Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie
- lora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie
..he, he szkoda że jesteś daleko jakoś sama nie mam ochoty... 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Misiu po małej pracy w polu w pocie czoła walnęłam sobie dzisiaj zimne piwo z sokiem i teraz kaszlę 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Życie wraca do normy. Właściwa godzina na składanie przeze mnie wizyt.

Misiu, ja jak nie opiszę jakiejś roślinki, to za żadne skarby świata, nie mam szans na jej rozpoznanie.

Jak wpadniesz na jakiś pomysł, to tez skorzystam.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Misiu - jak chcesz, podeślę Ci barwinka z barwnymi liśćmi, odmiana Illumination, u mnie rośnie w słonku i pięknie sobie radzi. Tak wyglądał: http://img267.imageshack.us/img267/7171/img2473y.jpg kilka dni temu, zanim rozkwitł. Dopiero się rozrasta, jest młody, sadzony jesienią, ale myślę, że za 2-3 tygodnie już będzie go sporo do podziału 

- lora
Heleno godziny nocne sa moje nikt mi nie brzęczy nad uchem i nie mówi może już dosyć tego klikania he, he ... bo wiadomo eM sam by chiał klikać a ostatnio lepiej widzi to już muszę dzielić się z kompem... :)zwłaszcza że dopadła go mania czytania o nowościach z fizyki a potem zamęcza mnie pytaniami...robię uniki mówiąc że nie mam czasu ale on wie że lubię na ten temat rozmawiać boć kiedyś chciałam studiować fizykę... a życie toczy się dalej...
Milenko jaki ładny ten barwinek pewnie bym chciała to on tak szybko rozrasta się

Milenko jaki ładny ten barwinek pewnie bym chciała to on tak szybko rozrasta się

- Mandragora
Misiu - no jak na małą sadzoneczkę posadzoną jesienią, to sobie nieźle radzi. Ma w tej chwili sporo pędów, które z czasem leżąc na ziemi się ukorzeniają (zresztą co ja tłumaczę takiej Ogrodniczce jak Ty
), myślę, że na takie puszczenie korzonków to dużo czasu nie potrzebuje. Mam też sporo floksa szydlastego, przed tarasem, w prawie co 3 gazonie
i jeszcze w donicy, której chętnie bym się pozbyła, więc jak nie masz, to też dorzucę. Świetnie zadarnia i uwielbia słonko. Będzie już niestety pewnie po kwitnieniu.

- lora
Milenko...he, he chetnie przyjmę wszelkie nadwyższki które zadarniają ...jak na razie u mnie teraz prym wiedzie ziele jaskółcze...ziółko to jest ale chwast a mam ci ja tego ...
- Mandragora
O to wiem, co jeszcze będzie dobre
Dziś na jakimś polu wypatrzyłam piękną dziką plantację dąbrówki rozłogowej. Akurat kwitnie, rośnie co prawda w chwastach, ale jej sztywne kwitnące na fioletowo pędy wyglądały wspaniale
Musiała może się rozsiać z okolicznych ogrodów? Nawet kawałek sobie urwałam, ale potem przywaliłam pokrzywami i zapomniałam
Przyniosę ze spaceru z psem.

Jeżeli toto za tulipankami ma "owłosione" listki to jak najbardziej dziewanna.
No tak, (aparat) parę razy upadł na beton. 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Misiu, a może na tę skarpę rzucić trochę niezapominajek? Jak widzę jak z dwóch sadzonek przez jeden sezon zrobiło mi się kilkadziesiąt, to myślę, że świetnie by Ci skarpę zarosła
a z eMem...to w sumie fajnie, ze po tylu latach małżeństwa rozmawiacie o takich poważnych sprawach, a nie tylko co na obiad i kto ma wynieść śmieci...to cenię w moim, choć na co dzień wkurza mnie często do białości...że można z nim o wszystkim pogadać i nie jest nudno (no chyba, że pozwolę mu rozwinąć temat łodzi podwodnych z II wojny światowej
)

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Zgadzam się z Pati
Fajnie, że ma takie zainteresowania, a nie np. narzeka ciągle na pogodę, zdrowie, czy politykę itp. Albo się ciągle czymś martwi. Moja Mama tak ma
W ogóle fajne zainteresowania. A przy tym w fizyce tyle się teraz dzieje. Moja córcia przebąkuje coś o fizyce medycznej na AGH w Krakowie

W ogóle fajne zainteresowania. A przy tym w fizyce tyle się teraz dzieje. Moja córcia przebąkuje coś o fizyce medycznej na AGH w Krakowie

- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Mandragora śliczny ten Twój barwinek .
Misiu to masz fajnie jak z M możesz podyskutować
Misiu to masz fajnie jak z M możesz podyskutować

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15

- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- lora
Ewuniu ciekawe pysznogłówka Ci się rozrasta a u mnie bardzo powoli rośnie...oczywiście jak masz ja niweczyć to proszę ..przyjmę z chęcią...
..zaraz zobaczę jasnotę bo cosik mi się wydaje że mam...
matko siedzę na d......w domu i czekam napomoc jaka miała przyjść w postaci sąsiadki do moch chwastów ale coś jej nie widać chyba sama pojdę działać... a potrzebna mi była żebym mogła swobodnie wleść na moja skarpę bo z tą moją nogą to muszę uważać...ale co tam idę w "pierot "
Rożyczko he, he o polityce też rozmawiamy...tylko gorzej że nie chce o ogrodzie...
Pati he, he co do wkurzania to jest mnie nie obce zwłaszcza jak marudzi że znowu to samo na obiad...
bo ogród na pierwszym miejscu...
Dana rany nie złość się ...a czekam na Ciebie
Milenko dziękuję mam dąbrówkę rozłogową ona jest o bardzo ciemnych listkach prawie bordowo - brązowych ...można ją ujarzmić...
Aniu wspaniały wybór Twojej córki choć powiem nie łatwy to wydział...

matko siedzę na d......w domu i czekam napomoc jaka miała przyjść w postaci sąsiadki do moch chwastów ale coś jej nie widać chyba sama pojdę działać... a potrzebna mi była żebym mogła swobodnie wleść na moja skarpę bo z tą moją nogą to muszę uważać...ale co tam idę w "pierot "

Rożyczko he, he o polityce też rozmawiamy...tylko gorzej że nie chce o ogrodzie...

Pati he, he co do wkurzania to jest mnie nie obce zwłaszcza jak marudzi że znowu to samo na obiad...

Dana rany nie złość się ...a czekam na Ciebie

Milenko dziękuję mam dąbrówkę rozłogową ona jest o bardzo ciemnych listkach prawie bordowo - brązowych ...można ją ujarzmić...
Aniu wspaniały wybór Twojej córki choć powiem nie łatwy to wydział...