Moje roślinki - Kasia1007

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje roślinki - Kasia1007

Post »

Uwielbiam kwiaty epiphyllum, mam nadzieję,że moje w tym roku zakwitnie.
Niecierpek strasznie wyrósł w górę;).
:wit
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Epifilum pięknie kwitnie...zawsze mnie zadziwiaja te kwiaty...ze tak potrafią zakwitnąć ;:oj
Palma zdecydowanie ładniej będzie wyglądać z listkami ;:215
Skrętniki piękne...coraz bardziej mi się podobają ;:215
A że niecierpka można rozmnażać z gałązek nie wiedziałam...no i jakaś fajna odmiana, ja mam wysiane ale takie zwykłe.
Sesja tulipanowa bardzo ładna...ja moje obpstrykam w słonku ;:215
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Ależ piękne epiphyllum ;:138 Miałam w tamtym roku takie niecierpki i mi zdechły ;:223 Muszę niedługo przejechać się na rynek, i tam zaopatrzyć się w sadzonki, bo bardzo je lubię :D
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Kasia1007 pisze:...My ogólnie preferujemy aktywne spędzanie czasu, nawet w tych egzotycznych krajach (oczywiście plażowanie, jak najbardziej, ale w mniejszym stopniu) i mamy taką zasadę, że zawsze kiedy wybieramy się na wakacje wcześniej wertujemy Internet, szukamy ciekawych miejsc, które później staramy się odwiedzić - z dala od tych typowo turystycznych - maleńkie miasteczka, wioseczki oddalone od zgiełku miejskiego i turystów, uliczne targi, jedzenie w maleńkich knajpkach, poznawanie ludzi tam mieszkających - dzięki temu udaje nam się lepiej poznać dane miejsce i kulturę...
Kasiu...to zupełnie tak ,jak my ...nawet z 16-miesięcznym dzieckiem zwiedziliśmy całą Teneryfę,czuję w Tobie pokrewną duszę,mogłybyśmy się wybrać razem na wakacje :wink:

A dzięki Tobie kupiłam sobie Bugenwillę -różową :tan dziękuję za rady odnośnie jej uprawy.
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06

Post »

Witajcie ;:7
U mnie z czasem wolnym ostatnio krucho, na dodatek od kilku dni nam prąd wyłączają :roll: Jutro wybieramy się w góry na wesele mojej przyjaciółki ;:304 ;:33 Tak, że teraz tak na szybko, a w przyszłym tygodniu już na spokojnie będę nadrabiać zaległości w Waszych wąteczkach.

Paulinko, miło mi gościć Cię u siebie :tan Bardzo lubię Epifilum, a te kwiatuszki są wielkości prawie mojej dłoni.

Dzięki Aguś ;:196 Listek tego różowego Ci wysłałam, tylko wtedy nie wiedziałam, jak zakwitnie - mam nadzieję, że się łatwo ukorzeni. Powiem Ci szczerze, że po tym długim weekendzie miałam nieodpatrą chęć podlania palmy - zwłaszcza kiedy listeczki na niej ujrzałam, ale na całe szczęście się powstrzymałam. Tak, że następne podlewanie wedle Twoich zaleceń przypada za ok. tydzień.

Dziękuję Emmo za miłe słowa ;:180 Epifilum nie jest traktowane jakoś specjalnie - swoje latka już ma, niby na połdniowym parapecie rośnie, ale przed oknami rośnie ogromny kasztan, który robi cień, podlewane jest z umiarem, nawożone raz na kilka miesiecy - jak ktoś sobie przypomni... ;:224

Dziękuję Kasiu :) Ano zrzuciła większość przykwiatków, ale wypuszcza nowe listeczki, no i variegaty w końcu ruszyły :heja

Natalko, koci wąs powiadasz? Dobre... ;:306 Na szczęście palma już ruszyła i z każdym dniem coraz lepiej wygląda.

Pati, ja również je uwielbiam. Co do niecierpka, to on tak się 'wyciągnął' myślę, że z powodu braku słonka tej zimy, ale już niedługo powędruje do ogródka.

Kasiulka, innych zdjęć tulipankom zrobić nie mogłam, bo u mnie prawie cały weekend majowy lało, więc większego wyboru nie miałam... ;:306 A i tak lubię robić zdjęcia roślinkom skąpanym w kroplach rosy, albo deszczyku - wyglądają wtedy tak świeżo :tan

Dziękuję Haniu :) Ja również lubię niecierpki - ten mi jakoś przezimował w mieszkaniu, ale również planuję w najbliższym czasie wybrać się do pobliskiego miasteczka na rynek po sadzonki niecierpków, peralgonek i petunii.

