Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Asiu, jak miło, że wpadłaś ;:196 Czytam, że jesteś nieziemsko zapracowana od 2 tygodni..zwolnij kochana ;:131
Bardzo dziękuję za przesympatyczny wpis, jak zwykle nazbyt hojnie obdarzasz mnie komplementami :oops: Serce rośnie od takich słów, bardzo dziękuję ;:180
Parasol glicyniowy to gotowa konstrukcja, na której zostały zaplecione - kupiliśmy ją w takiej formie. Kutą parasolkę zaprojektowałam i zamówiłam w ubiegłym roku u kowala, posadziłam przy niej powojniki. Wkrótce zakwitną :uszy
Majeczko, sama się dziwię, że clemków tyle wyszło.. ;:224 Przy pergolach wzdłuż wejścia sadziłam po 3 sztuki tej samej odmiany, kilka jest przy ogrodzeniu, przy siatkach bocznych, na pergolach, parawanie i altanie..sporo u mnie żelastwa i po wszystkich elementach coś się wspina ;-)) Poza tym sporo mam bylinowych więc siłą rzeczy trochę się uzbierało ;:182 Zaletą powojników jest to, że można je sadzić na małej przestrzeni...mogą się płożyć, rosnąć na rabatach bylinowych i różanych, wspinać po drzewach, krzewach i ogrodzeniu..możliwości są nieograniczone!
Zastanawiałam się nad wymieszaniem środka owadobójczego i przeciwgrzybicznego, bo pamiętam, że ktoś z powodzeniem testował taki mix, ale nie pamiętam z jakich środków. Trudno, zrobię 2 opryski jak pogoda pozwoli :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, Ty jesteś niesamowita tyle róż, tyle clematisów, gdzie Ty to wszystko mieścisz, cudnie masz w swoim ogrodzie tym bardziej, że tyle piękności już Ci kwitnie, chyba rzeczywiście masz jakieś podgrzewanie ;:306, ten szczepiony heliotrop jest boski. a propos bruzdownic wydawało mi się, że już czymś pryskałaś i znowu są, czy to znaczy, że jeden raz nie wystarczy? Odnośnie mieszania środków zapytaj Ewkę z tego co pamiętam i co mi ostatnio pisała, to właśnie Ona miesza środek owadobójczy z przeciwgrzybicznym dodając jeszcze do tego bodajże mydło ogrodnicze.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyznaję się bez bicia, że mieszam dwa środki-nie ma szans, żebym zdołała zrobić dwa opryski na te hektary, jakie uprawiam. Nawet jeśli coś nie zadziała, mam czyste sumienie, ze próbowałam ;:170 Pryskam wieczorem po zakończeniu pracy przez pszczoły, jeden spacer z opryskiwaczem zajmuje mi czas do nocy :?
Tyle powojników ;:oj Na pewno nie mam aż tylu, ale z ciekawości jutro policzę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Kasiu - podziwiam, 73 powojniki - a wydawało mi się że masz mały ogród.
Mam pytanie - dobrze pamiętam że kupowałaś Krakowiaka? Kwitł Ci i czy warto było go kupić?
Z naszych powojników bardzo podoba mi się Błękitny Anioł i Polish Spirit - te dwa są niezawodne.
Nie łączyłam jeszcze środków grzybobójczych i owadobójczych - z tego co pamiętam kiedyś wspominano o tabeli mieszania czyli są środki które można ze sobą łączyć. Jednak nie zagłębiałam się w ten temat - jest tu dział o środkach - może zadaj tam pytanie i uzyskasz konkretną odpowiedź.
Zresztą na razie odpryski i tak będą możliwe dopiero od środy - czwartku, podobno u nas do wtorku ma padać deszcz.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilość powojników imponująca ;:173 Ale jak ja Cię dobrze rozumiem... Wiosną zeszłego roku kupiłam na próbę Polish Spirit i obecnie mam ich niemal 20, a ciągle kombinuję gdzie by tu je :twisted:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jej 73 powojniki :shock: ;:oj
ale coś w nich jest, że się kupuje je bez opamiętania.....te kwiaty i czasami zapach...ach ;:167
ja część puszczam na pergole, cześć na ziemię bo pięknie wyglądają wśród róż ;:170

