Wiklinowy balkon Lilaska
Re: Wiklinowy balkon Lilaska
A mi już ciśnienie podskoczyło jak zobaczyłam watek w górze
już myślałam, ze foty się pojawily... Lilasku na co czekasz? 
- cuxia
- 200p

- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj obejrzalam caly watek!!! Piekny balkon!!! Piekny cudowny i oh i ah! Będę zaglądać
)) Czekam też na ten rok:)
Pozdrawiam, Kamila 
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Lilianno, wpraszam się na kawę
Można?
Ogladam Twoj wątek od poczatku, ale dopiero teraz wpisuję się na oficjalna listę podglądaczy
Czy starca zimowałaś na balkonie? A bluszcz jaki masz?
Ogladam Twoj wątek od poczatku, ale dopiero teraz wpisuję się na oficjalna listę podglądaczy
witaaaam ;)
w końcu ogarniam temat balkonowy i wstawię trochę zdjęć ;)
na początek fiołek gwizdnięty z jednego sklepu, znaczy się dwa listki miałam i oto co z nich urosło ;)

Tutaj lobelia zwisła, wyhodowana samodzielnie, mam nadzieję, że doczekam kwitnienia (niebieska ma być)

tu przezimowany skalniak

Tu rozsadzona fuksja

Tu szczawik, w środku ma urosnąć jeszcze ten fioletowy, ale pomimo iż były sadzone w tym samym czasie jemu się jakoś nie spieszy, mam nadzieję, że wyrośnie

Tu jedna część ściany

tu druga z powojnikiem, nie wiem jedni piszą, że trzeba przycinać, ja nie przycięłam bo mi go było szkoda i proszę na tych suchych badylach rośnie aż miło...
Ogólnie tak to teraz u mnie wygląda, nie wiem kiedy trzeba lobelię przesadzić docelowo, czy trzeba ją gęsto posadzić... Zamierzam to zrobić w 2 połowie maja i gęsto ;)
w końcu ogarniam temat balkonowy i wstawię trochę zdjęć ;)
Magdalleno miło, że zajrzysz na troszkę a starzec był w domciu, ale już się był zmarnował, szkoda mi go bo tak ładnie wyglądał i kwitł, no cóż... Bluszcz będzie widoczny na jednym ze zdjęć poniżej, widzę że ten trójklapowy mi się ładnie przezimował i puszcza nowe liście, hedera częściowo ma suche listki, ale wyłaniają się nowe ;)Magdallena pisze:Ogladam Twoj wątek od poczatku, ale dopiero teraz wpisuję się na oficjalna listę podglądaczy
na początek fiołek gwizdnięty z jednego sklepu, znaczy się dwa listki miałam i oto co z nich urosło ;)

Tutaj lobelia zwisła, wyhodowana samodzielnie, mam nadzieję, że doczekam kwitnienia (niebieska ma być)

tu przezimowany skalniak

Tu rozsadzona fuksja

Tu szczawik, w środku ma urosnąć jeszcze ten fioletowy, ale pomimo iż były sadzone w tym samym czasie jemu się jakoś nie spieszy, mam nadzieję, że wyrośnie

Tu jedna część ściany

tu druga z powojnikiem, nie wiem jedni piszą, że trzeba przycinać, ja nie przycięłam bo mi go było szkoda i proszę na tych suchych badylach rośnie aż miło...
Ogólnie tak to teraz u mnie wygląda, nie wiem kiedy trzeba lobelię przesadzić docelowo, czy trzeba ją gęsto posadzić... Zamierzam to zrobić w 2 połowie maja i gęsto ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja ogólnie to się stęskniłam...
więc witaj skarbie..po zimowym śnie..miło,że wyszłaś z gawra
i wróciłaś do nas..
Balkonik zapowiada sie równie pięknie jak uprzednio...a może będzie ładniejszy..? ciekawa jestem czym zaskoczysz i oczarujesz...
A tym czasem nie zgin..wiecej
Balkonik zapowiada sie równie pięknie jak uprzednio...a może będzie ładniejszy..? ciekawa jestem czym zaskoczysz i oczarujesz...
A tym czasem nie zgin..wiecej
ja też się stęskniłam,ten zimowy balkon z poowijanymi donicami nie był zbyt przyjemny w odbiorze, w końcu mam zieloniutko ;) Jedno jest pewne, że w tym roku wydam znacznie mniej pieniędzy niż w zeszłym, bo w zasadzie wszystko już mam i donice i rośliny ;) Dostałam ostatnio od cioci reo meksykańskie i zamierzam je w okresie letnim trzymać na balkonie, będzie idealnie komponowało się kolorystycznie ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Magdallena
- 1000p

- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Reo jest cudowne! Tylko nie przelewaj. Na balkonie ładnie się wybarwi.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sporo kwiatuszków już na balkonie.
Piękne maleństwa
Piękne maleństwa
Jaki masz ładny szczawik
Mój późno wysiany jeszcze nie wyszedł z ziemi
Hejka, łyknęłam wątek, jestem w pełni zachwytu dla umiejetności i zasobności portfela... haha.
Ale my księgowe tak mamy , rezerwa musi być, prawda?
Ja mam i działkę i balkon, ale jak się rodza dzieci to wszystko wydaje sie być ważniejsze od hobby, ale ostrzegam, że przyjdzie taki czas, że jak u Ciebie, nie będzie wolnego miejsca...
Ja próbowałam wyprodukować własną rozsadę, ale niestety, mam za mało światła...zatem trzeba było zwiększyć środki ...
Będę wpadać i czekam na nowe zdjęcia, i zmiany aranżacji.
czy ten szczawik przezimował na balkonie, czy w domu?
Ale my księgowe tak mamy , rezerwa musi być, prawda?
Ja mam i działkę i balkon, ale jak się rodza dzieci to wszystko wydaje sie być ważniejsze od hobby, ale ostrzegam, że przyjdzie taki czas, że jak u Ciebie, nie będzie wolnego miejsca...
Ja próbowałam wyprodukować własną rozsadę, ale niestety, mam za mało światła...zatem trzeba było zwiększyć środki ...
Będę wpadać i czekam na nowe zdjęcia, i zmiany aranżacji.
czy ten szczawik przezimował na balkonie, czy w domu?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
hehehe podziwiam ;) i dzięki za odwiedzinki ;)nyna76 pisze:Hejka, łyknęłam wątek,
Czas pokaże jak będzie, jak się pojawi dziecko, jeszcze trochę go minie ;) Jednakowoż zawsze można mieć jałowce, które dość dobrze się zimują, są do tego wiecznie zielone ;)
Co do szczawika to właściwie w okolicy końca października wysypałam zawartość doniczek i powybierałam cebulki, zarówno z tego trójkątnego fioletowego jak i tego zielonego. Nie przenosiłam doniczek bo i tak były za wielkie a w domu nie ma na to miejsca, stwierdziłam że na wiosnę będzie jak znalazł. Z tego zielonego miałam tyle cebulek, że już nie wiedziałam gdzie je pakować ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
zatem tylko cebulki w domku.. będę pamiętać. A jak się miewa szanowny Bazyl ?
Ania
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Piękny ten Twój wiklinowy balkonik
Wiklina dodaje uroku i tworzy Tylko Twój mały zakątek na balkonie
Bardzo pięknie na tle wikliny roślinki się prezentują
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
a dziękuję, Bazyl cudnie się miewa, często przesiaduje sobie w koszyczku na parapecie na balkonie i sobie wygląda, trochę podskubuje mi fuksje, ale gonię go jak tylko się da ;)nyna76 pisze:A jak się miewa szanowny Bazyl ?
a dziękuję Ci bardzo, staram się jak mogę ;)hanna133 pisze:witaj,ale masz gustowny balkon:)
dzięki ;) tak wiklina ma to coś w sobie co tworzy taki azyl na tle innych balkonów. Jak spojrzę z dołu (mieszkam na 8 piętrze) to jedynie mój balkon,mówiąc nieskromnie, odznacza się na tle innych, standardowych. Zresztą doszły mnie słuchy że panie z sąsiedniego bloczku obserwują moje poczynania i nawet podziwiają pomysły ;)Paulii pisze:Piękny ten Twój wiklinowy balkonik
Wiklina dodaje uroku i tworzy Tylko Twój mały zakątek na balkonie
Bardzo pięknie na tle wikliny roślinki się prezentują
Tymczasem pochwalę się, iż mój powojnik zaczął kwitnąć, ma tyle pąków, że zastanawiam się czy to oznaka, że mu tak dobrze, czy zwiastuje, że niebawem kipnie? ;) swoją drogą cieszę się, że nie przycinałam go tak jak wszędzie czytam, nie wiem ile musiałby rosnąć, że dobić tak wysoko i zadziwia fakt, że zielone części wychodzą z tych suchych zeszłorocznych pędów - dziwna roślina ;)

Zobaczcie jak lawenda pnie się do góry, lada dzień i będą kwiatuszki, szkoda, że ona nie pachnie tak typowo lawendowo ;)

a tu Roman ostatnio wyczaił miejscóweczkę pod szczawikiem ;)

Planuję uformować te tuje w kulki, będzie wtedy więcej miejsca ;) Ciekawe jak mi się powiedzie, wprawdzie wiem, iż moment może nie jest najodpowiedniejszy bo powinno się to robić w połowie kwietnia, ale ta pogoda jest taka dziwna, że czuję się jakby była połowa kwietnia ;)))
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon