Witajcie
Cały dzień padało, ale deszczyk drobny więc nieszkodliwy ;-) Udało nam się w przerwie deszczu skosić trawnik, trochę poplewiłam, ogarnęłam chatę i umyłam okna

Wieczorem upiekłam pizzę i spędziłam z M prawie cały dzień
Małgosiu, dziękuję
Marta, dzięki! Serduszki mnie bardzo cieszą, bo posadzone były zaledwie kilka tygodni temu i już niektóre zakwitły!
Monia, dziękuję, mi też się od razu spodobała ;-))
Dorotko, pierwszy raz mam serduszki i radocha nie z tej ziemii!3 tygodnie temu kiełkowały, a teraz kwitną!
Pashmina już siedzi w donicy
Danusiu, dziękuję za odwiedziny i tyle ciepłych słów

Wisterii przesadzanie może wyjść na dobre, bo podcięcie korzeni jej służy. My przesadzaliśmy 2 jesienią i choć korzeń mocno ciachnęliśmy, jedna z nich zakwitnie!Róże z powojnikami na tej pergoli będą się prezentować zjawiskowo
Ewa, u mnie też leje cały dzień, ale nie przeszkodziło mi to w kopaniu ;-)) Kaptur, gumiaczki i ogień
Nutka, na zbliżeniach już nie jest tak równiutko i czyściutko

Ta największa glicynia z podporą w kształcie parasola ma ok. 8 lat. Kupiliśmy ją 2 lata temu na rocznicę. Pielęgnacja ogranicza się do mocnego cięcia nawet 3-4 razy w roku i standardowego nawożenia wiosną. Sypnęłam jej też popiołu z kominka, a na zimę okryliśmy pędy agro.
Asiu, bardzo dziękuję

W ogrodzie i trawniku masa chwastów, ale aparat skutecznie pomija takie niuanse...

M wiedział, że szukam donicy w ten deseń i znaleźliśmy ją wspólnie...w centrum handlowym we Frankfurcie, w drodze z Portugalii ;-)) Sprezentował i wtaszczył do auta, a potem wiózł prawie 1000 km

Dzielny, kochany M
Madziula, dziękuję

Donica jest spora więc myślę, że
Pashmina zostanie w niej 2-3 sezony. Przezimuję w nieogrzewanym garażu, przynajmniej taki jest plan ;-))
Pacynko, glicynię kupowaliśmy 2 lata temu jako spory okaz. Kwitła też w ubiegłym roku latem, ale miała pojedyncze kwiaty. Teraz zapowiada się piękny pokaz
Danusiu, tą prowadzę na drzewko w formie parasola, ale mam jeszcze 3 inne, które obrastają kutą wiatę. Zadbałam o solidne pręty, wiem, że to potężne pnącze...planujesz drewnianą pergolę? Ile lat ma Twój okaz? Pozdrawiam!
Aniu, migdałek faktycznie krótko kwitnie..pewnie burza tylko przyspieszyła utratę kwiatów...chyba należałoby go teraz podciąć?
Krysiu,
Pashmina nie potrzebuje szczególnych dodatków do swojej urody, więc jest pewna, że będzie u Ciebie wyglądać zjawiskowo

Donica bardzo mnie jednak cieszy! Glicynia bywa kapryśna, ale w takich chwilach jak teraz wynagradza wszystko...
Dzisiaj wypiłam z nią kawkę pod dachem

Jutro cyknę świeże foty, nabiera kolorków!
Na dobranoc