Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Cudone te klematisy! Nie masz z nimi problemu, czy są zdrowe? To są świeże, czy już zasiedziałe?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Majka czarodziejko i nie wytrzymałam w sprawie AGT.
Teraz możesz sie ze mnie śmiać.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko ja dosłownie rozpływam się w zachwytach nad Twoimi clematisami....wiem, że wcześniej podawałaś nazwy..... ale nie zapisałam i teraz nie mogę się doszukać...... powtórz jeśli możesz
Są tak piękne, że brak mi słów......

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Baterie naładowane?.

Asiu- camellia chwale się ??

Już niebawem postaram się omówić co mam i jak mi róże rosną po zimie. Przekażę swoje doświadczenie, może komuś się przyda.
A?. najważniejsze?? jak postępować z zakupionymi teraz różami też Wam napiszę. Podpytałam?.
Ewciu-majowa, sobie chyba żartujesz, ciągle Ci zazdrościmy pięknych rabatek i roślinek , kotów też

Każdy ogród jest inny, Ty urządzasz go w zupełnie innym stylu. Taki nam się właśnie podoba.
Krysiu-Ignis?.. oooooo?.o druga z pięknym ogrodem. Nic tam nie przewracaj do góry nogami.
Obszernie gdzie napisałam u Asi-camellia.

Gosiu-Margo, ?. dziękuję za te słowa?.. a tak już mało skromnie, przecież my, to wszystko robimy również po to, żeby mieć czym się chwalić tu na forum?..

Oczko jest bardzo proste , to terytorium mojego M i niech sobie tam rzeźbi jak chce. Ja tylko robię nasadzenia roślinek.
Asiu-daffodill, odpowiem Ci tak jak Ewa napisała bom gapa ?. a, tak serio wiesz jak, to jest czasami brak czasu?. ja wiedziałam, że prędzej czy później i tak do siebie zajrzymy.

Asiu, Mufeczkę i jej Kasię znam tylko wirtualnie?. to wspaniałe dziewczyny i od razu je bardzo polubiłam.
Ewazawady, ale Ci się rymnęło ?. hi hi..hi ? Jak ja kocham to miejsce, tą cichutką wieś ?

Ania-Annes, oj dopiero sobie uświadomiłam, że nie napisałam co kupiłam ?. no? dobra jestem ..

Dokupiłam jeszcze 2 x Schackenborg Castle, 2 x Jubillee Celebation ( hehe..he przez Ciebie ) i udało mi się jeszcze dostać Natashę Richardson.
One są ślicznie zapakowane, jak dojadę z nimi na działeczkę, to cyknę foty zobaczysz jakie wypasione i z paczusiami.
Te co mi po głowie jeszcze chodzą na razie nie będę wymieniać.

Dorotka-Keetee, wymieniłam co kupiłam u Ani, a gdzie u Asi ?.

Bo, ja tak spontanicznie zadziałałam? będąc ostatnio na działeczce przyglądałam się niektórym różą i przyglądałam i nie specjalnie jestem pewna, że tam coś dodatkowego mogę zobaczyć. Stąd pomysł na zabezpieczenie się w róże wypasione. Dobrałam tylko kolory i wysokości. Reszta, to wiesz szybko się klika.

Ewciu-rozalko ? powojniczki warto tam kupić? Czekam na nowy wątek, bo w starym już nie chciałam Ci zaśmiecać.
Dawaj z tymi różami?., a gdzie zamierzasz go założyć w ogrodowym czy różanym ?
Miłeczko, jak dobrze, że do mnie zajrzałaś ?

Mam też kilka innych, ale one są później kwitnące.
Beatko, a broń Boże? ja Ciebie doskonale rozumiem?.

Cudna będzie ?..

Aga-Agness ja się już zgubiłam gdzie o tym pisałam. ale wiesz co! mam przywieszki na działeczce jak tam będę, to szybciutko napiszę ich nazwy. OK.

Pienna Swanny dostała kijek, bo zaczyna ładnie przybierać w koronie.

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Majeczko, widzę, że Twój ogród skrywa nieznane nam tajemnice, to, co pokazałaś, a przecież nie za dużo na razie, wywołuje palpitację serca, ślicznie, przepięknie, bosko, ech słów brakuje na określenie tego cuda. Mówisz, że dozujesz nam pomaleńku, co by żadna z nas na zawał serca nie zeszła
. Spokojnie damy radę, więc pokazuj śmiało, bo jesteśmy ciekawe tych wszystkich tajemniczych zakątków, oczyma wyobraźni już widzę te nowe królewny i rabatki po zmianach, epidemia znów się szerzy, bo zaczęłam zastanawiać się, gdzie by tu upchnąć troszkę clematisów.

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko, o ile pamiętam to był Vivian Pennel i Innocent BlushAGNESS pisze:Majeczko ja dosłownie rozpływam się w zachwytach nad Twoimi clematisami....wiem, że wcześniej podawałaś nazwy..... ale nie zapisałam i teraz nie mogę się doszukać...... powtórz jeśli możeszSą tak piękne, że brak mi słów......

