Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Hej ...dziewczyny ...zrobiłam kolejną porcję fotek i lecę wrzucić część moich roślinek do sprzedaży ...

Justysiu ...już przestałam ...nie płaczę ;:185 ...Wiem , wiem ,że byłaś w stronach wschodniej Polski ...podczas , gdy ja zwiedzałam ...Twój ogród ....
Dziękuję ...wiesz , tak się zastanawiam , czy u Was w ogóle wiosna wolniejsza , czy chłodniejsza ?
Buziaki ;:196 ....serdecznie pozdrawiam ;:167 .

Dorotko ...będą w moim wątku sprzedażowym ...większość z górnej półki ...z Austrii ...z Sarastro - Stauden ...

Dorotko / korzo_m ...wiedziałam , że wystaje gałązka z anemone nemorosa ...niech Ci zdrowo rośnie ;:196 .

Bożenko- też mam takie wrażenie , że jakoś długo oczekiwania na kwiaty wiosny...a szybko przekwitają ...Primula ' Dawn Ansell " jest śliczna w swej niewinności ...Ten floks kanadyjski to jeden z pierwszych , który rozkwita ...potem za nim szydlaste ...Już mam dywan z floksa o kolorze wrzosowym .

Ewuniu/Ewiczka52...smaczne i bez problemu , że chłód na dworze ...a z dziewczynami z FO spotykam się raz , na jakiś czas - to bardzo miłe . Niedziela minęła w ...grzebaniu w ziemi za nornicą ...poszedł w ruch denaturat ...ogień , dym i granulki Kreta z gorącą wodą ... Myślałam , że będę ryczeć ...bo u mnie do tej pory nornic nie było ;:oj ....dodatkowo tam ryje , gdzie dopiero zasadziłam lobelie i róże ...Buziaczki ;:196 .

Ewuś / evluk ...jestem załamana ...czyt .powyżej ... ;:145 . Dziękuję za miłe słowa ;:196 ...anemony nemorosa ...to po primulach moja druga miłość ... ;:167 tak bliskie sercu memu .

Jadzieńko ...mam jeszcze naradkę odroślową ...dopiero zbiera się do kwitnienia ...też uwielbiam te maleństwa ...dziękuję za miłe słowa ;:196

Agnieszko...za to Ty masz wspaniałą kolekcję żurawek i piękne primule pełne ;:196 ...nie sposób mieć wszystkiego ...ale ja wszystko , co kocham przygarnęła bym pod swój dach ...

Trochę tego i owego ...coś mi te fotki nie wychodzą ostatnio ...zbyt późna pora też nie sprzyja ostrości ... ;:224

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miłego dnia i do następnego wernisażu ... :wit
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Igo-dopiero dziś rano miałam internet jaki taki i wrzuciłam u siebie fotki z wizyty.Dary posadzone,podlane,bo mimo ostatnich deszczów ziemia dość sucha w głębi.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale wątku sprzedażowego jeszcze nie masz?przynajmniej ja nie widze
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit Tyle cudownych kwiatów pokazałaś ,że nie trzeba jechać do Holandii na oglądanie tulipanów :;230 . U nas też piękne ogrody kwiatowe ;:333 Moi znajomi posadzili rabatę czosnku niedżwiedziego i w tym roku pozostały tylko cztery - wszystko zjadły nornice i inni ogrodowi goście ;:174 . To jest po prostu plaga ,bo zimy im już nie przeszkadzają w przetrwaniu ;:131 Do miłego ;:168
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ależ piekne te prymule. Fajnie, że zimowały, bo ja kupiłam sobie podobnego, ale czerwonego. Będę obserwowała.
Co jest na 3 zdjęciu od dołu?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jagódko masz tych maluszków multum, a P ;:180 Prymulki co jedna to ładniejsza ;:oj Kurcze co czytam nornice w różach straszne i wcale sie nie dziwie ,że płaczesz ;:168 też bym ryczała jak bóbr Może nie będzie aż tak żle ;:174 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,przy tak pięknym ogrodzie to pobieraj za wstęp i spacer po nim,świezy grosz zawsze sie przyda.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ewuniu ...u mnie z kolei wczoraj było oberwanie chmury ...masakra ..zamiast drogi była rwąca rzeka , nanosząca z okolicznych pól mulastą ziemię ;:145 . Ziemniaki razem z kukurydzą płynęły drogą . Poziom w rzece znacznie się podniósł ....ziemia osunięta przy mostkach ... straż jeździła non- stop . Zalane piwnice , uszkodzone dziękuję odpływowe - coś okropnego .
A ja myślałam o " mojej " nornicy ...może się utopiła , albo ją woda porwała ...bo dziur pełno - zapadnięta ziemia w ogrodzie ;:145 . Do tej pory nie miałam ani nornic , ani karczowników i kretów ...boję się o moje róże , tulipany , kamasje i spółkę . Lobelie sadziłam kolejny raz , w niedzielę ...bo były na wierzchu zwiędnięte .

