kompozycja
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 sie 2010, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
kompozycja
Witam.
Znacie jakieś odmiany roślin (najlepiej krzewy), które długo kwitną lub są długo są kolorowe (np. mają ozdobne owoce)? Chciałabym jakoś ożywić moją kompozycję złożoną głównie z iglaków.
Rozglądam się również za jakimś niespotykanym (lub zwracającym na siebie uwagę) żółtym iglakiem.
Ma ktoś jakieś pomysły?
Znacie jakieś odmiany roślin (najlepiej krzewy), które długo kwitną lub są długo są kolorowe (np. mają ozdobne owoce)? Chciałabym jakoś ożywić moją kompozycję złożoną głównie z iglaków.
Rozglądam się również za jakimś niespotykanym (lub zwracającym na siebie uwagę) żółtym iglakiem.
Ma ktoś jakieś pomysły?
~~~
"Chcesz być szczęśliwy krótko - wypij trochę wina z przyjaciółmi, chcesz być szczęśliwy dłużej - zakochaj się, chcesz być zawsze szczęśliwy - uprawiaj ogród."
"Chcesz być szczęśliwy krótko - wypij trochę wina z przyjaciółmi, chcesz być szczęśliwy dłużej - zakochaj się, chcesz być zawsze szczęśliwy - uprawiaj ogród."
Re: kompozycja
Berberys kolorowe liscie potem czerwone ozdobne owocki /mnogość odmian i kolorów, kształtów.
Zółty iglak ?
Świerk kłujący - ,,Maigold ''
Świerk Pospolity -..Końca ''
Świerk Pospolity - ,,Vermont Gold ''
Świerk Kaukaski - ,,Summer Gold ''
Świerk Pospolity -,,Argentospica ''
Świerk Biały - ,,Daisy White ''
Ciś pośredni -,,Dawid ''
Żywotnik Zachodni --Aurescens ''
Żywotnik Zachodni - ,,Sunkist ''
Żywotnik Zachodni - ,,Golden Globe ''
Jałowiec Pospolity -,,Gold Cone ''
Zółty iglak ?
Świerk kłujący - ,,Maigold ''
Świerk Pospolity -..Końca ''
Świerk Pospolity - ,,Vermont Gold ''
Świerk Kaukaski - ,,Summer Gold ''
Świerk Pospolity -,,Argentospica ''
Świerk Biały - ,,Daisy White ''
Ciś pośredni -,,Dawid ''
Żywotnik Zachodni --Aurescens ''
Żywotnik Zachodni - ,,Sunkist ''
Żywotnik Zachodni - ,,Golden Globe ''
Jałowiec Pospolity -,,Gold Cone ''
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 sie 2010, o 22:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam świerka 'Daisy White'. Prawdziwie żółty jest tylko na wiosnę, jak ma nowe przyrosty. Wydaje mi się, że z czasem będzie coraz mniej żółty, ponieważ będzie miał mniej przyrostów. Chciałabym żeby te iglaki były naprawdę żółte.
Zainteresował mnie ten świerk kłujący 'Maigold'. Chociaż to też chyba tylko przyrosty.
Zainteresował mnie ten świerk kłujący 'Maigold'. Chociaż to też chyba tylko przyrosty.
~~~
Taki żółtawy to przez cały sezon to jest świerk pospolity Końca .Będzie się różnił od innych nawet zimą.
Reszta jak to przebarwiające się iglaki /pomijając jałowce i żywotniki / tylko wiosenne przyrosty , potem zielenieje.
Co do Daisy White - będzie oblepiony na wiosnę białymi przyrostami.Z wiekiem będzie tylko większa kulka z masą przyrostów.
Osobiście nie mam go w ogrodzie, ale widziałem duży egzemplarz i jest bialutki./ mniej efektowny może byc tylko z tego względu, jak mu mróz da w kość, bo końcówki dość wrażliwe /
Reszta jak to przebarwiające się iglaki /pomijając jałowce i żywotniki / tylko wiosenne przyrosty , potem zielenieje.
Co do Daisy White - będzie oblepiony na wiosnę białymi przyrostami.Z wiekiem będzie tylko większa kulka z masą przyrostów.
Osobiście nie mam go w ogrodzie, ale widziałem duży egzemplarz i jest bialutki./ mniej efektowny może byc tylko z tego względu, jak mu mróz da w kość, bo końcówki dość wrażliwe /
Zamiast mercedesa kupa zielska
Może nie żółte, ale prawie żółte ma świerk Białobok. Nad nim warto się zastanowić, bo to pewna, polska odmiana.