Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2

Post »

Iwonko wszystko pieknie ci rośnie...i kwitnie ;:oj
Ja też coraz więcej kwiatów wystawiam na polko ...niech się wzmacniają słonkiem i deszczykiem ;:215
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Ale doniczek ;:oj plantacja ;:oj
Mam dwie angielki odmianowe - mam nadzieję że jak będą miały przerwę w kwitnieniu to będę mogła pobrać jakieś szczepki ;:224
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko,
ja się tylko zastanawiam... jak Ty to wszystko podlewasz... :wink:
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Pewnie jak wejdzie z rana, to wychodzi wieczorem ;:306 Ślicznie i kolorowo! ;:138
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ale tego wszystkiego tam masz! ;:oj Aż się serce raduje.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Iwonko :) Pięknie Ci kwitną wielkanocniki :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Iwonko, piękniście u Ciebie ;:138 Wielkanocniki super, pelaśki cudowne (chyba też się skuszę ;:224 ), no a ten malutki wilczomlecz jaki wyrywny do kwitnienia ;:138 . Kohlerie też mam jedną , ale jeszcze mi nie kwitła ;:185 na jakim stanowisku swoje trzymasz :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękne wielkanocniki ;:oj -mnie nigdy nie kwitły-a grudniki tak :?
I piękne pelargonie ;:138 ....muszę zadbać należycie o te szczepeczki :wink:
I muszę pochwalić WOW :lol: ---nie przynosi wstydu ;:215 :wink:
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jak dobrze, że jesteś :wit Piękne pelargonie angielskie, naprawdę mnie zachwyciły ;:167 I moc kolorów grudnikowych ;:63
Co za plantacja ;:oj Ponawiam pytanie: jak Ty to wszystko podlewasz? I ile czasu Ci to zajmuje? ;:306
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Fiu fiu ale Ty tam masz tego wszystkiego ;:224 a ostatni skrętniczek cudeńko ;:oj chyba coraz bardziej mi się podobają...
tylko, że ja już choruję na tyle chorób, że muszę się przed nimi bronić ;:145
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Kasiu masz rację kochana ,na dworzu zaraz nabieraja roslinki siły ,nawet jak nie ma słonka a jest ciepło ale normalne ,że słońce i nam tez dodaje sił i chęci do pracy a deszczyk dodatkowo wzmacnia te nasze kwiatki bo to nie kranówka :) w tej chwili wiele juz stoi na dworzu ale w domu zaledwie troszke sie poluzowało

Moniś kochana :) no nie mów ,że u Ciebie to nie ma tylu doniczek a nawet jeśli nie aż tyle to za rok pewnie się podwoją .. a ja pokazałam zaledwie 1/4 tego co było ;:306
Kochanie pokazałaś gdzieś swoje ''angielki ''bo jakoś nie spotkałam jeszcze ich fotek a wpisywałam w wyszukiwarkę Twojego wątku i nic .tylko wzmianka,że były do kupienia a jak masz inne kolorki od moich to ja chętnie ciachne coś od swoich :wink:

Szamanko Miła jak dawno Cię nie widziałam na FO ;:oj podlewam systemem ..rano na górze i w sypialni hoje i inne ,przed południem na dole w pokojach i w kuchnia po obiedzie na tarasie i na dworzu a nie podlewa się wszystkiego codziennie więc spoko :heja

Paulinko dziękuję kochana ,ja bardzo lubię kolory więc i ściany mam pomalowane na różne kombinacje (sama malowałam, kiedy mój M budował szklarnię ) a rosliny mam nie tylko kwitnące choć one przeważają u mnie zdecydowanie :D

Dorotko a ja u Ciebie też widziałam gąszcz i to w dodatku duzych roślin tak jak lubię i tam też sedducho się raduje :tan ,lubimy podobnie zresztą nie tylko rosliny ale i nasze ptaki i inne zwierzaki :D

