Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym

Post »

Piękny ogród, poproszęo więcej zdjęć :)
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aleeeeeeeeee fotki ;:oj busz... pięknie ;:138
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Wczoraj nad Warszawą przeszły burze, piwonie po deszczu wyglądają tak :)

Obrazek

Reszta to działalność balijkowo-tarasowa, zgodnie z zasadą "stare nowe" czyli stare balijki- nowe roślinki. Nawtykane jak u Cyganki w tobołku, wiem :D. Ale one wszystkie takie piękne ...

Obrazek

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Kolorowo w tych baliach... i tak musi być w maju :D
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Otóż to! Maj to maj - swoje prawa ma! Mój mąż za to skrzynki parapetowe obsadził bardziej dostojnie: dobrał roślinki kolorystycznie i rosnące w górę połączył z tymi przewisającymi. Po południu zrobię zdjątka, rano tam jest cień, więc byłyby zbyt ciemne.
A oto mój element inwazyjny w ogrodzie- cymbalaria bluszczykowata. Z jednej marnej sadzoneczki wetkniętej do balii 2 lata temu mam już poduchy na żwirze praktycznie wszędzie.

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
Mizu
50p
50p
Od: 2 gru 2009, o 15:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uwielbiam takie gąszczyki, jak u ciebie. Mój ogródek jest za mały na coś takiego, zwłaszcza, że jest przedszkolak i dużo miejsca musi mieć. Tym chętniej u ciebie oglądam :D I wzdycham :lol:
Balia wygląda super ;:215 typowo majowy kwiecisty przepych. Piwonie piękne. Niesamowite, jak już kwitną. Moje dopiero w pąkach.
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Mizu pisze:Uwielbiam takie gąszczyki, jak u ciebie. Mój ogródek jest za mały na coś takiego, zwłaszcza, że jest przedszkolak i dużo miejsca musi mieć. Tym chętniej u ciebie oglądam :D I wzdycham :lol:
Balia wygląda super ;:215 typowo majowy kwiecisty przepych. Piwonie piękne. Niesamowite, jak już kwitną. Moje dopiero w pąkach.

Te piwonie kwitną nieco wcześniej, nie wiem jakie są różnice pomiędzy p. chińską, lekarską, drzewiastą i innymi. Mam krzew, która wygląda nieco inaczej (liście nie wyrastają z pnia tylko z podziemnej karpy) i ona też dopiero ma pąki, które rozwiną się w czerwcu, jak sądzę.
A gąszcz faktycznie się zrobił, ziemia była dobrze przygotowana podczas zakładania ogrodu i wybujało wszystko niesamowicie.
Pozdrowienia :)
Awatar użytkownika
Mizu
50p
50p

Post »

Sama nie wiem, jak odróżnić lekarską od chińskiej, bo na piwoniach się nie znam :lol: Wiem tylko, że obie są bylinowe, czyli na zimę część nadziemna zanika. Moja właśnie taka jest. Drzewiasta (krzewiasta) to krzew, czyli łodygi są zdrewniałe i na zimę zostają. Mogą urosnąć całkiem spore. I taką planuję sobie zafundować :D Ostatnio nawet na targach kwiatowych widziałam, ale pustki w portfelu mocno ograniczyły moje zapały :evil:
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aaaa.. no to coś mi rozjaśniłaś. Te, które u mnie już kwitną, to w takim razie są drzewiaste. Ta w pąkach to ta druga, bylinowa. Staruszka posadzona jeszcze przez mamę. :)
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Witaj Zuzanno,obejrzałam cały twój wątek z wielkim zainteresowaniem.Bardzo podoba mi się twój ogród i rośliny w nim zgromadzone są już pokażnych rozmiarów.Zwierzaki słodkie szczególnie kot.Podoba mi się twoje podejście do roślin,które nie chcą rosnąć u ciebie ja tak nie potrafię,przez co narażam się na straty kupując roślinę która nie chce rosnąć u mnie tak miałam z glicynią.Sadziłam ją dwa razy i nic z tego i ciągle o nie marzę.

