"Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Ładne kwiatki"... spod wiejskiej chatki

Post »

Basiu u Ciebie jak zwykle wesoło ,zdjęcia bardzo optymistyczne ,dobrana z was para .W sumie macie podobne miny ,tylko pozycje inne :lol: :lol: :lol: .Pozdrawiam .
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Juz 5 tygodni? Ale leci, gratuluję Basiu.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ra_barbara pisze:Marysiu ta kuczna pozycja w B. wykonaniu nazywa się..."jaki ja jestem nieszczęśliwy", "wszystko jest do bani", i "co ja tutaj robię"...dodała bym: - a g****o :wink:

:wit
Basiu, jak czytam te Twoje wstawki, przypominasz mi pewną bardzo bliską osobę (której już niestety nie ma). Nie wiem, czy wypada mi komentować, ale trafiłaś w samo sedno ;:333
Tych największych kamlotów to chyba nie przywieźliście na rowerach? :D A poziomeczki ;:152 ;:152 Ciekawe, czy z moich dziczek coś będzie (kwiatek jakiś jest, więc może?).
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Czepiają się chłopa i czepiają. Nawet kucnąć biedak nie może. Tyż jestem nieszczęśliwa i kucam obok. :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

ra_barbara pisze:dodała bym: - a g****o :wink:
no właśnie z tym mi się kojarzy ;:306 ;:306 ze skurczem Cię wyczułam, a za 5 tygodni ;:304 jesteś wielka!
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

No dzisiaj słyszałam wypowiedz lekarzy że te analogi mogą być gorsze od normalnych i to profesorów ;:222 Oj jutro trzymaj kciuki oj idę na paskudne badanie i może przyjmą mnie do szpitala ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Elu trzymaj się dziś ;:167 ;:215 Będzie DOBRZE ;:196

A to mi się bardzo podoba....
ElleBelle pisze:te analogi mogą być gorsze od normalnych i to profesorów
Elaaa Ci się udało ;:215
;:306 ;:306 ;:306
Ja E-pki ciągnę ;:209 nie ;:185 -namiętnie i na pewno nie tyle co analogów, nie kaszlę rano, nie boli mnie gardło każdego ranka, nie wspomnę o smrodzie, o zadymionych nozdrzach....więc masz rację te analogi ;:108 są gorsze nawet od ....profesorów ;:306 A....Tera pruję na targ kupić sobie coś wyjątkowego na dzisiejsze....pożegnanie Abrahama ;:86 ;:74
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Juz poziomki ;:oj ? U mnie ledwo kwitną.
A z okazji jubileuszu - wszystkiego najnajnajlepszego :D

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Basiu, to Ty Bliźniak.. Wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, dużo zdrowia i wygrania w totka!
Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Basiu, kobieto nie do zdarcia niech Ci te ostatki potrwają ze sto lat w zdrowiu i zadowoleniu ogólnym, mimo przeszkadzających czynników ludzkich i okoliczności życiowych :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

STO LAT Basiu.
Ja też czasami czytam. Więc życzę Tobie z okazji urodzin wszystkiego najlepszego.
Pozdrawiam Krystyna
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

;:167 Kochana Jubilatko :!: ;:167
Chciałam komiksem, ale Ty w tym jesteś lepsza, więc... słowami:
żyj sobie długo, szczęśliwie, wśród pól, łąk i lasów, nie pal - za to wyczuwaj zapachy kwiatów, nie utykaj na żadną nóżkę, garściami zgarniaj uroki życia, a przeciwnościom... daj kopa :!:

;:304 Najlepszego, Baśka - Jagoda
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Wszystkim WAM Bardzo Gorąco dziękuję za życzenia ;:167 ;:79

A teraz muszę o E-pkach napisać.Moja eko-Agatka podesłała mi a ja Wam....
"Z najnowszych badań na temat e-papierosów przeprowadzonych przez prof. Andrzeja Sobczaka, kierownika Zakładu Szkodliwości Chemicznych i Toksykologii Genetycznej w Instytucie Medycyny Pracy i Zdrowia Środowiskowego w Sosnowcu, wynika, że e-papierosy nie stwarzają zagrożenia biernego palenia. Badania zleciła firma Chic ? europejski lider branży e-papierosowej.

Ilość toksycznych związków w papierosach elektronicznych jest mniejsza, niż w dymie tradycyjnego papierosa. A ilość nikotyny dostającej się do płuc użytkownika papierosów elektronicznych jest około pięciokrotnie niższa, niż w przypadku zwykłego papierosa.

Analizy przeprowadzane były za pośrednictwem automatycznego stymulatora palenia. Pozwalało to na odtworzenie autentycznego procesu palenia. W laboratoryjnych warunkach studenci pod okiem prof. Sobczaka porównywali skład dymu zwykłego papierosa oraz par z jego elektronicznego odpowiednika.
? Niemniej elektroniczne papierosy, to produkt tysiąckrotnie mniej szkodliwy, niż zwykłe papierosy. Są na to twarde dowody. W zwykłych papierosach jest blisko 6 tys. różnych związków toksycznych, w e-papierosach w najgorszym wydaniu znaleziono kilkanaście szkodliwych związków ? mówił prof. Sobczak. Zaznaczał jednocześnie, że jeśli mówimy o szkodliwości e-papierosów, to porównujmy to, do papierosów konwencjonalnych.
Jakie są dowody na mniejszą szkodliwość e-papierosów dla zdrowia palacza?

? W chwili obecnej nie stwierdzono, by areozol generowany i emitowany przez papierosy elektroniczne, czyli to, co się dostaje do płuc użytkownika miało związki rakotwórcze. Jednocześnie ilość nikotyny, która dostaje się do płuc palacza jest mniejsza, niż ilość nikotyny z papierosa konwencjonalnego, przy takiej samej objętości zaciągnięcia się ? mówił prof. Sobczak.

Zaznaczał, że w trakcie badań opierał się na kilkunastu najczęściej popularnych na rynku polskim produktach e-papierosów.

Ekspert wyjaśniał, co jest w płynach zawierających nikotynę w e-papierosach.
? Oczywiście nikotyna, której jest najwięcej. Bazę chemiczną stanowi glikol propylenowy, gliceryna, woda ? czasami z dodatku alkoholu oraz substancje smakowo ? zapachowe ? objaśniał. ? Glikol propylenowy i gliceryna to związki spotykane w kosmetykach, lekach ? informował"
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

Basiu, widzę, że interesują Cię nowinki z dziedziny e-p. Nie mogę chyba tu linku wstawiać, ale wpisz sobie w google frazę np. "stary chemik bloguje". Tam są wszelkie nowiny w temacie.
Chciałabym też, z okazji Twojego święta, życzyć Ci wszystkiego co dla Ciebie zwie się szczęściem i powodzenia w chmurzeniu.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Basieńko dużo zdrówka i kasiorki i tego abyś wytrwała w niepaleniu .Tego Ci życzę z okazji urodzin. ;:196 ;:196 ;:196 ;:167 ;:167 ;:167 ;:196 ;:196 ;:196 ;:304
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”