Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Post »

Przepraszam Dziewczyny, że odpowiadam z takim opóźnieniem, ale początek tygodnia miałam dość pracowity.
Sweety, widocznie Pan Szerszeń pokazał gdzie nas ma... ;:306 , albo postanowił pokazać swoją "broń"...
Annes, łupy się pięknie poprzyjmowały i jest nadzieja, że piwonie mimo przesadzenia zakwitną :lol: Zgadzam się, Ice Cream jest cudny ...
Nemezjo, deszcz nam nie straszny :wink:, ale milej byłoby ze ;:3 .
Jule, domek ciągle in statu nascendi. Ciągnie się to trochę, wszystko przez brak czasu...
Aguś, niektóre tulipany wyglądały jak sztuczne. Aż chciało się dotknąć dla pewności...
Z tą podpałką to nie ja, to ojciec. Ja mam więcej rozumu ;:306 . Wiem, czytałam o Twojej znajomej...
Ilono, od 2 dni mamy znowu słoneczko, a komu przeszkadzałby słoneczny weekend? Mam już listę tulipanowych zakupów na jesień :;230 .
Marta i co, i co....
a kiedy powtórka?
Maju, jesteś ;:138 . Kiedy znów otworzysz wątek? Piesek nastawiony przyjaźnie do całego świata, roślinki też się w tym mieszczą. Rzekłabym - szczególnie roślinki... ;:306 Przekażę M - ucieszy się. Lubi być doceniony jak każdy facet...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Podobno mamy dziś dzień niezapominajki, no to trzeba to uczcić ...
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, piękne niezapominajki!
Widzimy się w piątek?
PS. Pamiętasz o Sulejowie...? ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Kochane jesteście ;:196 , dbacie o to, żebym nie musiała odpowiadać na zbyt wiele postów ;:306 ...
Kasiu, pamiętam oczywiście. Kaskę już chyba masz na koncie?

Dzisiaj miałam paskudny dzień, a od rana zapowiadał się rewelacyjnie, niestety - potem było już tylko gorzej. Zdekompensowałam się totalnie. Dość powiedzieć, że czas na pierwszy posiłek miałam o 16.00... Dopiero wypad na działkę ukoił moje skołatane nerwy ;:108 ... i nawet wredne meszki nie były mi w stanie zepsuć przyjemności. A jeszcze za chwilę M wyjdzie spod prysznica i czeka mnie lampka Prosecco ;:304 ... Wreszcie weekend! :heja :heja :heja
Wprawdzie jutro muszę do pracy, ale tylko na dwie godziny, a zaraz potem do Marty na dalszą akcję ratunkową zagrożonych gatunków :lol:

Na działeczce wszystko szaleje, rośnie w oczach, a najbujniej rosną..... chwasty :;230. Zakwitł mój Rh yakushimański (odmiany nie pamiętam), któremu w ubiegłym roku postawiłam ultimatum. Wykorzystał swoją szansę. Tym razem żółtą kartkę dostał Alfred, który nie skalał się ani jednym kwiatkiem. Przy okazji bardzo się zdziwiłam, bo Rh, którego od dwóch lat uważałam za Novą Zemblę (też nie kwitł) okazał się Old Portem :shock: sprawdziłam dziś na etykiecie, bo pąki wydawały mi się zbyt ciemne jak na Zemblę ;:306 . W środę odwiedziłam centrum ogrodnicze i wymaszerowałam tuląc w objęciach dwa Rh-y: yakushimański botaniczny i pontyjski. Nie mogłam im się oprzeć.... kupowałam ze świadomością, że nie mam dla nich miejsca.... (to chyba już uzależnienie). Musiałam dziwnie wyglądać stojąc w kolejce przy kasie i wpatrując się w nie przerażonym wzrokiem (to te wyrzuty sumienia...) ;:202 , bo pani stojąca za mną jakoś podejrzanie mi się przyglądała... ;:306
Ale wiecie co, kobieta potrafi! Znalazłam dla nich miejsce i jeszcze zostało na azalię, albo kolejnego Rh-a. :uszy
Zakwitła już pierwsza różyczka :heja :heja :heja ! Wprawdzie szła do gruntu z pączkiem, ale radość jest. To była domowa, doniczkowa miniaturka, w gruncie nabrała ciałka :wink: ... Pozostałe też maja pączki, przodują Edenki, First Lady i wyczekiwane Pashminki! Z powojników Józefinka też już za momencik....
A największą radość sprawiła mi piwonia drzewiasta, która zakwitnie pierwszy raz od posadzenia, po sześciu długich latach... i to od razu sześcioma kwiatami (sza, żeby nie zapeszyć...) - po jednym na każdy rok pobytu u mnie ;:224 ...
Wszystkie roślinki z ubiegłotygodniowej akcji ratunkowej dobrze się przyjęły, nawet piwonia! i chyba będzie kwitła....
Za chwilę wkleję fotki, teraz pozwolicie, że zajmę się przez chwilę M-em i Prosecco....
cdn...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