-- 21 maja 2013, o 15:46 --

Witaj Zuzanno,obejrzałam cały twój wątek z wielkim zainteresowaniem.Bardzo podoba mi się twój ogród i rośliny w nim zgromadzone są już pokażnych rozmiarów.Zwierzaki słodkie szczególnie kot.Podoba mi się twoje podejście do roślin,które nie chcą rosnąć u ciebie ja tak nie potrafię,przez co narażam się na straty kupując roślinę która nie chce rosnąć u mnie tak miałam z glicynią.Sadziłam ją dwa razy i nic z tego i ciągle o nie marzę.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Zajrzałam i ja :wit
Sojusz bardzo udany ...ogród z duszą ;:180
Bardzo ładnie go zagospodarowałaś.
Kociczka ;:306 jest bombowa....u jednej Kasi tu na forum jest podobny :Hermes Kocisko masz cudne ;:215 ale psina też fajna...no a że duża to potrafi pewnie narobić dużych szkód, wiem coś o tym,my mamy małą sunię, ale jak sąsiedzi wypuszczą swojego wilczura to ;:202 idzie jak burza....między kwiatki ;:174
A jeśli chodzi o roślinki te nam przyjazne i mniej ....z moich wniosków wynika że trzeba próbować i jednocześnie pogłębiać wiedzę na temat danej rośliny....przeważnie umierają przez nasze błędy, na drugim miejscu są gryzonie a na trzecim mroźna zima ;:131
I myślę że korona ci nie urosła bo może przemarzała....była za płytko wsadzona albo ją coś zeżarło.Ja co ładniejsze okazy cebulowe sadzę do dużych donic, i tak zakopuję.
Ale się rozpisałam ;:224
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Podoba mi sięcymbalaeia, muszę o niej pomyśleć, może wygryzłaby miodunkę i zdziczałe truskawki :idea:
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dobry wieczór Zuzanno ! musiałam Cię odwiedzić po tych ślicznych pozdrowieniach i co znalazłam stare z nowych żyje w symbiozie! Ogród prześliczny, ten płotek z wikliny mnie urzekł, bo ja kocham wiklinę :lol:
Obrazek

i przyprowadziłam Lolę do Kredki!

Też nie wszystkie rośliny mnie kochają i zupełnie nie wiem dlaczego, będę Cię odwiedzać ;:168
Awatar użytkownika
Mizu
50p
50p

Post »

No to nie dość, że śliczne, to jeszcze drzewiaste. Ależ bym takie chciała... ;:173 I jeszcze żeby urosły chociaż takie jak ja wysokie :D
Też mam taką starą piwonię bylinową, posadzoną pewnie przez mamę byłej właścicielki. Gdy zakwitnie króluje w naszym ogródku. Te, które ja posadziłam w zeszłym roku, ledwie po kilka łodyżek mają, choć jedna pokazała już cały jeden pączek :lol: Zanim zaczną wywierać taki efekt, jak ta stara, wiele lat minie. Warto doceniać, to co ktoś dawno temu posadził i nie traktować z rozpędu szpadlem czy piłą :D
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Maska pisze:Dobry wieczór Zuzanno ! musiałam Cię odwiedzić po tych ślicznych pozdrowieniach i co znalazłam stare z nowych żyje w symbiozie! Ogród prześliczny, ten płotek z wikliny mnie urzekł, bo ja kocham wiklinę :lol:

i przyprowadziłam Lolę do Kredki!

Też nie wszystkie rośliny mnie kochają i zupełnie nie wiem dlaczego, będę Cię odwiedzać ;:168
Lola! Ależ piękność!
Marysiu, zapraszam Cię serdecznie!
Oraz wszystkie stworzenia duże i małe :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”