Pogoda taka, że ja nawet spod koca nie wychodzę po pracy. Ogród leży odłogiem a ja udaje, że nie widzę chwastów

Oglądam zdjęcia z zaprzyjaźnionych wątków i cieszę oczy ideałami

Nawadnianie ogrodu chwilowo nieużywane, bo pogoda jaka jest każdy widzi. Przykro mi widzieć w niektórych forumowych w ogrodach stojącą wodę

Jedyne co jest cudowne w ogrodzie na piachu to fakt, że u mnie nigdy nie będzie zalegała woda. Ale to jedyna zaleta takiego ogrodu
Od poniedziałku rusza rewolucja a ja jestem przerażona

I już zaczynają się kłopociki- koparkowy dostał super kontrakt za granicą od tej soboty i muszę znaleźć kolejnego

Dźwigowy do ładowania i rozładunku kamieni umówiony, ciągnik z big przyczepą do wożenia umówiony, ogrodnicy umówieni, mój urlop podpisany. Poniedziałek, godzina zero
Zepsułam swój komputer ( brudny taki jakiś był, to umyłam

) i mam kłopot z wstawianiem nowych zdjęć bo został mi jeno tablet. Postaram się wieczorem dopchać do synowego kompa, ale nie wiem na ile mam siłę przebicia i argumentacji, aby się młodzieży wieczorową porą wepchnąć w monitor

A wypada choć porcję zdjęć zamieścić, skoro tylu miłych gości tutaj zagląda, kibicując mi wspaniale
Zdjęcia z archiwum zeszłotygodniowego, kiedy to jeszcze mój laptop działający, choć brudny na ławie leżał i miałam możliwość wrzucenia zdjęć na FO
Nadal coś podjada liście łubinu, ale za to po raz pierwszy od trzech lat łubin kwitnie a te jego ażurowe liście, no cóż, nie każdy może być idealny
Wieczorem postaram się zrobić i wstawić relację zdjęciową z dzisiaj
-- 29 maja 2013, o 10:05 --
Aprilku jedna poducha tak się rozrosła w dwa sezony. Ale jak posadzisz dwie od razu to faktycznie efekt będzie wyraźniejszy. Ja wtedy kupiłam tę jedną bo pomimo, że fanką niebieskiego nie jestem to akurat ten kolor niebieski bardzo mnie zauroczył. Obok rosną sadzonki goździka i żagwinu posadzone rok później a są trzykrotnie większe od lithodory.
Madziu, moje goździki rosną jak szalone, serio. Kupuję sadzonkę w donicy 15 cm a po roku mam metr średnicy

Bardzo mnie to cieszy, bo równie szybki przyrost na piachu mają żagwiny, skalnice, floksy. Inspektor nadzoru to dziewczyna jest, czyli nie impregnuje materiału
Len to całkowicie bezproblemowa roślina, która co prawda rozsiewa się po całym ogrodzie, ale te siewki są bardzo łatwe do usunięcia i rozpoznawalne bez trudu.
Małgolinka, miło mi, że odwiedziłaś mój ogród i równie miło było mi Cię poznać
Aniu, kamyki już we wtorek znajdą się u mnie
Olu
witaj kochana
Marzka
Kasiu, dziękuję mi mistrzyni róż za dobra radę

Skalniakowe na czczym gruncie jak widać mają się całkiem dobrze. Za tydzień powstanie skalniak duży, na którym posadzę te wszystkie porozrzucane po rabatach poduchy
Aniu, zapraszam na odpoczynek u mnie