Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Ok jak już napisałam, karawana jedzie dalej, pokażę więc troszkę nowych fotek z działki:
Obrazek

Budleja Dawida ładnie się przyjęła i powoli rośnie, ale jest za blisko ogrodzenia, więc czeka ją mała przeprowadzka, ale to chyba jesienią lub wczesną wiosną:
Obrazek

Dostałam od miłej sąsiadki 3 takie trzmielinki, ale mają brzydki pokrój, czy je można przycinać? Jeśli tak to kiedy to najlepiej robić?

Obrazek

Podpowiedzcie mi kochani co mi tu wyrasta (moja wiedza ogrodnicza jest rozbrajająca prawda? :;230 ). Wygląda jak mała anakonda ;:306
Obrazek
M w sobotę wypatrzył na działce różę, której ja nie sadziłam :wink: . To w ramach rekompensaty za zjedzenie mi kwiatków (czasnek ozdobny mi wtrynił :;230 ). Jak zgram resztę fotek na komputer, to wstawię.
Pozdrawiam serdecznie ;:196 !
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślę, że to szparag pięknie zdobi bukiety ;:333
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Stawiam na szparag ,taki asparagus.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Super,że juz jestes na działeczce:)
Ja tez taka nadwrażliwa,ale już się nauczyłam walczyć o siebie ;:134 ...dyplomacji,negocjacji...ha ha ,ale sie mądrzę,a prawda jest taka,że reaguję jak nadwrażliwe dziecko ;:131

Trzmielinkę możesz przycinać właściwie kiedy chcesz-teraz też-jest niewymagająca,a obciete gałązki możesz ukorzeniać :wit :wit
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Szparag? ;:oj Znaczy warzywko takie? :;230 . To niech go sobie M na warzywnik weźmie ;:306 .Stwierdzam subiektywnie, że poprzednia właścicielka tej działki jest mistrzynią chaosu! :;230
Aż się boję co i gdzie jeszcze znajdę :wink: . I weź tu człowieku porządkuj i planuj cokolwiek na tak zabałaganionej działce ;:224 :;230 . T
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niekoniecznie warzywko, zobaczysz, jak podrośnie, ładne to to jest ;:108
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Asiu witaj kochana! ;:196 Ja gapa nie zauważyłam Twojego postu, przepraszam :oops: ;:196 . U mnie było odwrotnie, najpierw byłam charakterna :wink: umiałam walczyć o swoje. Kiedyś Ci opowiem jak z władzami UG walczyłam o promotora i temat pracy magisterskiej :wink: (zauważyłyście, że na różnych szczeblach edukacji coraz mniej się ceni samodzielne myślenie, a coraz więcej rzeczy się podaje na złotej tacy, a nawet narzuca?) , ale chyba już nastąpiło zmęczenie materiału i potrzebuję naładować baterię :roll: . Na działce od afery jeszcze nie byłam... W sumie to, gdy zdałam sobie sprawę jak wielu rzeczy tam nie mogę przy tak uprzejmej sąsiadce, to nie mam pomysłu na jej zagospodarowanie :roll: . Całą zimową myślówę szlag trafił :evil: .
Dziękuję za info o trzmielinie ;:196 . A propo trzmieliny, mam 3 takie same, przygarnie ktoś? :lol:
Iwonko może to to i ładne, ale na pewno nie w tym miejscu gdzie się aktualnie wypycha ;:306 . Kochana posiadaczko działki z ograniczeniami wynikającymi z regulaminu, czy masz jakiś patent na to, aby uprzejma inaczej sąsiadka mi w kącik grillowy nie zaglądała? :roll: . Działka wąska na 8 metrów. Krzewów nie da rady bo będą sąsiadce na działkę się pakować czasami albo będą rosnąć prawie na środku działki, ogrodzenie musi być ażurowe, na ogrodzenie pnącza broń Boże...Co tu zrobić? mamy tarasy praktycznie koło siebie :roll: . Jest na to jakiś sposób?
A ciekawe czy regulamin zabrania podwójnego ogrodzenia? Jakby tak postawić częściowo pełne drewniane ogrodzenie (taka pełna pergola :wink: ) równolegle do siatki? Kurcze chyba powinnam mieć regulamin w małym paluszku :roll: .
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja tez mam zmienne zasilanie :;230
Odsapnij,przestudiuj regulamin i do dzieła:))
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i sama wymyśliłam rozwiązanie, pergola ;:215 , są takie pergole co to mają prawie w całości zasłonięcie ;:108
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Iwonko tylko pytanie czy ta pergola nie musi być też w odległości 2 metrów od ogrodzenia? Bo to już by lipa była :( . Psia kostka! Czemu nie studiowałam prawa? :roll: Pedagogiki i pracy socjalnej mi się zachciało! :;230
Wiem co zrobię! :lol: Zaproszę miłe forumki, zrobimy burzę mózgów i jakieś sensowne rozwiązanie się znajdzie :lol: ! Mówić mi tu szybciutko kiedy czas macie wpadać! ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

jarzebinka82 pisze:OK, już wiem, żę ta działka, to nie jest to, o czym marzyłam i nie spocznę póki nie zamieszkam na wsi!
;:215 I tak trzymaj Kasiu ;:215
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Iwonko ;:196 plan już jest :lol: ! Wymaga tylko dopracowania szczegółów :wink: i 3 lat czekania :roll: . Pewnych przeszkód niestety nie przeskoczę i poczekać trza :wink: . Mam tylko nadzieję, że uda się wymyślić coś, aby te trzy latka przeczekać nad rzeczką...
Właśnie otrzymałam informację od miłej forumki, że jedzie do mnie paczuszka z roślinkami, w razie czego przeprowadzą się ze mną za 3 latka... Bo takiej pamiątki od forumek to ja sobie nie daruję :wink: !
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super Kasiu,że humorek wrócił i radość :)
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Asia wstępnie umawiamy się z Kasią na czwartek lub piątek może też wpadniesz. Może coś razem wymyślimy.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W czw mam teoret.jechać na pogrzeb do Elbląga,w pt...zerknę do notesu:)tak w ogóle to b.chętnie:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”