Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasiu ależ pięknie u Ciebie ;:167
Ale w sumie to powinnam już do tego przywyknąć, że mistrzowsko kreujesz ogród i mistrzowsko go oddajesz na zdjęciach.
I faktycznie, porządek masz wzorcowy.
A doniczka od M piękna - dobrze mieć faceta, który potrafi tak piękne prezenty znależć.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przykro mi z powodu strat. Twój ogród i tak jest zachwycający, co będę powtarzała do znudzenia :D Prezent od M cudny i już widzę jak w niej będzie się prezentowała Pashmina ;:167 Będziesz ją zimowała w tej donicy na zewnątrz, czy jesienią posadzisz na rabacie?
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

To, że połamało tulipany czy żonkile to nic. Można zrobić z nich bukiet. Ale róże i glicynia ... wielka szkoda.
Ale, ale! Na pocieszenie muszę przyznać, że glicynia i tak ma naprawdę mnóstwo kwiecia! Ile lat je masz i jakie duże kupowałaś?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiu widzę że też masz wisterię i to z dużą ilością kwiatów. Ja musiałam moją mocno ściąć bo załamała pergolę a nowa dopiero się robi.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taka donica przydałaby mi się na ma moją Pashminę :D
Strasznie mi przykro z powodu ta wielu strat. Migdałek bardzo szybko w tym roku przekwitł, nawet bez burzy.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu :) też posadziłam Pashminę do donicy.
Najlepszej, jaką mam. Ale ta Twoja donica jest przepiękna. ;:138
Glicynia da pokaz, już się nie mogę doczekać. Mnie nie udało się z glicynią. :wink:
:wit
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Cały dzień padało, ale deszczyk drobny więc nieszkodliwy ;-) Udało nam się w przerwie deszczu skosić trawnik, trochę poplewiłam, ogarnęłam chatę i umyłam okna :D Wieczorem upiekłam pizzę i spędziłam z M prawie cały dzień ;:138

Małgosiu, dziękuję ;:196
Marta, dzięki! Serduszki mnie bardzo cieszą, bo posadzone były zaledwie kilka tygodni temu i już niektóre zakwitły!
Monia, dziękuję, mi też się od razu spodobała ;-))
Dorotko, pierwszy raz mam serduszki i radocha nie z tej ziemii!3 tygodnie temu kiełkowały, a teraz kwitną! Pashmina już siedzi w donicy :uszy
Danusiu, dziękuję za odwiedziny i tyle ciepłych słów ;:168 Wisterii przesadzanie może wyjść na dobre, bo podcięcie korzeni jej służy. My przesadzaliśmy 2 jesienią i choć korzeń mocno ciachnęliśmy, jedna z nich zakwitnie!Róże z powojnikami na tej pergoli będą się prezentować zjawiskowo ;:215
Ewa, u mnie też leje cały dzień, ale nie przeszkodziło mi to w kopaniu ;-)) Kaptur, gumiaczki i ogień ;:172
Nutka, na zbliżeniach już nie jest tak równiutko i czyściutko :lol: Ta największa glicynia z podporą w kształcie parasola ma ok. 8 lat. Kupiliśmy ją 2 lata temu na rocznicę. Pielęgnacja ogranicza się do mocnego cięcia nawet 3-4 razy w roku i standardowego nawożenia wiosną. Sypnęłam jej też popiołu z kominka, a na zimę okryliśmy pędy agro.
Asiu, bardzo dziękuję ;:131 W ogrodzie i trawniku masa chwastów, ale aparat skutecznie pomija takie niuanse... ;:224 M wiedział, że szukam donicy w ten deseń i znaleźliśmy ją wspólnie...w centrum handlowym we Frankfurcie, w drodze z Portugalii ;-)) Sprezentował i wtaszczył do auta, a potem wiózł prawie 1000 km :lol: Dzielny, kochany M :D
Madziula, dziękuję ;:196 Donica jest spora więc myślę, że Pashmina zostanie w niej 2-3 sezony. Przezimuję w nieogrzewanym garażu, przynajmniej taki jest plan ;-))
Pacynko, glicynię kupowaliśmy 2 lata temu jako spory okaz. Kwitła też w ubiegłym roku latem, ale miała pojedyncze kwiaty. Teraz zapowiada się piękny pokaz ;:215
Danusiu, tą prowadzę na drzewko w formie parasola, ale mam jeszcze 3 inne, które obrastają kutą wiatę. Zadbałam o solidne pręty, wiem, że to potężne pnącze...planujesz drewnianą pergolę? Ile lat ma Twój okaz? Pozdrawiam!
Aniu, migdałek faktycznie krótko kwitnie..pewnie burza tylko przyspieszyła utratę kwiatów...chyba należałoby go teraz podciąć?
Krysiu, Pashmina nie potrzebuje szczególnych dodatków do swojej urody, więc jest pewna, że będzie u Ciebie wyglądać zjawiskowo ;:196 Donica bardzo mnie jednak cieszy! Glicynia bywa kapryśna, ale w takich chwilach jak teraz wynagradza wszystko... ;:131
Dzisiaj wypiłam z nią kawkę pod dachem :D Jutro cyknę świeże foty, nabiera kolorków! ;:138

