Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Tradycyjny wiejski ogródek przydomowy

Post »

:wit Pacynko Wczoraj patrzyłam do swoich borówek i one dopiero budza sie do życia, wypuszczają listki, a kurczę nie pamietam co to za odmiany były, musze poszukać etykietek.
Miłej niedzieli życzę i ;:3
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Pacynko, dobry wieczór... z przyjemnością jestem u Ciebie z rewizytą... Twój ogród wydaje się być ciekawy, wręcz intrygujący...
Wczytam się w jego historię nieco później, a tymczasem podziwiam zdjęcia z pierwszych stron...
Pozdrawiam Cię!
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Pacynko - dawno u Ciebie nie byłam, z podziwem obejrzałam więc teraz zdjęcia Twoje i Kudlanki. Alez tam u Ciebie rewolucje się odbywają! A te drzwi u Kudlanki - cudeńko!
No, nareszcie wiosna! Dziś pierwszy mój dzień bez rajstop i właściwie to u nas był to pierwszy taki prawdziwie ciepły dzień, mimo pomorskiego wietrzyska.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Popatrz moja droga jak Twój wątek się rozwija. Niezmiernie cieszy fakt, że jest wsród nas tylu pasjonatów tradycji i tyle osób chetnych do pomocy.
Ba, nawet bliźniaczy wątek sie być może kroi?
A tak sie bałaś założyć własny wątek ;:224

Pacynko ;:196

Ps. Piszesz, zapieczętowana..... ;:87
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jak? Posadziłaś? Ciekawa jestem jak narcyzy przetrwały podróż...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Pacynko - względem rzeczonego krasnala - to ja się przysięgam - że nie mam!!
Ale jak chcesz sprawdzić naocznie - to zapraszam na Kaszuby :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Moi Drodzy! Czas mnie goni cały czas i nie miałam dłuższej chwili na napisanie czegoś konstruktywnego. Niestety nawet nie mam czasu jechać na wieś, gdzie aktualnie odbywa się mój prywatny festiwal cebulowych sadzonych jesienią ... Trudno, co robić :]

anastazjo B, mogę sobie pozwolić na szaleństwa w ogrodzie, to fakt :) Taka łąka kosmosów mogłaby być całkiem przyjemna dla oka ;:224

ewo_rozalko, muszę przyznać, że sama jestem niezmiernie ciekawa jak to wszystko będzie wyglądać. W każdym bądź razie ogródek stwarza wielkie nadzieje. Dziękuję za miłą propozycję, będę w takim razie bacznie wypatrywać łupów z Twojego bujnego ogrodu ;:204

Sylwia85, poszukaj etykietek, poszukaj. Informacja o odmianach może okazać się przydatna :wink: Ja nie mam jak ocenić aktualnego etapu rozwoju swoich borówek. Tak to jest uprawiać ogródek z doskoku...

aguniada, witaj miły Gościu! Cieszę się, że mój ogródek Cię zaciekawił. Z przyjemnością będę gościć Cię częściej u siebie :)

MaGorzatko, prawda, że wątek kudlanki świetny?! No tak, u mnie rewolucje od czasu do czasu się odbywają. Później 'Państwo' jednak w pośpiechu wyjeżdżają i zostawiają swoich podopiecznych. Niestety stała obecność nie jest możliwa i strasznie nad tym ubolewam, bo nie jestem w stanie na bieżąco kontrolować sytuacji :twisted:

daffodil ;:168 Rzeczywiście jestem stale pod wrażeniem zainteresowania tym małym ogródeczkiem i tym jak wszyscy chętnie oferują swoją pomoc. Naprawdę jest to niesamowite. I każda odebrana paczuszka sprawia tyle radości. Nie spodziewałam się, że będę tak obdarowywana. Dzięki temu ogródek zyskuje swoją kolejną miłą historię :]
No tak, tak. Bardzo długo wahałam się z założeniem wątku. Zakładałam nadal pełna niepewności, ale tak życzliwe przyjęcie wątku upewniło mnie w tym, że jednak decyzja podjęta jest słuszna. Tutaj muszę podkreślić, że Twoja osoba miała na to niebagatelny wpływ! Okazało się także, że sfera techniczna również nie jest taka straszna, bo pewne przemiłe osóbki okazały się na tyle cierpliwe, żeby mi to szybko objaśnić ;:168
Dzięki temu, że ma się swój wątek, łatwiej rozmawiać o konkretnych sprawach i wydaje mi się, że znacznie nas to zbliża, 'zielono zakręconych' :wink: .

sweety, posadziłam, posadziłam, ale na razie tylko w doniczkach, niestety... Wszystkie roślinki podróż i czas oczekiwania przetrwały nad podziw dobrze. Kocimiętka i wiesiołek zdają się nie robić sobie kompletnie nic z takich podróży. Narcyzy też dobrze, 1 kwiatuszek się nadłamał jedynie. Znajdę fotki i wstawię :wink:

amba19, no dobrze, wierzę Ci, bo Cię lubię. Ale, ale ... ja jestem jednostka zmienna i kiedyś rzeczywiście mogę się zjawić gwoli upewnienia się :wink:
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bardzo zaniedbałam ostatnio forumowe życie towarzyskie (bo jak cos potargam w ogrodzie, to padam na puchol :;230 ), więc sie melduję :wit
Bea
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ah, to dobrze trafiłaś, bo i ja przez ten tydzień byłam 'Wielką Nieobecną' na FO :wink:
Mnie niestety zatrzymały niekoniecznie ogrodowe sprawy, choć te także, ale jedynie w wersji wirtualnej...
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

No kochana - złożyłaś mi poważną obietnicę przyjazdu na piśmie i teraz ja Cię trzymam za słowo ;:108
Bardzo bym się cieszyła jakbyś mnie faktycznie odwiedziła :lol: A na Kaszubach pięknie jest...lasy, jeziora i trzy forumki w kupie( że się tak wyrażę :wink: )
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

ambo19, no, to teraz ja Cię za słowo trzymam. Pisane :wink:
Sprawiłaś mi wielką przyjemność zaproszeniem! ;:168 Tym bardziej, że nigdy nie byłam na pn naszego kraju... Lasy, jeziora i 3 miłe Forumki brzmią kusząco ;:224 Muszę się jeszcze zorientować co to za trójca z Was :wink:
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Pacynko jak tam Twoje włości ? Długo Cię nie było ,już Ci przez ten czas łany urosły. :lol:
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

No właśnie! Z pewnością urosły już łany zieleni i w ogródku i w warzywniku. Tylko niestety! Nie mam możliwości ich oglądania... :roll: Aktualnie mam ogrom pracy w Krakowie i nie miałam chwili ani na FO, ani na wyjazd na wieś tym bardziej. Pojadę dopiero w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że jeszcze uda mi się zobaczyć jakieś tulipanki bądź żonkile w trakcie kwitnienia.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Bidulo ,przy takim upale to chyba niewiele zobaczysz ,moje niektóre tulipany wyglądają ,jak skwarki na łodyżkach . :shock:
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Witaj Pacynko...wpadłam po twoim wpisie zobaczyc, co ty tu wyprawiasz...a ja tu bywam panie dziejku...bo lubie wsiowe klimaty bardzo ;:196
Znaleziska przywrotnika normalnie dziko ci zazdroszczę...bo strasznie mi sie podoba no ;:130
Pieknie działacie z nieslubnym...pieknie ;:303
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”