To przyszłam Ci zrobić kłopot, bo teraz będziesz musiała (lub choć tylko powinnaś ;:306 ) odpowiedzieć. I ja byłam na łowach :oops: I kupiłam oprócz drobiazgów typu zawilec, jakiego nie miałam, kalinę Viburnum lantana 'Variegata' i liliaka Aucubifolia (oba variegatki, a lilak ma mieć kwiaty różowo-perłowe). Juro kombinacja, gdzie ja to posadzę ;:224
U mnie jeszcze do kwitnienia róż daleko. A piwonia drzwiasta kusi, oj kusi...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Sweety, ależ jaki kłopot, to sama przyjemność!! Kaliny Ci zazdroszczę. Widziałam w rzeczonym centrum ogrodniczym piękny egzemplarz szczepionej na pniu... a zapach ;:170 ... No ale skoro Ty już masz to kombinuj dziewczyno... będę podziwiać u Ciebie.
Obiecane fotki.
Na początek twórca i jego dzieło. Kreatywna kontemplacja...

Obrazek

cieniste zakątki; fiołek i tiarellki

Obrazek

Obrazek

Rh-y

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i nowe Rh-y

Obrazek

Obrazek

pierwsza różyczka

Obrazek

późne tulipany jeszcze kwitną

Obrazek

Józefinka jest tuż gotowa

Obrazek

i ogólne takie tam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kreatywna kontemplacja jak najbardziej na miejscu, bo i dzieło tego zasługuje :D . Fajnie to wyszło.
Rh w pełnym rozkiwcie piękne, ach...piekne, u mnie dopiero pękają. A czemu to dziewczynka jeszcze nie śpi?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

M jak w galerii przed dziełem sztuki :wink: Cieniste zakątki lubię, zwłaszcza tiarella mnie bierze :wink: Jaka to żurawka na drugim zdjęciu?
Piwonia zakwitła po 6 latach? Jeden kwiat za każdy rok czekania :wink: Ale musisz się cieszyć! Jeśli chodzi o miejsce na nowe roślinki, to ja bym u Ciebie jeszcze dużo wcisnęła, mam wprawę ;:306 Udanego ratowania roślin jutro ;:333
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Asiu jakie piękne Rh-y ;:180 Różyczka ma cudowny kolorek ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Witajcie Dziewczyny!
Mamy weekend :heja , chociaż u mnie tego nie widać: M właśnie wychodzi do pracy, a ja za godzinkę. Na szczęście tylko na 2h :D, ale to i tak duże marnotrawstwo czasu :wink: ...
Iwonko, domek wychodzi, wychodzi i wyjść na prostą nie może... znów mamy przestój, bo M dziś do pracy na 24 h :( ale już jest bliżej niż dalej.
W tym sęk, że dziewczynka prawie spała, bo nie do końca pamiętała, co tu wczoraj nawklejała :wink:
Bożka, piwonia dopiero ma pąki kwiatowe (ale jakie ;:oj )... z biciem serca czekam na ich pełny rozkwit... mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie. Nawet nie pamiętam, jaki powinna mieć kolor - chyba ciemny, ale głowy nie dam. Imienia żurawki też nie pamiętam, sprawdzę dziś czy ma karteczkę. Jest gigantyczna ;:172 . Może przyłączysz się do akcji ratunkowej?
Maddy, dziękuję ;:196 . Zdjęcie nie oddaje w pełni koloru, ona jest bardziej taka biskupowa, a w doniczce wyglądała jak Haidi Klum - musiała być czymś nieźle zaprawiona ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Rh masz zjawiskowe, ale ta Twoja róża jest zwyczajnie nieprzyzwoita. O tej porze tak kwitnąć :evil: ???
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu dzięki za Twoją fotorelację :uszy Wszystko u Ciebie kwitnie,nawet tulipanki jeszcze masz ;:224
Masz zdolnego męża,taki domek samemu ech...to prawdziwy skarb :wink:
Coraz ładniej u Ciebie,Rh potrafią czarować swoimi wdziękami:) Tiarellki za mną chodzą,no piękniste są ...
Pisałaś o 6 pąkach drzewiastej ...a gdzie fotka?
Gratuluję pierwszej różyczki... :uszy Czekam na Józefinkę ;:65

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asia, dzieło wyszło super więc stosowna kontemplacja musi być ;:215
Kiedy opijamy? ;:136
Piękne rodusie, tyle kolorów! Ciekawe nowości! :lol:
Pytałas o czosnki,im zawsze podsychają liście w czasie kwitnienia, to norma.
Brawa dla pierwszej rózyczki, peonii drzewiastej i pączkujących Edena, F.Lady i Pashminy! Ciekawe, która będzie pierwsza ;:65
Udanej akcji ratunkowej :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Zapiera dech w piersiach :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hej hej ;:196
i jak.....posadziłaś wszystkie dzisiejsze łupy? bo żałuję teraz, ze nie zrobiłam zdjęcia tej jednej piwonii.....bo po wsadzeniu jej do samochodu miałaś przekomiczną minę......taką samą miał mój brat, jak przytargaliśmy dziś ten pawilon ;:306 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”