Na dobranoc :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek ojej co ja czytam ;:202 Cofnęłam sie o kilka stron i jak zobaczyłam postrącane pączki glicynii to aż mnie ścisnęło :? Na szczęście dalej już było lepiej! Miała tak dużo tych pąków, że patrząc na nią wydaje się, że wcale nie ucierpiała ;:108 Jest przepiękna. Mokra zieleń jest taka soczysta ;:108 Mojej glicynii nie fotografowałam, bo jest mocno rozłożysta i nie da się uchwycić wszystkich pąków na raz :lol: Ale kwitnie ;:173
Kolory tulipanków piękne i wszystko jak zawsze :lol: Chyba sobie też sprawię wyższą donicę, tylko co do niej wsadzę ;:131 :lol:
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Działałam w ogrodzie mimo mżawki :D Schodziłam tylko, gdy padało mocniej. Podczas pielenia rabaty różanej zauważyłam, że mam miejsce na jeszcze trzy albo cztery róże. Pewnie miałam posadzić tam któreś z wiosennych, ale poszły wszystkie na całkiem nową rabatę. Miejsce przyda się na jesień :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Kasiu - czy ta donica na Pashminkę jest taka bardzo głęboka, czy też środku ma podwyższone dno?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,tulipanki robia miejsce na następne kwiatki,taka kolej rzeczy.Co będzie w tych pięknych stojakach?Ja ostatnio na rynku kupiłam piękna fioletową,bardziej w kolorze bzu lekko zwisającą pelkargonię.Begonie w tym roku wypięły się na mnie to trzeba je zastapić innymi kwiatami.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Kasiu, już szykuję sekator do cięcia krzewów. W kolejce czeka forsycja , migdałek i berberys. Jak ja lubię ciąć :D Nie wiem kiedy dobiorę się do pęcherznic, są młode i jeszcze nie kwitły.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Wisteria piękna, a jak się całkowicie rozwiną pąki będzie super. Czy kwiaty pachną.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo mi przykro z powodu Twoich strat ;:168 Wierzę, że roślinki szybko dojdą do siebie :wink:
Widoki jak zwykle u Ciebie zachwycające ;:180
Podglądam u Ciebie mojego wyśnionego judaszowca, o którym tylko mogę pomarzyć z braku miejsca :( Piękne kwiatuszki ;:131
Glicynie brak słów ;:180
I jak zawsze ogród tonie w całej palecie barw ;:131 Cudnie u Ciebie ;:168
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiu moja ma około 20 lat ale jest solidnie co roku cięta a i tak zdążyła rozwalić masywną drewnianą pergolę po 10 latach. Teraz dałam zrobić metalową.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”