U oster sezon 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: U oster sezon 2012

Post »

Spieszysz się jak ja, ale w przyszłym roku już będą efekty bardzo widoczne ;:215 masz ślicznego orlika ;:138
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, u mnie takie same wisienki, po prostu nie mogę się nadziwić jak te rośliny pędzą. Z niepokojem patrzę w przyszłość - co to oznacza? Zima będzie we wrześniu?
U Was postępy w pracy że zadyszki dostaję. ;:306
Nie wiem co lepsze: mieć roślin za mało czy za dużo. ;:224 Wszystko jest do zrobienia czego jesteście przykładem. ;:138 ;:138
Pozdrawiam
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, mam nadzieję jeśli chodzi o efekt ;:oj
Martwiłam się o kupioną w tym roku wierzbę mandżurską, ale po kilku martwych tygodniach nagle puściła pąki i już spora ;:138
Tak, orlik śliczny. :tan

Darku, myślę, że nie będzie tak źle z tą szybką zimą.
Prace w naszym obejściu postępują szybciej, niż u Was, bo nas więcej zasuwa i zdrowsi jesteśmy
od Ciebie i Twojej żonki ;:108
Dylemat: "Nie wiem co lepsze: mieć roślin za mało czy za dużo. ;:224" przeżywają chyba
wszyscy zielono zakręceni. Dzięki za pozdrowienia i również serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj poniedziałek: jak zwykle u mnie dzień zakręcony tak jak piątki:
dwoje dzieci na ósmą na miejscu, jedno dowieźć do Pyrzyc na 8.30 ;:131
Wróciłam na 9.30, kawka, przebrać się i do ogrodu. Brat juz zasuwał przy chodniku, a ja miałam
bojowe zadanie zabrać wszystkie roślinki z rabaty pod bzami, bo nowy chodnik ma zmienić nieco
swoje położenie. Część w doniczkach, inne w nowych miejscach
Obrazek Obrazek

Rabatka dolna otrzymała border
Obrazek

Winobluszcz ładnie się rozrasta: jest u mnie już trzeci sezon
Obrazek Obrazek

A ponieważ ostatnie deszcze spowodowały zwielokrotniony przerost chwaściorów, postanowiłam
pozbyć się problemu i rabatkę z kwiatami też wykończę agrowłókniną i trocinami. Z czasem posypię
ją też wiórami
Obrazek Obrazek

No i tradycyjnie: postęp w pracach chodnikowych: nadzór budowlany sprawdził i potwierdził prawidłowość
wykonania
Obrazek Obrazek

Obrazek

Jutro muszę wreszcie porządnie wykonać podpórki dla pnących. Dziś mąż nawiercił pod wkręty, ale
okazało się, że nie mam odpowiedniej grubości wkrętów. Jutro kolejne zakupy i dokończenie koniecznych
pomocy ogrodowych :uszy ;:224
To spokojnej nocy :wit
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p

Post »

No po takiej porcji wrażeń spać każesz? ;:306 ;:306
Prace strzeliły z kopyta i pędzisz z nimi jak ten expres do Wa-wy. :;230 :;230
Udanego wtorku życzę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Wtorek Dareczku niezbyt udany: ziąb, pochmurno, a ja odwiozłam najmłodsze dziecię na wycieczkę
"agro". Ale by nie padało, to wyjazd się uda. :uszy
Choć nasza rodzinka ma stały kontakt ze wsią, bo mleko zabieramy z pobliskiej wioski i dzi8ęki temu
dzieci nasze widują świnie, kaczki, kury, krowy, mają też możliwość pojeździć na Konikach Polskich u
kuzynostwa mojego mężusia, to niektóre dzieciaczki z klasy nie mają takiej przyjemności i ta
wycieczka daje im do tego sposobność. Będą też jeździć bryczką ;:138 Dobra rzecz takie wypady
na wieś. Fajnie, że ludziom się chce prowadzić działalność dającą dzieciom frajdę i wiedzę
:180 Pamiętam jako 6-. 8-letnia dziewczynka, że na mojej ulicy, pół kilometra od centrum miasta mieszkało
kilku gospodarzy, braliśmy od nich mleko. kilkanaście lat potem starzy pomarli, młodzi nie przejęli
gospodarki i tak wymarł wiejski klimat w mieście. Szkoda, fajne to były czasy i wielu nie doceniało,
że ma mleko "prawdziwe". A na wsi, dokąd ja jeżdżę po mlisio, na ponad setkę domost tylko kilku ma
krowy ;:202 Co sie porobiło :shock: ;:131
Przez tę wycieczkę cały dzień zmasakrowany: starsza ma na popołudnie. Potem z psem do weta,
bo bez zabiegu chirurgicznego się nie obejdzie ;:185 ;:202
Teraz pokazało się słoneczko, czy na długo ;:oj ?
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

