Zielona przygoda, drugie podejście.

Zdjęcia naszych ogrodów.
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 kwie 2013, o 14:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielona przygoda, drugie podejście.

Post »

dorcia7 Szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia co to za odmiana. Jesienią kupiłem je w polo markecie :D . Jak na tego typu sklep były bardzo ładne cebulki. No i teraz okazuje się, że było warto. Liczyłem też na Forsycję, którą wsadziliśmy w tym roku ale chyba od razu wypuści liście (jest takie coś możliwe?).
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witam po długiej przerwie spowodowanej brakiem czasu na forumowe harce. Poniżej kilka nieco nieaktualnych już zdjęć.
Obrazek

Poniżej tulipany, który sadziliśmy jesienią. Wczoraj zacząłem odcinać przekwitłe kwiaty.

Obrazek

Obrazek

Powyżej aksamitka, cynia daliowa i szkarłat zwisły. Dzisiaj już prawie gotowe do rozsadzania.

Obrazek

Wypielonymi truskawkami jednak też się pochwalę :) Obecnie już kwitną!
Obrazek

I na koniec zdjęcie z Panem Prezesem podczas wczesnowiosennej inspekcji :D
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pan Prezes gotów do pracy :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

tak tak tak super :) :wit uwielbiam Watki coś z niczego bo to tak jak u Nas :) Swoją pierwszą działkę zrobiliście bardzo ładnie, to zapowiada że druga (mniejsza) tez będzie bardzo ładna i dopracowana :) Macie już spore doświadczenie ;:108
Na pewno będę wpadać i kibicować ;:215 ;:303
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witam ponownie :)

W ubiegłą sobotę w naszym miasteczku ZORGANIZOWANO (piszę wielkimi literami, bo gdy w tej zabitej dechami dziurze się coś organizuje, to jest o wielki dzień) akcję polegającą na wymianie starego sprzętu RTV/AGD na sadzonki roślin. Upolowaliśmy Pięciornika, Tawułę japońską, Pęcherznicę, Rozchodnika i 2 tuje szmaragd ;:138

We wtorek udało mi się wyciągnąć żonę na działkę i efektywnie wykorzystaliśmy 2 godziny wolnego czasu. Miedzy innymi wsadziliśmy w/w roślinki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Poniżej jedna z 5 Dalii, które zabraliśmy ze sobą z poprzedniej działki.
Obrazek
No i jeszcze 2 zdjecia, na których widać wschodzącą trawę. Niestety przez to, że było zimno kiełkowanie zajęło jej trochę czasu, który wykorzystały chwasty.
Obrazek
Obrazek

Od wtorku do dzisiaj zdążyliśmy wsiać cukinię, ogórki a także wsadzić kapustę, kalarepę i nagietki. W najbliższym czasie poświęcimy kilka chwil kwiatom - Aksamitki, Szarłat i Cynie są już w pełnej gotowości. Ale to najwcześniej w sobotę, bo dzisiaj po południu do pracy :(
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Naprawdę super się zaczyna. Uwielbiam działeczki ROD, ponieważ tam każdy centymetr jest wykorzystany. :D W sumie dość duża powierzchnia działki jak na działki ROD-u. ;:3 ;:3 ;:3 ;:3
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

MagdalenaKCh -> 350 m2 to dużo? Wcześniej mieliśmy 600 (ale żeby to ogarnąć, to trzeba było mieć naprawę dużo czasu) :D A te słońca, które wstawiłaś chętnie zamówię na jutro, żeby czasem deszcz nie pokrzyżował działkowych planów :)
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Przepraszam niedoczytałam. Myślałam że masz 600m2 :oops: :oops:
A te słońca to specjalnie dla Was. :D
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

A dziękuję, jak tylko się pojawią, to na pewno z tego skorzystamy ;:3
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Krzysiu bączku pracowity widzę ,że wziąłeś się ostro za robotę ,ale widać efekty .Dzieciątko Wasze cudowne ,teraz macie najpiękniejszy okres w życiu . ;:108 ;:3 :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

PANIE PREZESIE.....to ja też Wam życzę dużo słońca, bo z nim coś ostatnio krucho........pozdrawiam tego na barach prezesa...uwielbiam takie słodziaki....mam takiego wnusia....
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

ewa_rozalka -> Nie wiem czy to najcudowniejszy okres w naszym życiu, ale na pewno jak dotąd najgłośniejszy :D A z tą pracą, to ciągle mam wrażenie, że to powinno iść szybciej :wink:

A co do słonecznej soboty. Z Travoltą jest film "Gorączka sobotniej nocy", ze mną mogliby nakręcić "Klątwę sobotniego dnia" Zawsze jak mam wolne, to pada ;:174
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Widocznie szybciej się nie da .Jest pięknie tak jak jest ,szczęście trzeba dawkować . ;:138 ;:138 ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

rewelacja, duzo do przodu, biorąc pod uwagę że nie macie duzo czasu bo sporą częsc zabiera praca i inne obowiązki :uszy super zamiana stare AGD na roślinki ;:333 A z tym deszczem to tak samoj jest u nas na tygodniu piekne słonko a weekendy leje i nic się nie da zrobić ... ;:173
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Nareszcie pokazało się ;:3 . Z samego rana zamiast odsypiać spędzoną w pracy noc postanowiłem skorzystać ze świetnej pogody i ruszyłem na działkę. Synek został z dziadkami, a ja pieliłem truskawki, pietruszkę i groszek, przy którym później powtykałem tyczki. Po południu wybrałem się na działkę drugi raz. Tym razem w towarzystwie brata, który wypielił pory. Ja natomiast pierwszy raz skosiłem "trawniko-chwastniki" :) Efekty dzisiejszych zmagań poniżej. Zapraszam do oglądania.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”