Na pędzie jest przynajmniej 6 pąków, ale życie pokaże co tam z tego wyjdzie.
Uchlastałam zanim odpisałeś, choć operacja łatwo łatwa nie była. Niewiele brakowało, żeby pąki też zostały zgilotynowane.
Jak przyglądniesz się rozwidleniu powyżej którego są dwa czubki to sprawdź na którym pojawia się jak pierwszy zaraz blisko kwiat - to jest właściwy wierzchołek, bo na wilku powyżej tego rozwidlenia jako pierwszy pojawi się liść.wadera4 pisze:No właśnie, mi było trudno zrozumieć o jakie wilki chodzi, ale teraz już je odróżniam. Tylko w kilku krzakach wydaje mi się, że na samym czubku są dwa pędy, nie wiem czy są, czy tylko mi się wydaje, że są dwa...
Bez latarki. Nie było Ciebie na forum to podjęłam męską decyzjęmonika pisze:Uchlastałam zanim odpisałeś,
Przyjrzałam się moim pomidorom i proszę Was o podpowiedź w dwóch sytuacjach. Niestety telefon mi się zepsuł i nie mam możliwości wstawienia zdjęć, nabazgroliłam obrazek, ale jakoś nie chce się wkleićostatnia szansa pisze: Jak przyglądniesz się rozwidleniu powyżej którego są dwa czubki to sprawdź na którym pojawia się jak pierwszy zaraz blisko kwiat - to jest właściwy wierzchołek, bo na wilku powyżej tego rozwidlenia jako pierwszy pojawi się liść.
Jeśli dotykają tuż po wysadzeniu rozsady to znaczy, że za głęboko została ona wsadzona.tencia pisze:Te liście ,które dotykają ziemi to po jakim czasie po posadzeniu trzeba usuwać, od razu czy troczę poczekać ?