A jednak Wandziu biedny ten Tofik do którego się wybierasz weterynarza?u mnie blok dalej jest weterynarz.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

no i jak zawsze super i postępy na miarę profesjonalistów ;:303 fajna ta rabatka z borderem ;:oj i jakie kociaki slodkie :) :uszy
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Dzięki, Kochani!
Oluniu, sąsiad mamy jest weterynarzem! Umówiłam się z nim, że przyjdę dziś na jego dyżur,
po 17-tej, ale o tej godzinie Natalia kończy lekcje. Zwariowane to życie, naprawdę. Chwilami zastanawiam się, czy
klonowanie siebie to nie słuszna rzecz: dobrze byłoby być w dwóch, trzech osobach jednomyślnych :evil:
Tofii biega w kołnierzu, wali nas nim, bo trudno mu skoordynować ruchy. Zmasakrował kołnierz niemiłosiernie:
Obrazek

Mamy utrudnione wyjście z domu, bo chodnik już przy wyjściu:
Obrazek

Jakoś damy radę. Jadę z Natalcią do szkoły. Pa
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p

Post »

Witam. :wit
No wtorek to chłodny i wietrzny. Po raz pierwszy na forum i to u Ciebie oznajmiam że moje kroki prowadzą na wieś. Działka R.O.D. to tylko przymiarka bo docelowo to będę miał ok 1 ha. Doświadczenia zebrane w mieście przy konfrontacji ze wsią wskazują na to drugie. Pewien Warszawski menhir powiedział: "chcesz być kaleką, pij sklepowe mleko". My idziemy na wieś bo tam też już krowy nie zobaczysz. UE może mi .... Dla siebie krowę będę miał. Ale nie pierwszą lepszą tylko taką z Ukrainy których było w Polsce kiedyś dużo a teraz zero. "Mała krępa" daje od 15 do 25 litrów mleka na jeden udój. Jest spokojna że można się przytulić do mućki. Mógłbym tak wiele pisać co zostało zmarnowane i co chcę przywrócić u siebie. Dla pięcioosobowej rodziny hektar to nawet nad to do przeżycia. Ale trzeba mieć głowę na karku i być na swoim.
U Ciebie widzę też mądrą gospodarkę i zastanawiam się jak dajesz sobie radę. Nic tylko gratulować sił i złotych rączek do roślin. Oczywiście dla brata też szacuneczek bo dobrą robotę wykonuje, a i mąż też.
Jestem bardzo ciekaw efektu wyjściowego bo końcowego to nigdy nie ma.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Wandziu , ale pędzicie z robotą . Efekty już widoczne .
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Wandzia jak tam wizyta z pieskiem :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zajrzałam tylko na chwilę, a przeczytałam i obejrzałam wszystko, co się od zimy działo. Jesteście naprawdę niesamowici :D Robota pali Wam się w rękach, a z ugoru powstał najprawdziwszy piękny ogród. Narzekam, że nie mam czasu czy siły-w porównaniu do Was jest tego jednak w nadmiarze. Tylko postępów brak, gdy u Was z dnia na dzień powstaje coś wspaniałego :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Daruś, Dzięki za bardzo pochlebną opinię; niedawno już gdzieś pisałam, że jak się robi na swoim, to doby brak ;:138
Gratuluję odważnej decyzji. Na mojego męża ja liczyć nie mam co w kwestii przeprowadzki na wieś, rzecz jasna. Temat nie do ruszenia. Wygoda jednak robi swoje. Wielu ludzi wstrzymuje też odległość do lekarza, szkół czy inne nie mniej istotne względy. To dość poważna decyzja. Trzeba liczyć się z tym, że dzieci póki małe, mogą mieć szkołę na miejscu, ale następne etapy edukacji wiążą się albo z uciążliwym, codziennym wożeniem ich do szkół, albo wczesne wstawanie i busy.
Ale dla rannych ptaszków to żadna przeszkoda. Ważne też priorytety ;:108
Zaspakajam Darku, Twoją ciekawość ;:224 :
oto kolejny etap chodniczkowych zmagań: wczoraj skończyło się tutaj, bo pogoda deszczowa po południu i
sromotnie zimno było:
Obrazek Obrazek

