Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Post »

Misiu jak jesteś trzeźwa i nie idzie, to może kieliszeczek Obrazek i póóójjjdzie!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

..he, he szkoda że jesteś daleko jakoś sama nie mam ochoty... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu po małej pracy w polu w pocie czoła walnęłam sobie dzisiaj zimne piwo z sokiem i teraz kaszlę :;230
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Życie wraca do normy. Właściwa godzina na składanie przeze mnie wizyt. ;:306
Misiu, ja jak nie opiszę jakiejś roślinki, to za żadne skarby świata, nie mam szans na jej rozpoznanie. :lol: O zmniejszeniu ogrodu tez myślę co raz częściej. Za dużo się tego zrobiło i za mało czasu pozostało na jakikolwiek odpoczynek. :cry:
Jak wpadniesz na jakiś pomysł, to tez skorzystam.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Misiu - jak chcesz, podeślę Ci barwinka z barwnymi liśćmi, odmiana Illumination, u mnie rośnie w słonku i pięknie sobie radzi. Tak wyglądał: http://img267.imageshack.us/img267/7171/img2473y.jpg kilka dni temu, zanim rozkwitł. Dopiero się rozrasta, jest młody, sadzony jesienią, ale myślę, że za 2-3 tygodnie już będzie go sporo do podziału :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heleno godziny nocne sa moje nikt mi nie brzęczy nad uchem i nie mówi może już dosyć tego klikania he, he ... bo wiadomo eM sam by chiał klikać a ostatnio lepiej widzi to już muszę dzielić się z kompem... :)zwłaszcza że dopadła go mania czytania o nowościach z fizyki a potem zamęcza mnie pytaniami...robię uniki mówiąc że nie mam czasu ale on wie że lubię na ten temat rozmawiać boć kiedyś chciałam studiować fizykę... a życie toczy się dalej... :)
Milenko jaki ładny ten barwinek pewnie bym chciała to on tak szybko rozrasta się :shock:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Misiu - no jak na małą sadzoneczkę posadzoną jesienią, to sobie nieźle radzi. Ma w tej chwili sporo pędów, które z czasem leżąc na ziemi się ukorzeniają (zresztą co ja tłumaczę takiej Ogrodniczce jak Ty :) ), myślę, że na takie puszczenie korzonków to dużo czasu nie potrzebuje. Mam też sporo floksa szydlastego, przed tarasem, w prawie co 3 gazonie :D i jeszcze w donicy, której chętnie bym się pozbyła, więc jak nie masz, to też dorzucę. Świetnie zadarnia i uwielbia słonko. Będzie już niestety pewnie po kwitnieniu.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko...he, he chetnie przyjmę wszelkie nadwyższki które zadarniają ...jak na razie u mnie teraz prym wiedzie ziele jaskółcze...ziółko to jest ale chwast a mam ci ja tego ...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O to wiem, co jeszcze będzie dobre :) Dziś na jakimś polu wypatrzyłam piękną dziką plantację dąbrówki rozłogowej. Akurat kwitnie, rośnie co prawda w chwastach, ale jej sztywne kwitnące na fioletowo pędy wyglądały wspaniale :) Musiała może się rozsiać z okolicznych ogrodów? Nawet kawałek sobie urwałam, ale potem przywaliłam pokrzywami i zapomniałam :D Przyniosę ze spaceru z psem.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

Jeżeli toto za tulipankami ma "owłosione" listki to jak najbardziej dziewanna. :wit No tak, (aparat) parę razy upadł na beton. :evil:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Misiu, a może na tę skarpę rzucić trochę niezapominajek? Jak widzę jak z dwóch sadzonek przez jeden sezon zrobiło mi się kilkadziesiąt, to myślę, że świetnie by Ci skarpę zarosła :wink: a z eMem...to w sumie fajnie, ze po tylu latach małżeństwa rozmawiacie o takich poważnych sprawach, a nie tylko co na obiad i kto ma wynieść śmieci...to cenię w moim, choć na co dzień wkurza mnie często do białości...że można z nim o wszystkim pogadać i nie jest nudno (no chyba, że pozwolę mu rozwinąć temat łodzi podwodnych z II wojny światowej ;:306 )
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zgadzam się z Pati :D Fajnie, że ma takie zainteresowania, a nie np. narzeka ciągle na pogodę, zdrowie, czy politykę itp. Albo się ciągle czymś martwi. Moja Mama tak ma :(
W ogóle fajne zainteresowania. A przy tym w fizyce tyle się teraz dzieje. Moja córcia przebąkuje coś o fizyce medycznej na AGH w Krakowie :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Mandragora śliczny ten Twój barwinek .
Misiu to masz fajnie jak z M możesz podyskutować :wit
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Misiu prosiłam cię ,żebyś przejrzała co jeszcze by ci się przydała ode mnie - ja mam dużo zadarniających , a Jasnota u mnie to już wybrała się na rajd pieszy w kierunku bliżej nieznanym ale wylazła z kamiennego obrzeża i idzie nie wiem gdzie , będę pakowała paczkę to włożę a czy chciałabyś Pysznogłówki bo strasznie mi się rozrosły?
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu ciekawe pysznogłówka Ci się rozrasta a u mnie bardzo powoli rośnie...oczywiście jak masz ja niweczyć to proszę ..przyjmę z chęcią... ;:196..zaraz zobaczę jasnotę bo cosik mi się wydaje że mam...
matko siedzę na d......w domu i czekam napomoc jaka miała przyjść w postaci sąsiadki do moch chwastów ale coś jej nie widać chyba sama pojdę działać... a potrzebna mi była żebym mogła swobodnie wleść na moja skarpę bo z tą moją nogą to muszę uważać...ale co tam idę w "pierot " ;:306
Rożyczko he, he o polityce też rozmawiamy...tylko gorzej że nie chce o ogrodzie... :(
Pati he, he co do wkurzania to jest mnie nie obce zwłaszcza jak marudzi że znowu to samo na obiad... :) bo ogród na pierwszym miejscu... ;:306
Dana rany nie złość się ...a czekam na Ciebie ;:196
Milenko dziękuję mam dąbrówkę rozłogową ona jest o bardzo ciemnych listkach prawie bordowo - brązowych ...można ją ujarzmić...
Aniu wspaniały wybór Twojej córki choć powiem nie łatwy to wydział... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”