Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Iwonko - a któż to wie, ile lat ma ta skalnica ;:24 Sama bym chciała wiedzieć.
Madziu - ślimaków się jakoś specjalnie nie brzydzę, a taką salamandrę wzięłabyś na ręce? :) Niestety nie wszystkie zwierzęta lubię... Właśnie mamy akcję usuwanie gniazda os. Jest na razie malutkie, może 3 cm średnicy, pod samym dachem. Mój bohaterski M., który os się strasznie boi, postanowił usunąć je sam. Lęcę pomagać, ewentualnie może będzie potrzeba robić usta-usta :D A na strych to się boimy wejść sprawdzić.. Tam pewnie też coś się "kluje" ;:202
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Cudny maluch :D Zazdroszczę Ci ch bardzo...
U mnie pojawiła się pod drzwiami młodziutka zwinka.
Słowem, nowe pokolenia nam rosną :heja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

oj osy no to faktycznie nieciekawie. Coś cię tam kochana nachodzą te robale i robaczki. A to mszyce, a to ślimaki..teraz osy. U nas na działce póki co tylko komary zaczęły ciąć. Zdziwiłam się bo w tamtym roku nie cięły tak. No ale jak już teraz będę wieczorami siedziała u siebie to świeczka na nie pójdzie w ruch. Zobaczymy jak dalej będzie. Jak nie miałam swojej działki to u rodziców w domu miałam swój pokój na poddaszu. I właśnie pod dachem słyszałam ciągłe bzyczenie..okazało się że też niezły domek sobie urobiły "nad moją głową". W sąsiednim domu na działce wuja to już takie gniazdo zrobiły że straż je wyciągała. Mąż odważy że się boi a jednak sam się podjął zadania :) Napisz potem jak mu poszło. Co do salamandry.. hmm..nie wiem czy bym wzięła. Na trawie mi nie przeszkadza..ale czy na dłoni. Chyba nie :D A to ty ją przeniosłaś czy mąż?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj śliczna salamandra...a grad nie był taki mały dobrze że dużej szkody nie zrobił...
Twój rh jest w lwpszym stanie niż mój jedynak...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Dominiko,gratuluje cuda masz w ogrodzie ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ale piękna, mała a tyle radości daje i jaka ładna, widać w ładnym ogrodzie ladne są nawet jaszczurki :) ;:oj
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Milenko
Straszne co sie z pogodą dzieje, o tej porze gradobicie? nic sie nie stało roślinkom. A warzywniak imponuje sie zjawiskowo. Wszystko pięknie podadzone i jak ładnie zeszło.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę ;:196
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Milenko pytałaś w watku Sylwi o oprysk na mączniaka czy trzeba rozcieńczać. Tak trzerba dolać jeszcze 1l zimnej wody do tych 2l , w których moczył sie czosnek. Odbierz pw. Pozdrawiam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - widziałam Twojego malucha ;:138 Ja natomiast już długo nie widziałam zwinki :(
Madziu - mszyc jeszcze w tym sezonie nie było (pewnie kwestia kilku dni...) choć na sośnie coś wczoraj zauważyłam, muszę jutro się dokładnie przyjrzeć.. Gniazdo było tak małe, tylko jedna robotnica z niego wyleciała. Dwie długie rurki skleiliśmy taśmą i nawet nie była potrzebna drabina. M. faktycznie odważny, ja bym się sama nie podjęła. Kazał mi tylko stać obok na straży z rakietą od badmintona :D Tak więc jak gniazdo małe, bez problemu można samemu likwidować. Salamandrę ja przeniosłam, są nawet przyjemne w dotyku - o ile można tak to określić ;:306
Misiu - grad niestety postrącał trochę kwiatków rh, dopiero później zauważyłam. Ale zawsze mogło być gorzej, więc i tak się cieszę, że tak łagodnie rośliny to zniosły.
Jadziu - te cudeńka zawdzięczamy okolicznym lasom bukowym, które salamandry bardzo lubią :) Dziękuję ;:196
Leokadio - oj daje radości sporo, naprawdę :) Dorośli ludzie, a za każdym razem cieszymy się jak małe dzieci na ich widok ;:303
Sylwuś - dziękuję Kochana, co do warzywniaka już mam jedno doświadczenie - nigdy więcej warzyw na taśmie - rzodkiewkę mam z siewu normalnego i kawałek spróbowałam z taśmą. Tam, gdzie taśmowa, rośnie jedna co parę centymetrów, a jak nasionko było trefne, to w dodatku szpary. Nie polecam ;:185 Udało Ci się może podpytać Tatę o dosiewki trawy? :)
Julianko - już odebrałam, jeszcze raz dziękuję ;:167
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyjemna w dotyku mówisz.. uwierzę ci więc na słowo ale sprawdzać chyba nie będę hehe
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szczerze to ja też wolę ich nie brać na ręce, ale dlatego, że to w końcu dzikie zwierzęta, więc na pewno przyjemne to dla nich nie jest i niczemu im nie służy. Ale ta była taka drobna, a w lesie w niedzielę spotkaliśmy dwie rozjechane (pewnie przez quady, choć może po prostu rozdeptane), więc jakoś tak samo wyszło.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dobrze zrobiłaś że ją przeniosłaś. Niech sobie żyje maleństwo. Pewnie ktoś przypadkowo je rozjechał/zdeptał. Bo nie wyobrażam sobie żeby specjalnie..

-- 8 maja 2013, o 23:07 --

Miałam się już jakiś czas temu zapytać i ciągle mi wylatywało z głowy. Jak się twoja Mama czuje? Po tym przeziębieniu i ogólnie? Teraz te wirusy były takie że czasami niezłe komplikacje po nich były.
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Milenko, jest salamandra, a tak się martwiłaś, że mogły się przeprowadzić z Twojego ogrodu... ogródek cudny, uwielbiam takie poduchy kwiatowe! ;:oj
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Jaki śliczny maluszek, a jakie piękne oczyska ma ;:oj . Gradu Milenko nie zazdroszczę ;:185 , w 97 czy 98 (już nie pamiętam) zniszczył u nas setki samochodów, w tym oczywiście mój ;:131 . Ogród masz piękny, dopieszczony, ale wiadomo, młodość to siła, wigor i power, miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Witaj Milenko oczywiście pytałam tatę i ok 3 tygodnie , trawa musi sie ukorzenić to tak fachowo, ale my tego nie przestrzegany :) Jak kosimy to kosimy wszystko tylko. Staramy sie wtedy żeby koszenie było wyższe a nie tak jak zawsze niższe. Nasiona na taśmie też mnie nie przekanały i sieję recznie.
Miłego dnia życzę i ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”