Kwiatki Moniki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiatki Moniki

Post »

Kolejne kolorowe kwiatuszki Pokazujesz ;)
A jak tam liście skrętnikowe? Podniosły się? Pocięłaś, czy Wsadziłaś w całości...

Fiołki - bywają długodystansowcami. U mnie najdłużej utrzymały się kwiaty na odmianie Buckeye Seuctress - kwitł tymi samymi kwiatami od końca października, do końca lutego - 4 m-ce, niezły wynik, jak na fiołka ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2012, o 16:50

Post »

Katcharos- :wit . ;:196
Tesia39- :D
Justus27-liście maja sie chyba dobrze :D Były zwiedłe jak je sadziłam.Po tyg też zwiędłe,końce liści żółkły, przy ziemi listki były jedrne.Myśle sobie co będzie to będzie,w czwartek podzieliłam je w zależności od wielkości na 2 i 3 części.Nie uwierzysz,ale dziś do nich zaglądnełam i sa jedrne.Nawet te końce liści,które żółkły i leżały sa żywe. :tan chyba będzie dobrze.Ale przed podziałem były naprawde marne.A Justynko oncidum wygląda pieknie nawet nic nie żółknie ;:108
Kochane a teraz pokażę Wam kwiat,na który dłuuuugo czekałam,ale sie w końcu doczekałam :D I muszę Wam go pokazać
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

cudny ;:333
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko- :wit Zobacz jakie cudo mi wyrosło z Twojego jednego listka fiołkowego,wyrosły 2 kepki.Ale jakie :?: Bliżniaki ale na pewno nie jednojajowe ;:oj .Tylko powiedz liście maja inne,czyżby kwiatki tez na nich rożne kwitły :?:
Obrazek Obrazek
Obrazek
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uff...dopiero wysoka wilgotność spowodowała to, że listeczki odżyły. Teraz będzie dobrze - tylko czekać korzonków i sadzonek.

Masz cambrię? Ale super. Piękna z niej dama. ;:138

Fiołki bliźniaki - extra. Ciekawe, jak zakwitną. Może tak być, że zupełnie inne kwiaty będą. Lubię czekać na pierwsze kwitnienia, bo mogą być różne niespodzianki ;:224
parapetowce
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratulacje dla Cambrii a może dla Ciebie, że do kwitnienia ją doprowadziłaś. ;:138
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Noooo Moniczko,

gratulki fiołkowe, pięknie Ci się rozrosły, też mam ale oczekuję właśnie chociaż na jeden listek przyrostu

a one sobie siedzą i nic :;230 :;230 :;230 nooo dobrze że chociaż nie gniją tylko ładnie stoją i czekają

ale mogłyby się wziąć za robotę.

Kiedy Ty swoje sadziłaś???
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
lucy23-61
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2011, o 21:06

Post »

Piękne cambriowe kwitnienie, gratuluję.
Mnie ciężko ją doprowadzić do powtórnego kwitnienia.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Warto było czekać ...piekne ma kwiatki ;:215
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justus27-Justynko ja też nie mogę sie doczekać kwitnień ;:108 będę miała niespodzianke z każdym fiołkiem.Bo wszystkie mam z listków od Doroty i Agi.Także każde kwitnienie to wielka niewiadoma i jeszcze większa niespodzianka :D
Grażyna W- :wit u mnie .Bardzo się cieszę,że do mnie wstąpiłaś :tan i zapraszam częściej.
A co do cambri to po roku mi wypuściła kwiatka.Dałam jej pałeczki do storczyków i mi sie wydaje,że to one poskutkowały ;:108
pomidorzanko-kochana ile ja czekałam,to mała głowa ;:108 .Dostałam 12 listków fiołkowych od Dorotki,paczuszka przyszła na początku lipca lub sierpnia,dokładnie nie pamiętam.Ale maleństwa zaczeły wychodzić różnie,nie we wszystkich jednakowo.w ostatnim listeczku maleństwo pojawiło sie miesiąc temu.To widzisz sama jak długo.Miałam nakryte torebką śniadaniową.A teraz już pozostało mi czekać na ich kwiatowe niespodzianki.
Lucy23-61-Lucynko też długo czekałam,podlewałam nawozem do storczyków i nic nie skutkowało.Póżniej włożyłam pałeczki nawozowe do storczyków i mi sie wydaje ,że to one pomogły.Jak dla mnie felki częściej kwitną,Miesiąc temu mi przekwitł,obciełam pedy ,a wczoraj zauważyłam,że nowy pędzik kwiatowy już sie pokazuje ;:224
Katharos- :D też sie z niego bardzo cieszę,a kwiat oglądam po kilka razy dziennie ;:306
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
kasiulka9068
100p
100p
Od: 11 gru 2011, o 16:33

Post »

Moniko chyba warto było czekać, bo kwiatuch piękny :D :wit
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam kilka sadzonek fiołków nn - wiem, jak to jest, gdy czeka się na pierwsze ich kwiaty.
To teraz cierpliwość i będą ładne pączki i kwiatuszki.
parapetowce
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justus27 ;:196
kasiulka9068 Oj, Kasiu, warto warto! Kilka razy dziennie przyglądam mu się :D

Kochani! Przez 3 dni nie odwiedzałam swoich parapetów, bo szykowałam u kogoś komunię. Nigdy nie widziałam różnicy, bo podchodziłam do kwiatków kilka razy dziennie. Dopiero po tych 3 dniach zobaczyłam jak bardzo się zminiły :tan
U pomidorzanki widziałam, że sa już truskawki, chyba pojadę w odwiedziny do swoich :)
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20

Post »

Nie bylo mnie kilka dni a u Ciebie Monia tyle sie dzieje
Fioleczki ladnie sie zapowiadaja .Ostatnim czasie zapadlam na chorobe fiolkowa i gdy fioleczek urosnie pisze sie na listki ;:196

Cambriowe kwiatuszki cudowne ;:196 ladne kolorki
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Monika79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane :wit .Wreszcie mineły deszcze i jest ładna pogoda :D,Dawno nic nie pisalam,mam teraz mało czasu bo siedze w truskawkach . Staram sie zaglądać jak mam wolną chwilę na FO ale wtedy przewaznie nie siedze w swoim wątku tylko oglądam co sie u Was kochane dzieje na parapetach ;:108
Ostatnio zaczeły mnie interesować hoje i przeglądam też hojowe wątki :lol:
Jak znajdę więcej czasu to wstawię fotki.Mam kilka nabytych odnóżek.Jedne sa u mnie od wiosny ale ich Wam nie pokazywałam bo postanowiłam,że będę wstawiać zdjęcia dopiero wtedy jak się przyjmią.Inne to niedawne zakupy,wymianki od Forumek które są w wodzie i puszczają korzenie.
Kwiatki Moniki
POZDRAWIAM MONIKA
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”