brrrrrr zimno dziś, nie pada na szczęście ale 6 stopni o 9 rano to lekka przesada....no w końcu mamy maj do licha! :evil:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, pięknie pokazałaś swój ogród ;:63
Wyobrażam sobie jaki będzie wspaniały za kilka lat, jak wszystko się mocniej rozrośnie ;:224 .
Ilość powojników duuuża, ale wiem jak to jest - rozchodzą się po ogrodzie w tak różnych miejscach, że człowiek sam nie jest świadomy, że tyle ich jest ;:215 Zresztą podobnie z różami...
Asao miałam w poprzednim ogrodzie - jest niezawodny i obficie kwitnący. Teraz go nie mam, bo jakoś tak się złożyło, że mam same różnej jasności i ciemności niebieskie/ fioletowe, białe i bladoróżowe.
Kasiu, masz może powojnik Blue Light? Jest pikny, więc jeśli nie masz, to polecam!!
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Zachwyt, jak zwykle nad kompozycjami, kolorami, kondycją twoich roślin. Wszystko jest spójne, przemyślane ;:180
Kasiu, skoro masz tak dużo powojników to jestem pewna, że i jakiś pachnący też :?: Możesz mi cos polecić? Zastanawiam się nad Sweet Summer Love, masz go może?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Kasiu, właśnie takich ujęć Twojego ogrodu mi brakowało, żeby poskładać sobie kompletną topografię Świata którym władasz. :D
Jestem oszołomiona kompozycjami i mnogością nasadzeń. Wpadłam dziś w taki zachwyt, że chyba nic mnie z tego stanu nie wyrwie, a obiad jeszcze w lesie. Jak mi rodzina z głodu padnie to pamiętaj, że to tylko Twoja wina. ;:204
Ile lat ma Twoja hortensja pnąca i jak dużą ją sadziłaś? To tylko jedna sadzonka czy więcej? Moja jaka była jesienią taka jest i dziś i chyba ze 100 lat będę czekała aż wespnie się na taras. ;:223
Wszystko u Ciebie wprost szaleje..... ech....

Pozdrawiam koniecznie bardzo ciepło, bo dzisiaj jest u nas straszny ziąb.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

73 powojniki i ponad 200 róż - toż to prawdziwy ogród botaniczny u Ciebie, Kasiu!
Podziwiam wszystkie nasadzenia...
Pytanie o zakątek sosnowy - on jest raczej słoneczny, prawda? Nie myślałaś o tym, żeby go nieco poszerzyć i uzupełnić niższymi nasadzeniami, takimi typowo leśnymi?
Miłej niedzieli życzę ;:167
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu to masz kolekcję clematisów, jak zakwitną wszystkie będzie co podziwiać.
Ptaszki jak zawsze super, do moich na studni przysiadł gołąbek.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu imponująca lista powojników ;:oj Gdzie Ty to wszystko mieścisz ;:224
Podeślij trochę deszczu, bo ja dzisiaj musiałam podlewać ;:223
Życzę skutecznej walki z bruzdownicą :uszy U mnie póki co już się nie panoszy ;:224
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ... i tak mi zostało !
Mamuniu to Ci kolekcja ;:180 Podziwiam i oby było mi dane zobaczyć kiedyś jak kwitną 8-)
Twój ogród to RAJ ;:180
Pozdrawiam niedzielnie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kruszyna_35
50p
50p
Od: 20 sie 2012, o 22:41
Kontakt:

Post »

nie było mnie kilka dni i nie poznaję Twojego ogrodu! Cudnie wszystko kwitnie! Glicynia mnie zauroczyła już przy poprzedniej wizycie więc zaraz kupiłam sobie :) Młoda jest , ale puszcza już pędy więc mam nadzieję, że się u mnie zaaklimatyzuje i zakwitnie kiedyś. Twoja po jakim czasie zakwitła?
Piękne są te żelastwa :) super skomponowane z roślinami, pnączami. Bardzo mi się podoba u Ciebie :)
ogród Kruszyny
regulamin
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przeszłam się po ogrodzie i policzyłam swoje powojniki. Tylko 40-nawet nie będę Ciebie gonić ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”