Witaj. Ja jak zobaczyłam zdjęcie i jeszcze nie zjechałam niżej przeczytać komentarze, od razu pomyślałam że dużą tuję uformowałabym w kulkę. Poczytaj trochę o tym w internecie, a jak nie to zaopatrz się w jakąś stosowną literaturę. Mogę nawet polecić jedną książkę. Zjechałam w dół i widzę że ktoś inny uważa podobnie. Żeby tuja urosła do takich rozmiarów musi troszkę minąć czasu. Szkoda ją wyrzucać. Tym bardziej że chyba nie choruje. Jest duża a nie ma łysych pól, nie usycha, nie ma grzyba itd. Naprawdę szkoda rośliny. Jałowiec faktycznie jest mniej reprezentatywny. Widzę że podobają ci się rabaty. Może pomyśl o kupieniu kosodrzewiny i ozdobieniu jej jakimiś ładnymi kamieniami, albo wkomponuj ją w jakiś skalniak. Nie wiem czy chcesz kwiaty czy rośliny zielone, czy to i to. Ładnie prezentują się tuje szmaragdy, szybko natomiast rosną brabanty. Może jakieś cyprysy? Np ivonne. W moim wątku części pierwszej na stronie 11 jest zdjęcie cyprysu ivonne u moich rodziców na działce. Ja w tym roku też go sobie kupiłam tylko malutkiego. Poczekam aż mi taki urośnie. Z roślin kwitnących to dopiero masz pole do popisu. Sprecyzuj się bardziej co byś chciała to na pewno podpowiemy

Doczytałam że to słoneczna część. No to na pewno jakieś kwitnące roślinki.