elsi pisze:Jakoś do tej pory nie zwracałam uwagi na ozdobne wiśnie a Twoje są naprawdę piękne. Jak długo kwitną?
U mnie po tej zimie było bardzo dużo dziur po nornicach, tulipany sadzę przeważnie w donicach,
ale gryzonie dobrały mi się do hosty babkowatej, została po niej wieka dziura w ziemi

.
Elu, wiśnie kwitną jakieś 2-3 tygodnie. Są świetne o tej porze roku, gdy brak jeszcze kwitów. Idealnie łączy się ich zakończenie kwitnienia z rozpoczęciem kwitnienia lilaków, później kończą kwitnienie lilaki, a zaczynają głogi Scarlet, co powoduje, że przez długi czas w ogrodzie są kwieciste drzewa - w sam raz przed kwitnieniem róż.
Co do nornic - tyle dziur, co w tym roku, to jeszcze nie było żadnej wiosny. Na szczęście chwilowo się uspokoiło. Teraz krety ryją kopce w końcowej części ogrodu, w sadzie
-- Pn 13 maja 2013 19:48 --
ewamaj66 pisze:Wiśnie ewentualnie w przyszłym roku. Żywopłot na pewno się trochę podniesie. W dodatku być może powstanie jeszcze jeden budynek (gospodarczy) na mojej działce, więc osłoniłby ogród od zachodnich wiatrów. Poczekam trochę.
Cieszę się, że psina taka grzeczna

Oj, przydałby się budynek gospodarczy... Mamy już odebrany projekt i pozwolenie na budowę garażu z pomieszczeniem gospodarczym, ale finanse trochę nas trzymają. To będzie spory budynek z garażem 2-stanowiskowym o wielkości 7x8m, więc jak mały dom i trochę toto będzie kosztowało i coś czuję, że nastąpi to dopiero w kolejnym roku. W tym sezonie może uda nam się zrobić fundamenty