Dzisiejsza praca to chodniczek prowadzący do "przedogródka" oraz obudowanie kranu i skośna ścieżka
prowadząca od niego do powyższego "przedogródka":

Obrazek Obrazek

Jeszcze na dziś praca nie skończona, więc postaram się później uaktualnić ;:333
Colli, z Toffim ok. Najbardziej się wystraszyłam wczoraj kiedy po znieczuleniu dostał drgawek jak w agonii ;:202
Ale pan dochtór powiedział, że to po leku i się uspokoiłam. No cóż, weszłam przed 17.00, a z prawie nieprzytomnym piesem wyszliśmy przed 20-stą. A na ile przypadków człowiek napatrzył się.
Toffi wybudził się, ale spałam z nim w wolnym pokoju: był taki spokojny, że co chwila budziłam się, czy on oddycha ;:202
Lekarz uprzedził mnie, że 16-letni piesio może nie przeżyć narkozy, ale jest wszystko OK. I tak nie było wyboru;
ogon musiał być zaopatrzony chirurgicznie i koniec. Brak miejsca na sentymenty ;:185
Dziś po operacji wygląda tak:
Obrazek Obrazek
Miejsca zoperowanego Wam nie pokażę, bo to dla osób o mocnych nerwach raczej ;:185
Tacca pisze: Wandziu , ale pędzicie z robotą . Efekty już widoczne .
Danusiu, ;:168 dziękuję ;:204
ewamaj66 pisze:Zajrzałam tylko na chwilę, a przeczytałam i obejrzałam wszystko, co się od zimy działo. Jesteście naprawdę niesamowici :D Robota pali Wam się w rękach, a z ugoru powstał najprawdziwszy piękny ogród. Narzekam, że nie mam czasu czy siły-w porównaniu do Was jest tego jednak w nadmiarze. Tylko postępów brak, gdy u Was z dnia na dzień powstaje coś wspaniałego :D
Ewuniu, lejesz miodzik na me serce ;:168 ;:108 Mówiąc prawdę, to dzięki pomocy mojego brata tak idzie do przodu,
bez niego nie byłoby widać moich działań ;:131 A Twojemu Fiołowi i tak nigdy nie dorównam ;:224
Przez kilka ostatnich tygodni miałam taki zamęt związany
jak zwykle nie z planowanymi zajęciami, lecz niespodziewajkami, ktorych ni w ząb zignorować nie można było,
że dziś poczułam, jak bardzo jestem zmęczona. Ale jutro gril, ;:108 piwko ;:108 , i ma być słoneczko :evil:

Nic nie będę robić nieplanowanego ;:224
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Przyjechałam z miasta po burzy. Było już ciemno, dobrze po 22-giej. Jutro zdjęcia aktualne, bo dziś padam.
Dobrej nocy :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”