Dorotko ...wstawiłam ...ilość rarytasów ograniczona .

Gosiu...u mnie przezimowały bez problemu ...jedynie Showauricula ' Conservative ' i ' Chelsea Girl ' są marne ...
Na trzecim zdjęciu ...nie wiem , czy te białe kwiatki z niebieskim środkiem ? Jeżeli tak , to jest to Anemone nemorosa ' Tinny's Plena ' .

Jadzieńko ...dziękuję ...miło mi ;:196 , że Ci się podobają ...uwielbiam te maciupeńkie , niepozorne kwiatuszki .
Nornic - jak dotąd - nie miałam ...wszystko było dobrze ...aż do tej pory - gdy moje chłopaki usunęli siatkę , a ja założyłam rabatkę różaną ;:145 . Będę walczyła wszelkimi sposobami , by się jej pozbyć ...wszelkie chwyty dozwolone ...nawet największego kalibru wytoczę działa . Nie odpuszczę , bo za dużo mnie to kosztowało - tak kasy , jak i wysiłku ;:108 .

Gosiu ...ależ się uśmiechnęłam sama do siebie ...powiem tak ...wchodzą wszyscy za darmo i jeszcze sępią ;:306 .
Ja jednak mam to w naturze , że kto zawita do mnie , to bym mu wszystko dała / wykopała co by tylko chciał .
A grosz by się przydał ...jak najbardziej - lekarstwa są nie takie tanie , a ja bez pracy jestem ...czyli ...darmozjad ;:145 .
Pozdrawiam Ciebie w ten słoneczny dzień ...po wczorajszej okropnej ulewie :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry, Jagódko!
Nas też wczoraj nawiedzila ulewa z burzą... niebo rozświetlało się jak za dnia... Dziś ogród soczysty i na szczęście skąpany w słońcu... jest pięknie i takiego dnia Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko-się nie otwierają "sprzedam nadwyżki z mojego Królestwa" o czym z ubolewaniem donoszę
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Ha...bo coś w podpisie jest nie tak, a powinno być:
Moje nadwyżki z "Mojego Królestwa"
Teraz powinno działać :wink:
Pozdrowionka ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

O! Super, że Jagódka ma nadwyżki :tan Może się załapię na coś :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Jaka miła atmosfera tutaj panuje :wit
Jak zobaczyłam magnolię,to przepadłam... CUDO ;:138 ;:oj kolekcja pierwiosnków urzekająca ... ja mam te najzwyklejsze, ale fajnie jest zobaczyć, że są takie rarytaski :D
I absolutnie zauroczył mnie ten cud-bratek w niespotykanych kolorach ;:oj
Pięknie tu jest :heja
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Witaj! Skusiły mnie różności w Twoim ogrodzie. Pięknie i ciekawie. Zapisuję się i będę zaglądać. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

JAGÓDKO :wit No to po takiej ulewie masz sporo pracy i zmartwień ,aby niewiele było strat ;:oj Może jakoś się uda uratować roślinki - w końcu w to tyle serca i pracy wkładasz . Życzę opanowania sytuacji i jak najmniejszch strat ;:174 ;:196
Pozdrawiam Ewula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”