sklepach ktoś handluje? U mnie jest jedna kobiecinka, co przed Biedrą stoi z kwiatami i można u niej kupić pelargonie, smagliczki, niecierpki, nemezje i kilka innych. I zawsze są zadbane i kwitnące :uszy
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

Witaj Madziu. Miałam spytać o róże. Jakie masz? Ja jestem załamana swoimi wielkokwiatowymi. Pięknie rosły i nagle jedna straciła wszystkie łodygi. Został goły badyl. Chyba do wyrzucenia. Pozostałe dwie ładnie rosną, ale widzę, że też coś tracą łodygi.
Trudno, najwyżej kupię jakąś miniaturkę i też będzie dobrze, nie?
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Madziu ale się uśmiałam, aż oplułam monitor ;:306
Cieszę się że roślinki żyją ;:138 mam nadzieję że cię uraczą kwiatkami ;:196
PS. Ja kiedyś zabrałam się z tatą za mycie klawiatury i po rozłożeniu przypomniało się nam że nie mamy spisanego rozkładu klawiszy i składaliśmy na pamięć ;:306 przez pół roku miałam na odwrót "m" z "n" i "o" z "p" ;:306 ale do wszystkiego można się przyzwyczaić ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”