Wisienka - mój kawałek ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

OOOOOOO!!!!! Dzięki KaRo!!! Ale mam fajny dzień! Jednak ten Mikołaj postarał się dzisiaj! ;:2
Teraz nie dam rady, bo zaraz rodzinka się pojawi i jestem dosłownie na chwilkę na komputerze, ale jak tylko mi czas na to pozwoli, zaraz sobie do tego zajrzę! Ale mnie ucieszyłaś! Jeszcze raz dziękuję :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
terka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 lis 2006, o 13:21

Post »

Wisienko! Życzę Ci wytrwałości. Przed Tobą ciężka harówka, ale jesteś w b.dobrej sytuacji, bo na forum masz wielu doradców wśród doświadczonych i zdolnych ogrodników. Ja również liczę na to, że skorzystam z ich rad, tylko że u mnie gorzej, bo jak u krawca, tak w ogrodzie: przeróbki są trudniejsze od nowego stroju.
Gdzie ta Twoja działeczka jest zlokalizowana, gdzieś w pobliżu gór? Daleko masz do niej? Prąd jest w pobliżu?
Gdy ja zaczynałam na swojej, nie było ani prądu ani wody, nie licząc oczywiście tej w jeziorze. Obecnie mam wodę z wodociągów, a prąd od rolnika. Wiosną będzie prąd z Elektrowni i dopiero wówczas będę się czuła pewniej.
Powodzenia. Terka. ;:222
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Terko!
No woda i prąd to podstawa! Świetnie, że na wiosnę będziesz miała już swój. My kupiliśmy działkę z budynkami do wyburzenia i z prądem. Tak że z prądem nie mam kłopotu - z budynkami tak :wink: . Coś za coś.
Działkę mam daleko - troszkę ponad 200 km. Ale za to z widokami na góry. Przeszukam jutro archiwum i zobaczę co się da ładnego wkleić.
Ja chyba wolałabym przerabiać jednak ogród, bo wtedy zawsze już coś rośnie - a nie tylko trawa i trawa :wink: .
Zgadzam się - harówka niezła nas czeka, ale ... już się nie mogę doczekać wiosny!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesteście szczęściary. Ja niestety mam wodę a nie mam prądu. Wiem na własnej skórze jaka to niedogodność. Sprzęt elektryczny jest dużo tańszy niż spalinowy. Poza tym cichszy. Nie wypada nie wspomnieć jeszcze o oświetleniu i kuchence do podgrzewania wody na kawkę czy herbatkę. Najgorsze w tym, że chyba cała moja przygoda z działeczko upłynie pod znakiem braku prądu. No chyba, że zafunduję sobie dobry agregat.

PS. Wisienko wytrwałości życzę i czekam na więcej obiecanych fotek z Twojego pięknego zakątka.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jarku
To w pobliżu nigdzie nie ma żadnego słupa?
Ale może da się to załatwić, tylko potrzeba dobrych butów, podpisów wszystkich działkowców, jakiegoś energicznego działacza no i czasu. Oraz wiary i determinacji!
Ale faktycznie - bez prądu to ciężko. Tym bardziej podziwiam, jak sobie radzisz!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zadziwię Cię tym co teraz napiszę. Wiceprezesem mojego ROD jest kierownik zakładu energetycznego w mojej miejscowości. I czego więcej chcieć? Szef, szefem a prądu nie ma i nie będzie raczej. I co wy na to Moje Drogie?

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ups! No to rybka, jak mawiają moje dzieci. Czyli co? szef bez butów chodzi? A długo już są te ogródki działkowe?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wisienko jak dobrze pamiętam na pewno 20-25 lat a może i dłużej. A przysłowie szewc bez butów chodzi nie pokrywa się z naszymi prezesami. Co innego dbać o innych, a nie o siebie. Co innego działać tak przez po prostu lenistwo i brak inicjatywy. Nie wylewam tu żalu na moich prezesów ale daleko mojemu ogrodowi do takich jakie działają w normalnych ROD, gdzie woda i prąd to podstawa egzystencji. Nie wspomnę o wypożyczalni sprzętu i domie działkowca, którego też nie mamy.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A to moje widoki kojące duszę ...

Obrazek Obrazek[Obrazek

tył działki (całkiem dziki):Obrazek

Uff... prawie panoramiczne zdjęcie udało mi się stworzyć :lol: Jupi!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to przykro mi bardzo Jarku :( . Myślałam, że są to stosunkowo nowe działki.
Może jednak Mikołaj w którymś momencie usłyszy Twoją prośbę i doczekasz się prądu szybciej, niż byś się spodziewał? Tego Ci z całego serca życzę! :D
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wisienko widoczki warte wszystkie pieniądze. Jak sobie to jeszcze urządzisz po swojemu to będzie cudowny zakątek. Rób zdjęcia i pokazuj nam tak często jak tylko możesz.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiśnia pisze:No to przykro mi bardzo Jarku :( . Myślałam, że są to stosunkowo nowe działki.
Może jednak Mikołaj w którymś momencie usłyszy Twoją prośbę i doczekasz się prądu szybciej, niż byś się spodziewał? Tego Ci z całego serca życzę! :D
Przyznam Wisienko, że aż tak bardzo nie przeżywam tego jak wcześniej. Jeśli już tak bardzo będzie doskwierał mi brak prądu, to kupię sobie jakiś agregacik i tak sobie wypełnię pustkę braku inicjatywy ludzi, którym powinno na tym zależeć najbardziej.

Pozdrawiam - Jarek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jarku! no to faktycznie jedyne wyjście na ten moment to własne źródło energii. I tym samym niezależność. Ale szkoda, że tak mało prężny człowiek jest prezesem. Jak Ci się maluch urodzi, to nie będziesz miał czasu na społecznictwo, ale może kiedyś pokusisz się i postarasz się sam zostać prezesem? :wink:

A teraz mam pytanie do wszystkich. Oto co znalazłam na działce:

Obrazek

Trochę niewyraźnie zdjęcie, ale raz, że nie mam pojęcia, jak robić takie przybliżenia, dwa: wiał wtedy wiatr.
Chyba za mała sadzoneczka, żeby stwierdzić co to za iglak?
Poza tym nie rośnie w dobrym miejscu. Dziwię się, że jeszcze go robotnicy nie zadeptali.
Wykopać go (na wiosnę) i na razie posadzić go chyba w jakiejś małej doniczce? Hm... ale gdzie z kolei trzymać taką doniczkę? Czy posadzić już w docelowe miejsce?
Raczej potraktuję to jako doświadczenie, bo nie mam pojęcia, kiedy z takiego maleństwa urośnie chociaż małe drzewko :?
Pozdrawiam serdecznie
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

To najzwyklejsza sosna a one w miarę szybko rosną także za jakieś tyrzy cztery lata będzie to już ładny krzaczek.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To świetnie! uwielbiam sosny! Ciekawe, skąd się wzięła, bo w pobliżu nie ma sosen.
I co? sadzić od razu na miejsce docelowe?
Pozdrawiam serdecznie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”