Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Cudone te klematisy! Nie masz z nimi problemu, czy są zdrowe? To są świeże, czy już zasiedziałe?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majka czarodziejko i nie wytrzymałam w sprawie AGT. :;230 Teraz możesz sie ze mnie śmiać.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Majeczko ja dosłownie rozpływam się w zachwytach nad Twoimi clematisami....wiem, że wcześniej podawałaś nazwy..... ale nie zapisałam i teraz nie mogę się doszukać...... powtórz jeśli możesz ;:196 Są tak piękne, że brak mi słów......
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit :wit Witam, witam ??.. :D słonko daje czadu, to czym prędzej z niego skorzystałam.
Baterie naładowane?. ;:3 mam nadzieję, że się pomylili w zapowiedziach pogodowych.

Asiu- camellia chwale się ?? :;230 zamówiłam u Tomka z F . Otrzymałam tak piękne róże w donicach, że zgadnij co zrobiłam?? Będą ?. niedługo?.., ale, ale i następne też będą. Wspominałam Wam, że nie tracąc czasu, a bojąc się, że nie wszystkie róże mi ładnie odbiją, zamówiłam u Ewy i Tomka róże w donicach.
Już niebawem postaram się omówić co mam i jak mi róże rosną po zimie. Przekażę swoje doświadczenie, może komuś się przyda.
A?. najważniejsze?? jak postępować z zakupionymi teraz różami też Wam napiszę. Podpytałam?.

Ewciu-majowa, sobie chyba żartujesz, ciągle Ci zazdrościmy pięknych rabatek i roślinek , kotów też :;230 .
Każdy ogród jest inny, Ty urządzasz go w zupełnie innym stylu. Taki nam się właśnie podoba.

Krysiu-Ignis?.. oooooo?.o druga z pięknym ogrodem. Nic tam nie przewracaj do góry nogami.
Obszernie gdzie napisałam u Asi-camellia. ;:65

Gosiu-Margo, ?. dziękuję za te słowa?.. a tak już mało skromnie, przecież my, to wszystko robimy również po to, żeby mieć czym się chwalić tu na forum?.. ;:173
Oczko jest bardzo proste , to terytorium mojego M i niech sobie tam rzeźbi jak chce. Ja tylko robię nasadzenia roślinek.

Asiu-daffodill, odpowiem Ci tak jak Ewa napisała bom gapa ?. a, tak serio wiesz jak, to jest czasami brak czasu?. ja wiedziałam, że prędzej czy później i tak do siebie zajrzymy. ;:168

Asiu, Mufeczkę i jej Kasię znam tylko wirtualnie?. to wspaniałe dziewczyny i od razu je bardzo polubiłam.

Ewazawady, ale Ci się rymnęło ?. hi hi..hi ? Jak ja kocham to miejsce, tą cichutką wieś ? ;:173 szczególnie w tygodniu.. . Ciągle czekam na Twój wątek? może teraz tu w ogrodowym?.. :wink:

Ania-Annes, oj dopiero sobie uświadomiłam, że nie napisałam co kupiłam ?. no? dobra jestem .. ;:306
Dokupiłam jeszcze 2 x Schackenborg Castle, 2 x Jubillee Celebation ( hehe..he przez Ciebie ) i udało mi się jeszcze dostać Natashę Richardson.
One są ślicznie zapakowane, jak dojadę z nimi na działeczkę, to cyknę foty zobaczysz jakie wypasione i z paczusiami.
Te co mi po głowie jeszcze chodzą na razie nie będę wymieniać. :lol:

Dorotka-Keetee, wymieniłam co kupiłam u Ani, a gdzie u Asi ?. ;:65
Bo, ja tak spontanicznie zadziałałam? będąc ostatnio na działeczce przyglądałam się niektórym różą i przyglądałam i nie specjalnie jestem pewna, że tam coś dodatkowego mogę zobaczyć. Stąd pomysł na zabezpieczenie się w róże wypasione. Dobrałam tylko kolory i wysokości. Reszta, to wiesz szybko się klika. :;230

Ewciu-rozalko ? powojniczki warto tam kupić? Czekam na nowy wątek, bo w starym już nie chciałam Ci zaśmiecać.
Dawaj z tymi różami?., a gdzie zamierzasz go założyć w ogrodowym czy różanym ?

Miłeczko, jak dobrze, że do mnie zajrzałaś ? ;:196 te kwitnące , to są nowe powojniki.
Mam też kilka innych, ale one są później kwitnące.

Beatko, a broń Boże? ja Ciebie doskonale rozumiem?. ;:306 co tu dużo mówić zrobiłam to samo.
Cudna będzie ?.. ;:170

Aga-Agness ja się już zgubiłam gdzie o tym pisałam. ale wiesz co! mam przywieszki na działeczce jak tam będę, to szybciutko napiszę ich nazwy. OK. ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pienna Swanny dostała kijek, bo zaczyna ładnie przybierać w koronie.
Obrazek
;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Majeczko, widzę, że Twój ogród skrywa nieznane nam tajemnice, to, co pokazałaś, a przecież nie za dużo na razie, wywołuje palpitację serca, ślicznie, przepięknie, bosko, ech słów brakuje na określenie tego cuda. Mówisz, że dozujesz nam pomaleńku, co by żadna z nas na zawał serca nie zeszła ;:306. Spokojnie damy radę, więc pokazuj śmiało, bo jesteśmy ciekawe tych wszystkich tajemniczych zakątków, oczyma wyobraźni już widzę te nowe królewny i rabatki po zmianach, epidemia znów się szerzy, bo zaczęłam zastanawiać się, gdzie by tu upchnąć troszkę clematisów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

