Moja działka - rydnor - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Moja działka

Post »

Witam;Julkę i Ciebie Krzysiu,ja sam byłem zdziwiony jak zobaczyłem co mi wyszło ze zdjęciami.Miały być cztery różne fotki a wyszło jak widać i nie wiem dlaczego.A co do tej roślinki,bardzo ładna i rośnie sobie w Palmiarni w Zielonej Górze,i nie ma żadnych info.o niej.Będę próbował wkleić te fotki co nie wyszły,też ładne. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Teraz lepiej poszło i trzy następne roślinki można obejrzeć,chociaż miały być trzy a jedna fotka wyszła podwójnie,nie wiem dlaczego?Krzysiu czy miałeś podobne przypadki?Pozdrawiam Ryszard.
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ryśku zbiory owoców tak, że pozazdrościć... w ogóle miło jest do Was wpadać..........
Zdjęcia są super...

pozdrawiamy i zapraszamy

Ewa i Krzysiek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

No ja już wkleiłem tu kilka fotek i zdarzało mi się że niektóre się powtórzyły ale tylko dlatego że dwa razy wybrałem to same zdjęcie. Szkoda że nie Wiesz co to za kwiatki bo kurcze podobają mi się, oj i to bardzo :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;Krzysiu,my też żałujemy, że nie mamy opisów tych roślin,żona nawet pytała,ale nie trafiła na osobę znającą się na tych roślinach.Bo na dole w Palmiarni jest restauracja i kręciło się dużo obsługi a oni nic nie wiedzieli.Liczę na to,że ktoś z Forumowiczów rozpozna te piękności.Wczoraj byliśmy z żoną na działce i jak zwykle jest coś do zrobienia,o 20.00 wracaliśmy do domu.Wkleję kilka fotek.Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ryszard :!: No widzę wreszcie te zdjęcia bocianka. Już miałem o niego wczoraj pytać a tu taka niespodzianka. No super sprawa mieć takiego skrzydlatego kolego na działeczce. :D Jest fantastyczny. Gdyby nie ty to bym w tym roku chyba ani jednego boćka nie widział, za wyjątkiem tych w zoo. Pamiętam kiedyś jak jechałem autobusem z pracy przez centrum Katowic a tu przed przednią szybą wyleciał nam bocian. Widok tego ptaka był tak niesamowity że żałuję że nie miałem aparatu. Wydawał się ogromny jak leciał no a samo to że leciał w śródmieściu było co najmniej dziwne. Chyba zabłądził :!:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Wiedziałem,Krzysiu,że Będziesz pytał o boćki,bo jest para. Zrobię zdjęcie to wkleję.Muszę wejść do Ciebie i zobaczyć czy się ktoś odezwał w sprawie roślinek.Dziś w Toruniu burze i deszcz.Wkleję jeszcze parę fotek z Palmiarni.A po tym idę do Ciebie.Pozdrawiam.Ryszard. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Heheheh Ciesz się zauważyłem że moon_ska ma odpowiedzi na Twoje pytania z rozpoznania. Sprawa chyba się wyjaśni. A zdjęcia boćków chętnie jeszcze jakieś zobaczę.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Krzysiu;cieszę się,że roślinki są rozpoznawalne,może uda się wszystkie określić.Zaraz wejdę do Ciebie i zobaczę.Co do boćków, to czekam na młode,myślę,że niedługo będą,wówczas będą fotki.Ale coś tam mam,wysyłam kilka fotek.Jaka pogoda w Katowicach,bo mówili w tv,że mocno podlało.U nas też popadało, bez ubocznych skutków. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Prawdziwy ogrom owoców. Wszystkie wyglądają smacznie. To ja też będę czekał na malutkie boćki, super mieć takie maluchy na działce. A burza była i to niezła, powalone drzewa się znajdą no i braki prądu w sąsiednim Sosnowcu. Ale to nie pierwsza taka i nie ostatnia :)
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;Krzysiu,byłem dzisiaj na działce cały dzień , wróciłem o 21.00.Jeszcze małych boćków nie widać.Zabrałem się za cięcie i prześwietlanie czereśni,jest co robić,to duże drzewa.Jutro wezmę się za wycinanie "wilków".na jabłoni i gruszce.Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to roboty masz masę. Oby drzewa Ci to wynagrodziły w przyszłym roku i wydały masę owoców. To te boćki są coś uparte, nie chcą się wykluć, chyba boją się tego świata :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

Czereśnie , to moje tegoroczne szaleństwo, a twoje wyglądają wspaniale...................................
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Tak Krzysiu,oby tak było jak Mówisz,czyli dobre zbiory w przyszłym roku.A roboty jest po pachy,jeszcze mam do obróbki dwie śliwy,tak, że jutro mam też dzień załatwiony.Boćkom chwilę się przyglądałem, ale nic nie zauważyłem,może coś jest,z dołu nie widać,jeszcze trochę poczekajmy.Pozdrawiam Ryszard.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka

Post »

Witam;Dynka,dzięki za odwiedziny,muszę przyznać,ze też jestem smakoszem czereśni.W Tym roku mocno o nie walczyłem z Nasionnicą,i wygrałem.Smaczne czereśnie są bez robali.Pozdrawiam Ryszard.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”