Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

;:63
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

jej ale sie u Ciebie zrobiło kwieciście, masa nowych nabytków i wszystko pięknie rośnie :) ;:oj cudnie, :wit
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

No, no jakie świetne zakupy, jest miejsce to sa nowe rosliny :)
Myślę, że borówki masz za ciasno posadzone moje mają trzy lata i 1,5 metra w obwodzie. Chyba, że zdjęcie przekłamuje odległości :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj, widzę nowa dawka pięknych zdjęć! Domek malowany był rok demu dwukrotnie drewnochronem. Ale ja tam spokojna będę dopiero jak go sobie sama zabezpieczę. Już ja wiem jak ci producenci malują oszczędnie. Puszka może drewnochronu ale nie wiadomo co w środku. Także w tym roku położę sadlin i wtedy będę spać spokojnie. Ale nie wiem czy latem czy wczesną jesienią. Tyle pracy że na malowanie ciągle czasu brak. Może jakoś się obrobimy :) Bardzo ładne masz te roślinki. Ostatnio skupiam się na hakuro. U Ciebie już piękna.
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Siemaneczko :D ! No to sypnęłaś kobitko pięknościami ;:oj ! Wierzba hakuro obłędna jest :D . Pięknie gospodarujesz. A jak u Ciebie z cieniem? U mnie jak na lekarstwo :roll: . A tyle roślinek lubiących cień mi się podoba! Na dniach się odezwę :wink: . Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Wpadłam z rewizytą i jestem pod wielkim wrażeniem ;:oj tego jak wiele pracy włożyłaś aby działeczka tak pięknie się prezentowała ;:180
Tulipanowa rabata cudnie się prezentuje ;:138 Klon Nizetti mnie zachwycił swoimi kolorowymi listkami ;:oj Zrsztą masz wiele ciekawych nasadzeń ;:180
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Marysiu miło mi,że mnie odwiedzasz. Uporządkowane..., ja lubię artystyczny nieład, więc raczej dużo i na gęsto.... taki efekt mi się marzy, oczywiście w sielskim klimacie ;:173

Anulko Dosiu bardzo mi miło że zapragnęłaś przysięść choć na chwile na ławeczke, w moich progach. Moje ziemie to piasku dosłownie więc żeby coś posadzić targam ziemie workową (niezmotoryzowana) i mieszam z obornikiem granulowanym (odkrycie tegoroczne). Mimo to wszystko mi rośnie w wersji karłowej.... nawet te co u innych są duże roślinny ... :;230

Olu miło mi. A propo włókniny,... przy borówkach ciągłe pielenie i szybkie przesychanie ziemi (południowy-zachód) więc wypieliłam raz teraz i dałam włóknine tą co mi została z zimowego okrywania, wysypie korę (jak kupię). Biała trochę niefortuna ale innej nie miałam, widziałam, że sąsiadka swoje warzywa taką przykrywa, żeby nie zmroziło, ale mi nic nie mówiła :;230

Madziu sąsiadko dziękuje za miłe słowa, ja wiem tylko że jesteśmy na jednym ROD, ale w której masz części tak dokładnie to nie kojarzę ;:224 Teraz pewnie dużo pracy na nowej działce macie, tylko coś pogoda nie sprzyja...

Jacku dziękuje za miłe słowa pod adresem azali, ładna to jest dopiero teraz jak się już w pełni rozwinęła, taka czerwona pochodnia wręcz, dla mnie boska :tan

Grażynko miło mi ;:oj Deszczyk w każdej ilości bardzo chętnie oddam, moje piasku już się dość napiły.

Ewo Pipio witaj u mnie ciepło, pachną owszem bzy przy altanie i konwalie.... a marzy mi się akacja, zwykła akacja ale to duże drzewisko.... jednak zapach... Na ten rok dużo planów, tylko pogoda ciągle miesza szyki i wiadomo... finanse, więc na pół gwizdka wszystko. Jednak już planuje przy wc zrobić z bambusów taki płotek zapleciony w sumie w kratkę i na to pnącze.... posadziłam 8szt ziemniaczki sercowatej (podobno do 6m roczny przyrost).. na razie w doniczki, mam nadzieje, że będzie rosła. Bambusy muszę na dniach kupić. A z której części naszego Śląska jesteś ;:218

Ewo Ewa rozalko już ją raz cięłam w tym roku..... ale tak malutko. Podpowiedz mi ile ją ciąć teraz, żeby było "po bożemu" ;:224

Iwonko Dorciu :roll:

Lodziu dziękuje ale najbardziej to chwasty rosną im nie straszne moje piaski :;230

Ewo Ewo w borówko mam co 1m posadzone i mają u mnie 2 lata i jak już wyżej wspomniałam, niestety mimo że daje dobrą ziemie to roślinki u mnie osiągają małe rozmiary ;:218

Madziu Mid2006 właśnie dlatego ja malowałam sama, mimo, że był ponoć malowany. Niestety trochę czasu trzeba na malowanie, zwłaszcza jak u mnie dwie warstwy kładłam. Jednak efekt jest i myśle że na długo święty spokój. Hakuro też jest moim oczkiem w głowie... bo muszę ją podciąć i zabieram sie do tego jak kot do jeża ;:224

Kasiu spokojnie ;:180 Cień jaki dzień, no dobra.... na upartego mam coś jak pseudo cień, na tej patelni. Jest to północny wschód, na 2 metry od 2 kilkumetrowych świerków... ciągle sucho. Rabatkę mam tam jedną, wrzucę fotkę poglądową ;:224 Zdecydowanie marzy mi się więcej cienia... ;:218

Pogoda mnie nie rozpieszcza wiec tylko niedziela i wczoraj dało się coś porobić i pchnąć trochę ten wózek do przodu ;:219