AGNESS pisze:Majeczko ja dosłownie rozpływam się w zachwytach nad Twoimi clematisami....wiem, że wcześniej podawałaś nazwy..... ale nie zapisałam i teraz nie mogę się doszukać...... powtórz jeśli możesz ;:196 Są tak piękne, że brak mi słów......
Agnieszko, o ile pamiętam to był Vivian Pennel i Innocent Blush ;:108
Majka, czekam na kolejne foty działeczki. Powoli składam puzzle Twojego zakątka w głowie ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

robaczek_Poznan pisze:
Majka, czekam na kolejne foty działeczki. Powoli składam puzzle Twojego zakątka w głowie ;:333
...a ja nie moge poskładac...to jest jakies cudne miejsce ...zachwycają mnie te wielkie iglaki. ;:oj ...oczko ;:oj , świeżo odmalowany trawnik ;:173 bo róze to wiadomo ;:97
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ależ ta Swany ma piękna donicę ;:167
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Majeczko ;:196
Dziękuję bardzo ;:167

A wiesz, jakieś inne te ostatnie zdjęcia - tzn. z innej perspektywy.... wydaje mi się, że takich jeszcze nie widziałam u Ciebie. Piękna ta donicowa aranżacje i piękny koncept całości. Te zdjęcia pokazują jaki dojrzały jest już Twój ogród i jak wszystko w nim umiejętnie dopasowane. I Te drzewa stanowią piękne tło. A czy sąsiedzi grają w badmintona?

Majeczko, wiesz tak łażę po Forum i rozmyślam czy pryskać róże jakąś chemią zapobiegawczo czy nie? Pogoda jest wredna i mogą zacząć chorować... chemii nie lubię, ale z drugiej strony....
Sama nie wiem ;:174
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Majusia ,przejrzalam od początku i wiesz co można u Ciebie napisać?A zdjęcia robisz niesamowite ja to muszę lupę przystawiać hehe.Klematisy, faktycznie ,teraz najlepiej się sprawdzają ,gdy kwiecia jeszcze nie tak dużo.
Tomkowe róże są (jak dla mnie) obiecujące-sadzonki były bardzo ładne.Już niedługo zobaczymy.
Twój ogród naprawdę zapiera dech w piersiach. :wit

-- 30 05 13 01:13:59 --
AniaDS pisze:Ależ ta Swany ma piękna donicę ;:167
Za ładną ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
shida
200p
200p
Od: 18 sie 2012, o 20:16

Post »

majka411 pisze:Mufeczko Co ta Kasia wyprawia?. :;230 ja, tam ja robię tak samo. Pracuję w ogrodzie pod parasolem.
Jednak 54 clemki, to wow ;:oj spora ilość. Czy, to nie jest tak, że teraz się zmieściły, a w przyszłym sezonie pojadą do Ciebie.
Mufeczko, pomyślałam, że może niech Kasia nie czyta mojego wpisu, ;:306 bo ja tam piszę, że właśnie kupiłam nowe różyczki?.. ;:306 , a jak ona tak ma, że też musi, to gdzie je wsadzi?. ;:oj
Nie czytałam ale widać jakieś fluidy byłby bo "wykrakały" nową nieplanowaną różyczkę :;230 Na szczęście miejsce było bo czekał na nią dołek po Pastelce ;:224 Tym razem zdążyłam w ostatniej chwili przed wieczorną burzą która podlała świeżutko posadzoną różę ;:306 Tak, że obyło się bez parasola :uszy Mam nadzieję, że i twoje nowe nabytki uda ci się posadzić bez antydeszczowych akcesoriów ;:215

Ale skoro takie 'MAGICZNE SIŁY" tu działają to może powinnyśmy się wybrać silną ekipą pod ogrodniczym wezwaniem na jakieś ogrodowe zakupy :?: Roślinki po takiej magii rosłyby pewnie jak szalone :;230
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witaj Maju ;:196
Nadrobiłam parodniowe zaległości... Nowa rabata fantastyczna. Pewnie trawniczek ździebko okrojony... :;230 Całość bardzo zyskała.
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Różyczka ma piękna donicę,ślicznie będzie wyglądać jak zakwitnie. Naprawdę wszystko wygląda pięknie, takie wymuskane i te zdjęcia. Idę oglądać dalej :wit
Pozdrawiam - Justyna
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ogólne widoki u Ciebie są świetne, ten trawnik, oczko wodne i iglaki w tle ;:167 ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogród mój widzę zachwaszczony ;:202 Nie pada (wciąż :evil:), więc mogę trochę porządku zaprowadzić. Róże nie kwitną, za to zżera je mszyca i bruzdownica-nie robiłam oprysków, bo się chmurzyło. Dziś już nie będę zwracać na to uwagi, bo się chmurzy, a nic nie spada :evil:
Lada dzień rozwiną się powojniki wielkokwiatowe :D Atragene już przekwitają, ale mam powtarzające 8-)
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”