Działeczka Ewy W cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W cz.3

Post »

Iwonko to wcale nie drogo jak rosliny zdrowe i ładne. Ja się skusiłam w Obi w kwietniu za 30zł roślinka po wsadzeniu do ziemi zaczeła usychać od góry, a w ziemi nie miała korzonków tylko jeden ucienty korzeń. Wiec ją obciełam od góry i teraz zaczeła puszczac listki pewnie zakwitnie za 3lata.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Wiesz Ewuniu, w pierwszym momencie sądziłam, że kupiłaś te wszystkie roślinki na ostatnich zdjęciach. Już miałam eMa zawezwać, żeby mu pokazać jakie zakupy forumowicze robią. ;:306 On mnie ciągle wyhamowuje, hamulcowy jeden. :evil:
Z ciekawością przeczytałam wymianę opinii n/t nieuczciwych sprzedawców. Mnie też często zastanawiają te super opinie, kiedy ja w tym czasie otrzymuję jakieś zmiotki z czyszczenia magazynów. Allegro ma jedną, niezaprzeczalnie dobrą stronę - możliwość zamieszczania rzetelnych opinii, których nikt nie wykasuje.
Te niby - opinie, które są zbierane przez sklepy internetowe są cenzurowane. ;:222 Sama tego doświadczyłam, kiedy pozytywnie zaopiniowałam jakieś roślinki, a o pozostałych napisałam bardzo rzetelnie, że przyszły martwe. I co? Ukazała się tylko pierwsza część opinii. Nic nie mogłam zrobić, poza rezygnacją z usług tego sprzedawcy. ;:223
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Halinko to jednak nie przepłaciłam :D , roślina wygląda na zdrową, ma pączka kwiatowego i rosną nowe zdrowe pędy od zdrewniałego pieńka, nic nie mogę o nich znaleźć w necie, na metce mam napisane Feng Dan Bai i biało-kremowy kwiat z żółtym środkiem, kilka informacji o roślinie i zakaz rozmnażania, muszę poczekać i zobaczę co z niej wyrośnie.
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ooo jakie piękne roślinki na targu widzę że są!!! ;:138 muszę się wybrać...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Na takim targu pewnie bym coś kupiła :D Tylko problem w tym, że w okolicy nic podobnego nie ma :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Ja też myślałam że takie wielkie zakupy.
Żółta piwonia ;:oj
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Dziewczyny pozwólcie, że odpowiem zbiorowo :)
piwonie te na skrzyniach były po 45 zł i mnie zatkało a obok miał gość"jak dla pani" to były po 40 zł. Wspaniałe buczki az się zakochałam już z kwitnacymi szyszeczkami czy co to one mają około 45 zł trochę większe od mojego w szkólce w Wielopolu widziałam tego z falbaniastymi liśćmi po 250 zł ;:202 - ale mnie zależało na buku fountain. Był też tydzień wcześniej świerk wężowy/chyba dobrze pamietam/ w cenie 50 zł jak dla mnie a gdy po niego przyleciałam w sobotę to wcześniej sprzedany został za 80 zł :cry:
kochane chciałabym mieć te zakupy co na zdjęciu :D

Mariusz Szczytnica oficjalnie napisał w swoim watku sprzedażowym, że kto jest niezadowolony z zakupów to może towar zwrócić. Po to zamawiałam, żeby teraz pakować, lecieć na pocztę i zwracać prawie puste doniczki. Głośne wyrażenie niezadowolenia nic nie daje bo mimo wstawionych zdjęć złego towaru/prawie pustych doniczek/ to odbiorca jest winien a biedny dostawca jest głaskany po główce ...a może mój avatarek się nie spodobał lub miejsce zamieszkania w każdym razie jestem zniesmaczona wpisami niektórych forumek, które oficjalnie się nad nim użalają ;:209

Miałam dzisiaj gościa na czereśni i nie wiem szkodnik on czy nie? ale i tak zrobiłam oprysk bo liście na drzewach mam tak pożarte, że drzewka wygladają jak w koronkach ozdobnych ;:131 Gościa strąciłam bo nie chciałam zrobić mu krzywdy a on spadł na plecy i udawał nieżywego :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie mam pojęcia, co to za jeden :roll: Wężowego szkoda, bo ładny. Może jeszcze a niego trafisz :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Fajny buczek twoje marzenie. Ewo a co ja mam powiedzieć jakie trawy dostałam z "Ogrodu Marzeń" widziałas zdjęcia wygnite i w ogóle nie odpowiedzieli na emaila. Szkoda gadać ja jestem wyleczona z takich zakupów same straty.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Jak tam Ewciu - pokropiłaś swoje różyczki ? Ja , jak wspomniałam, pryskałam wczoraj. Dziś sprawdziłam - skoczki zniknęły :uszy . A już był naprawdę ostatni moment.
Przeczytałam Waszą gorącą dyskusję na temat nieuczciwych sprzedawców internetowych tu, na FO. Szok ;:202 Wielkość przysłanych roślin - żenada. Bardzo, bardzo przykre. Tym bardziej, że wydaje się, że kupujemy "od swoich" ;:131
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kupno takiego buka jest w moich planach na ten rok ;:215 A czy zdjęcie wiciokrzewu jest aktualne? :roll: Czy to odmiana taka wczesna,czy u ciebie ta wiosna taka do przodu?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko dzisiaj oglądałam zdjęcia w Ogrodach Marzeń i gdybym nie wiedziała od Ciebie co wysyłają oceniłabym ich pozytywnie po zdjęciach.
Ewuniu popytam tego sprzedawcę czy jeszcze będzie miał wężowego :wink:
Mariolu popryskałam prawie cały ogród bo i róże i drzewka owocowe i krzewy ;:333
Mirko wiciokrzew świeże zdjęcia z dzisiaj :wink: on zawsze był wczesny ale wiesz kiedyś kupowałam a zawieszki z nazwą szły w kąt dlatego nazwy nie znam ;:185
filan
100p
100p
Od: 16 maja 2012, o 22:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewo :wit
Widzę, że oglądałaś te same rośliny co ja w sobotę na targu i nawet te same się nam podobały ;:108
Piękne zdjęcia ogrodu.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ewcia, ile na targu jest roślin ;:oj I jakie cudne klony i buczki ;:oj
Twój buczek wymiata Super jest. Musze sie kiedyś wybrać do Rybnika w środe :wink:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu może nawet się spotkałyśmy w sobotę :) ogladałam jasnego perukowca bo purpurowego mam i myślę, że w duecie brunet i blondynka niezle by wyglądali :wink:
Reniu pewnie przyjedż, umówimy sie gdy wrócę z rozdania dyplomów ze Szkocji i pójdziemy do mnie na trawkę bo ławek nadal niet :) mogłabym teraz w sobotę ale chyba Tobie soboty nie pasują?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”