nyna76 pisze:A jak się miewa szanowny Bazyl ?
a dziękuję, Bazyl cudnie się miewa, często przesiaduje sobie w koszyczku na parapecie na balkonie i sobie wygląda, trochę podskubuje mi fuksje, ale gonię go jak tylko się da ;)
hanna133 pisze:witaj,ale masz gustowny balkon:)
a dziękuję Ci bardzo, staram się jak mogę ;)
Paulii pisze:Piękny ten Twój wiklinowy balkonik
Wiklina dodaje uroku i tworzy Tylko Twój mały zakątek na balkonie
Bardzo pięknie na tle wikliny roślinki się prezentują
dzięki ;) tak wiklina ma to coś w sobie co tworzy taki azyl na tle innych balkonów. Jak spojrzę z dołu (mieszkam na 8 piętrze) to jedynie mój balkon,mówiąc nieskromnie, odznacza się na tle innych, standardowych. Zresztą doszły mnie słuchy że panie z sąsiedniego bloczku obserwują moje poczynania i nawet podziwiają pomysły ;)
Tymczasem pochwalę się, iż mój powojnik zaczął kwitnąć, ma tyle pąków, że zastanawiam się czy to oznaka, że mu tak dobrze, czy zwiastuje, że niebawem kipnie? ;) swoją drogą cieszę się, że nie przycinałam go tak jak wszędzie czytam, nie wiem ile musiałby rosnąć, że dobić tak wysoko i zadziwia fakt, że zielone części wychodzą z tych suchych zeszłorocznych pędów - dziwna roślina ;)
Zobaczcie jak lawenda pnie się do góry, lada dzień i będą kwiatuszki, szkoda, że ona nie pachnie tak typowo lawendowo ;)
a tu Roman ostatnio wyczaił miejscóweczkę pod szczawikiem ;)
Planuję uformować te tuje w kulki, będzie wtedy więcej miejsca ;) Ciekawe jak mi się powiedzie, wprawdzie wiem, iż moment może nie jest najodpowiedniejszy bo powinno się to robić w połowie kwietnia, ale ta pogoda jest taka dziwna, że czuję się jakby była połowa kwietnia ;)))