Moje roślinki-KamilaP
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Krzysiek 86 dziękuję za odwiedziny izapraszam ponownie.Do Moniki w tej doniczce jest wsadzone 12sadzonek, troche dużo ale efekt jest.A co do przycinania to nie stosuje ,zauważyłam że sama się ładnie rozkrzewia.Wmiare upływu czasu gubi liść a w zamian wypuszcza gałązeczke w bok(postaram wkleić zdjęcie)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozwolę sobie paść na twarz. Przed begonię oczywiście ;)
Będę śledzić Twoje opowieści na temat gloriozy, bo też ją hoduję od tego roku. Ma kupę liści, ale ani pół kwiatka
Strelicja to grzeczna roślinka, lubi słońce, ale nie przepada za zraszaniem. I niektórzy jeszcze radzą, by dodać jej do ziemi troszkę gliny 
Będę śledzić Twoje opowieści na temat gloriozy, bo też ją hoduję od tego roku. Ma kupę liści, ale ani pół kwiatka

Witaj Kamila
Nie powiem nic nowego... begonia zwaliła mnie z nóg. Cuuudna jest. Chyba muszę pokazać Twoją mojej... może się zawstydzi ;)
Reszta też prześliczna i czekam na ciąg dalszy
Pozdrawiam cieplutko
Marta

Reszta też prześliczna i czekam na ciąg dalszy

Pozdrawiam cieplutko
Marta
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
Imbir sadziłam wiosną ,jak zauważyłam w internecie jak ślicznie kwitnie .Stoi na oknie południowym,podlewam dopiero gdy ziemia przeschnie.Tego zabardzo nie widać na zdjęciu ale też ma jakieś żółte centki na liściach.Dzięki za podpowiedz co do kwiatka,teraz już wiem dlaczego tracił liście -przelałam go