Mój ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katevalley
200p
200p
Od: 17 kwie 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród

Post »

Ja dziś u jakiegoś faceta na działce widziałam serduszka białe, zaniedbane obrośnięte chwastami. Ciekawe jakbym go poprosiła żeby mi wykopał i dał, to ciekawe czy by tak zrobił... za jakąś niewielką opłatą, bo na żywo wyglądają dużo lepiej niż pokazują to zdjęcia.
między kwiatkami schowana ja i moja pasja - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65537
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No własnie :wink:
A swoja drogą, derenia jadalnego tez masz może? Skoro już o nim mowa? Albo jakieś ozdobne z pędów?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Przepięknie ;:oj Ale mi się spodobał kącik wypoczynkowy i oczywiście cudne są rabatki w krzaczkach i drzewkach :lol:
Jestem w szoku perukowiec pąki i glicynia taka dorodna :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzisz wszystko masz poukładane, zadbane, przemyślane i nie sadzisz wszystkiego i byle jak.
A to już o czymś świadczy, prawda ?
Połknęłaś bakcyla i zaczynasz po kolei od podstaw a na końcu zanurzysz się w swoją oazę spokoju i będziesz rozkoszować jej widokiem.
Glicynia w moim ulubionym kolorze, musi wyglądać cudnie. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

perukowiec mie sie spodobał kupiłabym ale gdzie go posadzić (oj te nasze chciejstwa)wogole slicznie u Ciebie takie wszystko uporządkowane ,zapraszam do mnie na kawke
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Przyszłam z rewizytą :) trochę mi zajęło przejrzenie całego wątku.... bardzo mi się u Ciebie podoba... lubię pochodzić sobie po takich uporządkowanych ogrodach... zupełne przeciwieństwo naszego bałaganu ... zazdroszczę oczka - marzy mi się woda w ogrodzie ale też chciałaby coś ciurkającego... więc na razie nie ma nic...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudnie zielono u ciebie. A paprocie są wspaniałe, ale uważaj z nimi ;:131 . Rozłażą się podziemnymi pędami - od sąsiadki przełażą do mnie pod ogrodzeniem i wychodzą nieraz w odległości metra ;:oj
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Potwierdzam! Większość paproci zlikwidowałam w tym roku, ale jestem pewna, że i tak za kilka miesięcy coś się pojawi. ;:306
Ale kolorowo!
Wiosna u ciebie dużo szybsza, niż u mnie! Moje bzy dopiero puszczają pąki.
No i porządek! ;:215
Ja ze swojego bałaganu szybko nie wyjdę :oops:
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Będę rzeczywiście musiał spróbować... Ale jest jeden problem ? ja nie umiem kłamać i glicynia od razu pozna, że to groźby rzucane na wiatr. :;230

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Kate to prawda. na żywo są jeszcze piękniejsze. Zapytaj, co Ci szkodzi. Może da Ci chociaż kawałek na zaszczepkę?

Pacynko ale wtopa. I to od jakiś 2 stron wątku wmawiam wszystkim, że to dereń ;:224 . Przepraszam i dziękuję Ci:). Popoprawiałam ;:204 .
Dereń był u nas kiedyś, jako drzewo, ale coś mu nie pasowało i nic nie przyrastał i się go pozbyliśmy.

Beatko dziękuję. Perukowiec ma sporo pąków, ale na zliczenie ich u glicynii 2 ręce wystarczą:).
Ale mają chyba po 40-50 cm te kiście!
Jak rozkwitną wszystkie to wstawię zdjęcia.
Rabatki w krzaczkach są coraz mniejsze, bo krzaczki w nie wrastają. A przycinanie na nie nie działa:).

Kogra ;:196 .Staram się by to wszystko razem jakoś wyglądało, chociaż jak trafie na jakieś chciejstwo, to nie myślę, że nie mam na nie miejsca. Kupuje i w domu się dopiero martwię. Często więc upycham i wsadzam gdzie jest miejsce, a nie gdzie pasuje:).

Jagusia witaj. Miło mi bardzo. Woda w ogrodzie fajna sprawa, a jeszcze jak pluska to w ogóle:). Musze nad tym pomyśleć...jakaś pompka wodna u nas gdzieś jest ;:333 .

Jode22 Jolu właśnie na to liczę:). Była jedna, teraz jest ze 30. A jeszcze 2 ostatnio dosadziłam (leśne, ale ciii....)

Renzal Renatko pewnie masz rację. Nie pozbędziesz się ich.JA na razie chce je mieć, a co będzie kiedyś ;:224 . Pod klonem palmowym jest cień i nic tam nie chciało rosnąć. A takie niskie paprotki odnalazły się i tuszują ziemię. A u mnie to już lato chyba....trawa zaczyna miejscami wysychać..

Loki spróbuj. U mnie poskutkowało, a też pewnie bym jej nie wykopała. Bo bym zakładała, że może za rok zakwitnie, to szkoda wyrzucać. A z drugiej strony ciekawe jak bym ją "powykręcała" z ten pergoli. Chyba siekierą ;:306 .

Deszczowa, szara i chłodna niedziela.
Czy ten rok taki już będzie? Cały tydzień słońce a weekend brzydki? ;:222 ;:218 ;:145
Oby nie, chociaż pamiętam taki jeden rok.
Idę lepiej do moich pomidorasków, zamienić z nimi kilka słów :;230 i może podlać pokrzywówką:). A niech też mają niedzielę:).
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Deszczowy dzień, i co robić. Tylko zdjęcia:).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Jeszcze chwilka, momencik i zakwitnie glicynia . Ładne widoczki tylko jak dla mnie "ślepej" za małe zdjęcia Karolinko. Ja muszę dokładnie się przyjrzeć.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Nie da się u Ciebie jednej rzeczy pochwalić ,trzeba chwalić wszystko .Możesz być wzorem dla nas ,bo masz wszystko na swoim miejscu . :D
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mirabelko mówisz masz, będę to mieć na uwadze:).

Ewo_rozalko dziękuję za tak miłe słowa.

U mnie przestało padać ;:306 , no to i zrobiłam co było zaplanowane.
Pomidory w gruncie wsadzone.
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

No i kto ma taki pomidornik z truskawnikiem ?nikt ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”