Mój ogród
- katevalley
- 200p
- Od: 17 kwie 2013, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród
Ja dziś u jakiegoś faceta na działce widziałam serduszka białe, zaniedbane obrośnięte chwastami. Ciekawe jakbym go poprosiła żeby mi wykopał i dał, to ciekawe czy by tak zrobił... za jakąś niewielką opłatą, bo na żywo wyglądają dużo lepiej niż pokazują to zdjęcia.
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
No własnie
A swoja drogą, derenia jadalnego tez masz może? Skoro już o nim mowa? Albo jakieś ozdobne z pędów?

A swoja drogą, derenia jadalnego tez masz może? Skoro już o nim mowa? Albo jakieś ozdobne z pędów?
Przepięknie
Ale mi się spodobał kącik wypoczynkowy i oczywiście cudne są rabatki w krzaczkach i drzewkach
Jestem w szoku perukowiec pąki i glicynia taka dorodna

Jestem w szoku perukowiec pąki i glicynia taka dorodna

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzisz wszystko masz poukładane, zadbane, przemyślane i nie sadzisz wszystkiego i byle jak.
A to już o czymś świadczy, prawda ?
Połknęłaś bakcyla i zaczynasz po kolei od podstaw a na końcu zanurzysz się w swoją oazę spokoju i będziesz rozkoszować jej widokiem.
Glicynia w moim ulubionym kolorze, musi wyglądać cudnie.
A to już o czymś świadczy, prawda ?
Połknęłaś bakcyla i zaczynasz po kolei od podstaw a na końcu zanurzysz się w swoją oazę spokoju i będziesz rozkoszować jej widokiem.
Glicynia w moim ulubionym kolorze, musi wyglądać cudnie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
perukowiec mie sie spodobał kupiłabym ale gdzie go posadzić (oj te nasze chciejstwa)wogole slicznie u Ciebie takie wszystko uporządkowane ,zapraszam do mnie na kawke
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Przyszłam z rewizytą
trochę mi zajęło przejrzenie całego wątku.... bardzo mi się u Ciebie podoba... lubię pochodzić sobie po takich uporządkowanych ogrodach... zupełne przeciwieństwo naszego bałaganu ... zazdroszczę oczka - marzy mi się woda w ogrodzie ale też chciałaby coś ciurkającego... więc na razie nie ma nic...

Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudnie zielono u ciebie. A paprocie są wspaniałe, ale uważaj z nimi
. Rozłażą się podziemnymi pędami - od sąsiadki przełażą do mnie pod ogrodzeniem i wychodzą nieraz w odległości metra 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Potwierdzam! Większość paproci zlikwidowałam w tym roku, ale jestem pewna, że i tak za kilka miesięcy coś się pojawi.
Ale kolorowo!
Wiosna u ciebie dużo szybsza, niż u mnie! Moje bzy dopiero puszczają pąki.
No i porządek!
Ja ze swojego bałaganu szybko nie wyjdę

Ale kolorowo!
Wiosna u ciebie dużo szybsza, niż u mnie! Moje bzy dopiero puszczają pąki.
No i porządek!

Ja ze swojego bałaganu szybko nie wyjdę

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Będę rzeczywiście musiał spróbować... Ale jest jeden problem ? ja nie umiem kłamać i glicynia od razu pozna, że to groźby rzucane na wiatr. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Kate to prawda. na żywo są jeszcze piękniejsze. Zapytaj, co Ci szkodzi. Może da Ci chociaż kawałek na zaszczepkę?
Pacynko ale wtopa. I to od jakiś 2 stron wątku wmawiam wszystkim, że to dereń
. Przepraszam i dziękuję Ci:). Popoprawiałam
.
Dereń był u nas kiedyś, jako drzewo, ale coś mu nie pasowało i nic nie przyrastał i się go pozbyliśmy.
Beatko dziękuję. Perukowiec ma sporo pąków, ale na zliczenie ich u glicynii 2 ręce wystarczą:).
Ale mają chyba po 40-50 cm te kiście!
Jak rozkwitną wszystkie to wstawię zdjęcia.
Rabatki w krzaczkach są coraz mniejsze, bo krzaczki w nie wrastają. A przycinanie na nie nie działa:).
Kogra
.Staram się by to wszystko razem jakoś wyglądało, chociaż jak trafie na jakieś chciejstwo, to nie myślę, że nie mam na nie miejsca. Kupuje i w domu się dopiero martwię. Często więc upycham i wsadzam gdzie jest miejsce, a nie gdzie pasuje:).
Jagusia witaj. Miło mi bardzo. Woda w ogrodzie fajna sprawa, a jeszcze jak pluska to w ogóle:). Musze nad tym pomyśleć...jakaś pompka wodna u nas gdzieś jest
.
Jode22 Jolu właśnie na to liczę:). Była jedna, teraz jest ze 30. A jeszcze 2 ostatnio dosadziłam (leśne, ale ciii....)
Renzal Renatko pewnie masz rację. Nie pozbędziesz się ich.JA na razie chce je mieć, a co będzie kiedyś
. Pod klonem palmowym jest cień i nic tam nie chciało rosnąć. A takie niskie paprotki odnalazły się i tuszują ziemię. A u mnie to już lato chyba....trawa zaczyna miejscami wysychać..
Loki spróbuj. U mnie poskutkowało, a też pewnie bym jej nie wykopała. Bo bym zakładała, że może za rok zakwitnie, to szkoda wyrzucać. A z drugiej strony ciekawe jak bym ją "powykręcała" z ten pergoli. Chyba siekierą
.
Deszczowa, szara i chłodna niedziela.
Czy ten rok taki już będzie? Cały tydzień słońce a weekend brzydki?
Oby nie, chociaż pamiętam taki jeden rok.
Idę lepiej do moich pomidorasków, zamienić z nimi kilka słów
i może podlać pokrzywówką:). A niech też mają niedzielę:).
Pacynko ale wtopa. I to od jakiś 2 stron wątku wmawiam wszystkim, że to dereń

Dereń był u nas kiedyś, jako drzewo, ale coś mu nie pasowało i nic nie przyrastał i się go pozbyliśmy.
Beatko dziękuję. Perukowiec ma sporo pąków, ale na zliczenie ich u glicynii 2 ręce wystarczą:).
Ale mają chyba po 40-50 cm te kiście!
Jak rozkwitną wszystkie to wstawię zdjęcia.
Rabatki w krzaczkach są coraz mniejsze, bo krzaczki w nie wrastają. A przycinanie na nie nie działa:).
Kogra

Jagusia witaj. Miło mi bardzo. Woda w ogrodzie fajna sprawa, a jeszcze jak pluska to w ogóle:). Musze nad tym pomyśleć...jakaś pompka wodna u nas gdzieś jest

Jode22 Jolu właśnie na to liczę:). Była jedna, teraz jest ze 30. A jeszcze 2 ostatnio dosadziłam (leśne, ale ciii....)
Renzal Renatko pewnie masz rację. Nie pozbędziesz się ich.JA na razie chce je mieć, a co będzie kiedyś

Loki spróbuj. U mnie poskutkowało, a też pewnie bym jej nie wykopała. Bo bym zakładała, że może za rok zakwitnie, to szkoda wyrzucać. A z drugiej strony ciekawe jak bym ją "powykręcała" z ten pergoli. Chyba siekierą

Deszczowa, szara i chłodna niedziela.
Czy ten rok taki już będzie? Cały tydzień słońce a weekend brzydki?

Oby nie, chociaż pamiętam taki jeden rok.
Idę lepiej do moich pomidorasków, zamienić z nimi kilka słów

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Jeszcze chwilka, momencik i zakwitnie glicynia . Ładne widoczki tylko jak dla mnie "ślepej" za małe zdjęcia Karolinko. Ja muszę dokładnie się przyjrzeć.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Nie da się u Ciebie jednej rzeczy pochwalić ,trzeba chwalić wszystko .Możesz być wzorem dla nas ,bo masz wszystko na swoim miejscu . 

- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
No i kto ma taki pomidornik z truskawnikiem ?nikt