Pauli-Paulinko witam Cię serdecznie i dziękuję w imieniu wielkanocników ;:196

Teresko pięknie dziękuję za miłe słowa dla kwitnących ;:196 malutki wilczomlecz rok temu dostany z wymianki taki malusi tez kwitł jakos jesienia a był jeszcze mniejszy ;:108 on chyba potrzebuje tylko słóńca i to mu wystarczy a kohlerie są w kuchni na wschodnim oknie dlatego piętrowo bo to okno jest nieduże ,drugie większe ale pólnocno wschodnie jest oblegane przez fiołki i episcie .Ten mój taras zabudowany też ma wystawę w większości wschodnią i częściowo południową i tam wynosze teraz na dzień kohlerie bo tam jest gorąco ,kiedy świeci słońce a im się chyba to podoba no i nawóz Biohumus dla kwitnących 2 x w tyg. :)

Joluś dzięki kochanie ;:196 wielkanocniki masz jeszcze? to wynieś je na dwór gdzieś w cień i bardzo oszczędnie podlewaj ,..pisałam wyżej co im zrobiłam,żeby zakwitły a Wow jak widzisz nie przyniósł wstydu o nie ,,inne na razie puszczją nowe liście ale postawiłam je przy południowym oknie to swiatła mają sporo i zacznę je nawozić za jakieś 2 tyg, bo na razie mają świeżą ziemię i nie potrzebują a nie chciałabym im zaszkodzić :)

Blueberry dzięki kochana ;:196 grudniki tez mam ale teraz urlopuja na pólnocnej stronie domu na zewnątrz ,najszybciej je zobaczysz w moim watku sprzedażowo -wymianowym a te to są '' wielkanocniki ''różnia się kwiatami i brzegami liści -członów.Opodlewaniu napisałam wyżej w odp.dla Szamanki ;:196

Nastko dzięki ;:196

Mathew kupiony niedawno od Migotki

Obrazek

Strzałkowec

Obrazek

Plumerie po zrzuceniu liści w styczniu wypuszczją nowe :tan

Obrazek

takiego skrętnika kupiłam sobie w kwiaciarni 2 dni temu ...szukałam i wygląda mi on na odmianę Hope

Obrazek
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Plumeria slicznie się zapowiada, zakwitnie w tym roku?
Strzałkowiec fajny, szukam takiego dla teściowej, kupowaaś go ostatnio?
I skrętniki śliczne ...ja dziś jednego kupiłam ...chyba to jest Hope :tan
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Iwonko piękne roslinki ;:138
Strzałkowiec bardzo mi się podoba,ja nie umiem się z nim dogadać niestety :(
Skretnik pięknie kwitnie,odmiana hope ma dwa górne płatki nieco jasniejsze niz dolne...
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Kasiu te dwie plumerie kupiłam na koniec lata jakoś i powiem szczerze ,że nie wiem kiedy one zakwitną bo gdzieś ,kiedyś czytałam ,że dość długo czeka się na ich kwiaty.. kilka lat,a nawet chyba dłużej niż na kwiaty adenium ale ja poczekam :wink:
Strzałkowca mam wiele lat bo kupowałam w firmie wysyłkowej FLOREXPOL razem z bugenwillami ,kuflikiem i olownikiem ...tych dwóch juz nie mam bo niestety uschły albo zmarzły którejś zimy a nie udało mi się wczesniewj ich ukorzenić.
Strzałkowiec stosunkowo łatwo się ukorzenia i bardzo lubi przycinanie ,ładnie wyglada maly ,gęsty i jako wysoki ,metrowy {taki duzy ,stary wydałam szwagierce na jesieni bo nacięłam sobie szczepek :) }

Izuniu on {strzałkowiec} jest taki łatwy w uprawie jak koleusy a jak ma duzo słońca to tym piękniej się wybarwiają jego kwiaty :) a masz gdzieś fotkę tego Hope bo ja wczoraj oglądałam i miał dokładnie takie kwiaty ,stąd uznałam ,że to Hope ale mogę się mylić... o tutaj to było http://www.streptocarpus.lubniany.eu/skretniki/
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Iwonko na tym zdjęciu tez widac ,że te górne są nieco jaśniejsze :)
a to inne podgladowe http://www.gapphotos.com/imagedetails.a ... eno=263659

Ale kto by się tam przejmował odmiana jak i tak kwiaty piękne :D
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”