Majka, czekam na kolejne foty działeczki. Powoli składam puzzle Twojego zakątka w głowie

-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
...a ja nie moge poskładac...to jest jakies cudne miejsce ...zachwycają mnie te wielkie iglaki.robaczek_Poznan pisze:
Majka, czekam na kolejne foty działeczki. Powoli składam puzzle Twojego zakątka w głowie

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ależ ta Swany ma piękna donicę 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Majeczko
Dziękuję bardzo
A wiesz, jakieś inne te ostatnie zdjęcia - tzn. z innej perspektywy.... wydaje mi się, że takich jeszcze nie widziałam u Ciebie. Piękna ta donicowa aranżacje i piękny koncept całości. Te zdjęcia pokazują jaki dojrzały jest już Twój ogród i jak wszystko w nim umiejętnie dopasowane. I Te drzewa stanowią piękne tło. A czy sąsiedzi grają w badmintona?
Majeczko, wiesz tak łażę po Forum i rozmyślam czy pryskać róże jakąś chemią zapobiegawczo czy nie? Pogoda jest wredna i mogą zacząć chorować... chemii nie lubię, ale z drugiej strony....
Sama nie wiem

Dziękuję bardzo

A wiesz, jakieś inne te ostatnie zdjęcia - tzn. z innej perspektywy.... wydaje mi się, że takich jeszcze nie widziałam u Ciebie. Piękna ta donicowa aranżacje i piękny koncept całości. Te zdjęcia pokazują jaki dojrzały jest już Twój ogród i jak wszystko w nim umiejętnie dopasowane. I Te drzewa stanowią piękne tło. A czy sąsiedzi grają w badmintona?
Majeczko, wiesz tak łażę po Forum i rozmyślam czy pryskać róże jakąś chemią zapobiegawczo czy nie? Pogoda jest wredna i mogą zacząć chorować... chemii nie lubię, ale z drugiej strony....
Sama nie wiem

Majusia ,przejrzalam od początku i wiesz co można u Ciebie napisać?A zdjęcia robisz niesamowite ja to muszę lupę przystawiać hehe.Klematisy, faktycznie ,teraz najlepiej się sprawdzają ,gdy kwiecia jeszcze nie tak dużo.
Tomkowe róże są (jak dla mnie) obiecujące-sadzonki były bardzo ładne.Już niedługo zobaczymy.
Twój ogród naprawdę zapiera dech w piersiach.
-- 30 05 13 01:13:59 --

Tomkowe róże są (jak dla mnie) obiecujące-sadzonki były bardzo ładne.Już niedługo zobaczymy.
Twój ogród naprawdę zapiera dech w piersiach.

-- 30 05 13 01:13:59 --
Za ładnąAniaDS pisze:Ależ ta Swany ma piękna donicę

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- shida
- 200p
- Od: 18 sie 2012, o 20:16
Nie czytałam ale widać jakieś fluidy byłby bo "wykrakały" nową nieplanowaną różyczkęmajka411 pisze:Mufeczko Co ta Kasia wyprawia?.ja, tam ja robię tak samo. Pracuję w ogrodzie pod parasolem.
Jednak 54 clemki, to wowspora ilość. Czy, to nie jest tak, że teraz się zmieściły, a w przyszłym sezonie pojadą do Ciebie.
Mufeczko, pomyślałam, że może niech Kasia nie czyta mojego wpisu,bo ja tam piszę, że właśnie kupiłam nowe różyczki?..
, a jak ona tak ma, że też musi, to gdzie je wsadzi?.
![]()

Ale skoro takie 'MAGICZNE SIŁY" tu działają to może powinnyśmy się wybrać silną ekipą pod ogrodniczym wezwaniem na jakieś ogrodowe zakupy

Witaj Maju
Nadrobiłam parodniowe zaległości... Nowa rabata fantastyczna. Pewnie trawniczek ździebko okrojony...
Całość bardzo zyskała.

Nadrobiłam parodniowe zaległości... Nowa rabata fantastyczna. Pewnie trawniczek ździebko okrojony...

Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Różyczka ma piękna donicę,ślicznie będzie wyglądać jak zakwitnie. Naprawdę wszystko wygląda pięknie, takie wymuskane i te zdjęcia. Idę oglądać dalej 

Pozdrawiam - Justyna
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ogólne widoki u Ciebie są świetne, ten trawnik, oczko wodne i iglaki w tle

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród mój widzę zachwaszczony
Nie pada (wciąż
), więc mogę trochę porządku zaprowadzić. Róże nie kwitną, za to zżera je mszyca i bruzdownica-nie robiłam oprysków, bo się chmurzyło. Dziś już nie będę zwracać na to uwagi, bo się chmurzy, a nic nie spada
Lada dzień rozwiną się powojniki wielkokwiatowe
Atragene już przekwitają, ale mam powtarzające 

Lada dzień rozwiną się powojniki wielkokwiatowe