Dziękuję Renatko za miłe słowa, bardzo mi miło ;:196 My co prawda bez dzidziusia jeszcze, ale zawsze staramy się właśnie zwiedzać, jak najwięcej. Teneryfę również odwiedziliśmy, ogólnie na Wyspach Kanaryjskich byliśmy trzy razy - w tym dwa razy na Gran Canarii i raz na Teneryfie. Ogromny mam sentyment do G.C., ale póki co narzeczony mi się zbuntował i powiedział, że za dwadzieścia lat tam możemy jechać. W sumie racja, bo jest tyle miejsc wartych odwiedzenia w samej Polsce, a co dopiero na świecie.
Cieszę się, że mogłam pomóc, jakby co, to śmiało pytaj. Mam nadzieję, że pochwalisz się zdjęciem, z ogromną przyjemnością ją zobaczę ;:138
Bugenwille, lantany, czy hibiskusy uwielbiam - to taka maleńka namiastka tego, co kiedyś mogłam podziwiać na żywo i może dlatego lubię je jeszcze bardziej, niż bym je lubiła nie zobaczywszy ich na żywo... ;:183

W końcu ruszyły ze wzrostem, sporo czasu im to zajęło, ale najważniejsze, że się udało...

hoja linearis
Obrazek

hoja multiflora po 'cięciu'
Obrazek

hoja obovata
Obrazek

hoja compacta
Obrazek

Sąsiedzi zza okna...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego weekendu :wit ;:3
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Kasia1007 pisze:Paulinko, miło mi gościć Cię u siebie :tan Bardzo lubię Epifilum, a te kwiatuszki są wielkości prawie mojej dłoni.
Mają niestety jedną wadę- zajmują bardzo dużo miejsca :roll:

A sąsiedzi milutcy ;:138
alunia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lis 2010, o 18:31

Post »

Piękne hoje zaprezentowałaś nam ;:138
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Śliczne te Twoje hojki :D i fajnych masz sąsiadów :tan
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sąsiedzi ..są wspaniali.. ;:138
Hoyki..przecudne.. :tan ;:167
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękne hojki, niech szybko rosną w siłę;) :wit
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Kasia1007 pisze:...Teneryfę również odwiedziliśmy, ogólnie na Wyspach Kanaryjskich byliśmy trzy razy - w tym dwa razy na Gran Canarii i raz na Teneryfie. Ogromny mam sentyment do G.C., ale póki co narzeczony mi się zbuntował i powiedział, że za dwadzieścia lat tam możemy jechać. W sumie racja, bo jest tyle miejsc wartych odwiedzenia w samej Polsce, a co dopiero na świecie.
Cieszę się, że mogłam pomóc, jakby co, to śmiało pytaj. Mam nadzieję, że pochwalisz się zdjęciem, z ogromną przyjemnością ją zobaczę ;:138
Bugenwille, lantany, czy hibiskusy uwielbiam - to taka maleńka namiastka tego, co kiedyś mogłam podziwiać na żywo i może dlatego lubię je jeszcze bardziej, niż bym je lubiła nie zobaczywszy ich na żywo... ;:183
Kasiu-ja też mam ogromny sentyment do "kanarów" ,nie na darmo nazywają je Wyspami Szczęśliwymi :D ...mnie się marzy jeszcze Lanzarote,ale z dwójką dzieci to spory wydatek ,więc chyba poszukam bugenwilli na żywo gdzieś bliżej.

Zdjęcia mojej bugenwilli na razie nie będzie :( bo zrzuciła prawie wszystkie przykwiatki i obecnie wygląda marnie,ale mam nadzieję,że odżyje -chucham i dmucham na nią.
zaciekawiłaś mnie lantaną... ale czy to prawda ,że wszystkie jej części są trujące?
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Kasiu widzę kolekcja Hoyek się powiększa-gratuluję.
Sąsiadów masz wspaniałych - zdjęcia wspaniałe. ;:215
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
emma1966
500p
500p
Od: 12 wrz 2012, o 17:34

Post »

Hoje pięknie się prezentują ;:oj , a sąsiedzi za okna super ;:oj :D .
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Piekne masz odmiany hoi...mnie jeszcze ta choroba nie dopadła, mam na razie dwie chyba carnosy i mi wystarczają...chyba że zaczną cudownie rosnąć...albo u cieie się napatrze ;:215
Sąsiadów też masz bardzo ładnych ;:333
Były u twoich rodziców podtopienia ?
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Carnosa..to prawie chwast...u mnie rośnie w starej ziemi z ogródka..a jaka ona jest..nie będę się wyrażać ;:224
Jest wielka i ciężka..i trzeci rok się zbieram do przesadzenia..no i może mi się uda w tym roku... :;230
Jak się zajęłam egzotykami..to nie mam do niej sentymentu...do nich...zostały 2 wielkie.. reszte wydałam
Może jej Kasiu miejsce nie pasuje??? Ale nie jest wybredna..z tym, że jeśli nie jest przed oknem albo na parapecie to raczej nie zakwitnie..ale samej roślinie inne miejsce nie przeszkadza.. może ją zlekceważ..??? To się ruszy... ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”