Witaj Alinko
Masz piękne wspomnienia z dzieciństwa.Oglądając Twoje zdjęcia od razu zaczęłam wspominać moje dziecięce lata, kiedy znosiłam do ogrodu wszystkie kwiatki z łąk,lasów i rowów. Już wtedy kochałam wszystkie rośliny a szczególnie kwiaty Z siostrą plotłam wianki z mniszka,zbierałam maliny, grzyby...achju.... to były najpiękniejsze lata dzieciństwa Miło powspominać!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Takie pamiątki chyba najlepsze ze wszystkich Nie dość że nic nie kosztują, to nie zajmują miejsca i cieszą oko
Wrzuciłam w końcu zdjęcia tej kompozycji w kielichu więc jeśli chcesz ją zobaczyć to zapraszam serdecznie
Piękne kwiaty i śliczne widoki.
Też w podobnym "klimacie" się wychowywałam, brakuje mi na tych zdjęciach, tylko rwącego, górskiego potoku.
Kocham przyrodę i codziennie( jeśli tylko mogę) idę do lasu - choćby na kwadrans
Aniu (anym) ? doskonale Cię rozumiem... Buziaki.... Aniu (mamafrania) ? ja też się rozmarzyłam... wyobraź sobie, że w tym roku w lesie jeszcze nie byłam.... nie mogę w to uwierzyć.... ale to prawda Krzysia - ... inne czasy... i my młodsi .... Natalko (Blueberry) ? myślę, że warto zagospodarować w swoim ogrodzie taki kącik na roślinki ?sentymentalne?... Justynko ?proszę nie dobijaj mnie... jak juz wcześniej pisałam, w tym roku nie byłam jeszcze w lesie... a Ty codziennie... zazdroszczę Ci
W moim lesie potoku niestety nie było a jedynie małe bagienka z zielonymi żabkami, ślimakami Winniczkami i wieloma innymi tajemniczymi stworami leśnymi... ach... naprawdę tęsknię za tymi klimatami i może najbardziej za tą dziecięcą radość życia....
Na zakończenie ukłonię się Ani (mamafrania)
Zaraziła mnie miłością do żurawek i dlatego dziś pokażę zdjęcie mojej żurawki ?starowinki? i dwóch nowych, w tym roku kupionych.
Staruszka....
Chyba odmiana - Chery Cola
Chyba odmiana - Midnight Rose (dziękuję Agatko za podpowiedź)
Teraz kiedy mi podpowiedziałaś to już jestem prawie pewna, że to Midnight Rose.
A tak w ogóle to jestem gapcia bo przecież tą żurawkę ma nasza Ania...
Pozdrawiam
No i masz babo placek.... i znów nie trafiłam z odmianą...
Masz rację Aniu ? kolor jak kolor ale kształt listków jest zupełnie inny...
U mnie listki mają ostre krawędzie a u Ciebie zaokrąglone... hmm.... i znów trzeba będzie poszperać w necie...