Pachnące bukiety czyli za co kocham maj
Obrazek

Moja duma... doczekałam się ich pierwszego kwitnienia... irysy wysokie 4 różne jupi
Obrazek

Mieczyki wyszły... ale się cieszę
Obrazek Obrazek

Moje 2 świerki, obok rabata cienista
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Morwa dała radę pierwsze zimie u mnie, i rośnie w oczach, ma też ze 20 jak na razie owocków
Obrazek Obrazek

Zuzia uskutecznia spanie na sianie albo leżaku czyli zmęczyłam się patrzeniem jak ja robię...
Obrazek

Obrazek Obrazek

Róża dziczka biała pnąca... kształtuje ją na białokwitnącą bramę przy ławce
Obrazek

Krzewuszki kwitną coraz bardziej
ObrazekObrazek

Rh moja różowa chmurka mimo deszczów ładnie się prezentuje
Obrazek Obrazek

Rabata cienista w pobliżu świerków
Obrazek

Dynie ozdobne
Obrazek

Na przeszło 3 metrowej leszczynie kwitnie bujne życie biedronek, ale żeby nie zakłócać harców... jedno grzeczne
Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam ciepło i życzę dużo ;:3 :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Betinko mówisz głodna.... poziomki dojrzewają, porzeczka też, ale słonka słonka im brak... Jakby było to tak już za momencik by były, na posilenie ;:108 Kociaste niezależnie od pogody i ilości pracy zawsze poprawią humor.

Tesiu dziękuje za miłe słowa względem mojego roślino-piaszczystego kawałka ;:180 Tą tulipanowa na jesień będę poszerzać ;:170 W klonikach się zakochałam, i mam nadzieje że jak będzie mu dobrze u mnie to jakieś kolejne do towarzystwa sie znajdą ;:224

Pozdrawiam ciepło i ;:3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

To racja kociaste zawsze obniżą moje cisnienie gdy emocje biorą górę :) . Nie można ich nie kochac. Zastanawia mnie dlaczego borówki nie chcą rosnąć U Ciebie , moje to bardziej na szerokość poszły ale wymieszałam im ziemię i nawet dodałam część ziemi z lasu sosnowego.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Anetko pięknie masz ,morwa biała moje chciejstwo od lat .Co do wierzby,to się jej nie żałuj ,ona lubi ciecie i pięknie się zagęszcza .Przytnij ją teraz 1/3 ,a potem w połowie sierpnia zrób krótkie cięcie ,kilka cm ,sama już będziesz widziała jak ,takie korygujące .Zawsze na wiosnę silne ,a potem słabsze .Sama do tego dojdziesz ,zobaczysz. Ma wymagania co do wody ,jeśli ma za mało ,częściej zapada na choroby grzybowe.Powodzenia. :D
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Ewo Ewo w ja bardzo bym chciała żeby moje w końcu zaczęły rosnąć. Owocować owocują, tylko nie rosną ;:219 Sąsiad ma też od strony południowo-zachodniej i ma KRZAKI ;:145 Moje miały ziemie torf z trocinami, z moją rodzimą. 3razy w roku nawóz, zakwaszane są . Może za mało je podlewam ;:218 Jak często podlewałaś i ile swoje na początku... Ja już nie wiem co mam robić z tymi bidami ;:219 Przyznam że jak pada deszcz to nie podlewam, a tak średnio na jeża, to pod każdą po 5l raz na tydzień albo na 2tyg jak upały. Jak za mało krzycz, może jak zacznę więcej podlewać to bardziej będą rosły ;:4

Ewo Ewo rozalko jasno i przejrzyście bardzo Ci dziękuje, tak ją ciachnę jak radzisz ;:168 Ma dobrą ziemie i podlewam ją często bo wiem że nie lubi za sucho mieć. Może Ty będziesz wiedzieć o co chodzi moim nieszczesnym nierosnącym ale owocującym borówką. Może więcej czasu potrzebują żeby zacząć mężnieć ;:224 Oczywiście zapraszam na owoce morwy jak dojrzeją ;:168

Pozdrawiam ciepło :wit
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Anetko mogę ci powiedzieć w skrócie ale lepiej będzie jak przeczytasz sama ,wpisz w Google ,uprawa borówki i znajdziesz obszerną odpowiedź na swoje wątpliwości ,nie myśl że Cię zbywam ,ale ja bym Ci tyle nie mogla powiedzieć . ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Ewuś poczytam ;:168 Sąsiadowi w połowie alejki tak ładnie rosną borówki a temu mojemu za płotem, się właśnie dowiedziałam od rodzicielki, że też nie bardzo. Jak będę na działeczce to go podpytam ;:204

Pozdrawiam ciepło :wit
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Przeczytałam o borówkach i niestety podejrzewam, że za mało je podlewam ;:131 A u mnie patelnia ;:224 Już kwitną więc będę podlewać a jak im się do jesieni nie poprawi i nie ruszą ze wzrostem to będę im chyba miejsce zmieniać ;:170

Burza nie dawno przeszła z ulewą ;:222

Pokaże moją ukochną azalie Dolloroso, dla mnie wygląda ta czerwień tak soczyście i jest jak pochodnia
Obrazek Obrazek

Irysy w tle z trawką variegata "kurze łapki" i krzewuszką oraz lilie rosną w siłę
Obrazek Obrazek

Pierwszy pączek na dalii Mystery Day
Obrazek

;:304
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ja też mam jedna azalię, żółtą, ale moja to jeszcze w pąkach i ani myśli zakwitnąć przed moim wyjazdem :wink: twoja to żywy ogień........śliczności ;:333
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”