Ogrodowe zacisze Mandragory

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory

Post »

Milenko las to skarbonka cudownych kątków...
..a języczka lubi cień i wilgoć..jak masz na słońcu to przesadzić trzeba... :) tak mówią na forum :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To te 2 barwinki.
Obrazek
Szybko zrobiłam zdjęcie, żeby były koło siebie Jeden jest bardzieś lawendowy, drugi śliwkowy.

A chodzi o spotkanie z p. Śliwą.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko, piękne okolice !!!
Uwielbiam takie leśne spacery .
Pozdrawiam!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja się wczoraj, na spacerze zastanawiałam, co tak pięknie pachnie w Dolinie, wiedziałam, że powinnam wiedzieć i nie mogłam sobie przypomnieć...
Zdjęcia śliczne jak zawsze, ogród coraz piękniejszy i tyle w nim jeszcze niespodzianek do odkrycia, prawda?
Pozdrawiam ciepło
Awatar użytkownika
andrea
100p
100p
Od: 14 lut 2013, o 17:32

Post »

Przyszłam się przywitać :wit

Pięknie u ciebie
pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=63419" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witajcie :wit Dziś poszłam w pokrzywy :wink: Nazbierałam dwie reklamówki, wyszło całe 60 dkg. Miało być na gnojówkę, ale użyłam do obłożenia roślin. M. skosił dziś trawnik, prawie się pokłóciliśmy, bo połowę trawnika zanim się zorientowałam, skosił na najniższym poziomie. Mieliśmy zielone ładne chwastowisko, teraz mamy co kawałek piękne żółte placki, miejscami prześwituje żywa ziemia :( Chciało mi się płakać, złość wyładowałam na ręcznej pompie... Mam nadzieję, że odrośnie i jakoś sobie poradzi. Choć wygląda to okropnie, jutro chyba będę chodzić po tej części ogrodu z zamkniętymi oczami.
Do nowej rabatki powsadzałam frezje i młode kosmosy double. Nie czekam do zimnej zośki, trudno - jak przymrozi to przymrozi, a w torfowych doniczkach niektóre zaczęły się wywijać i wyglądały z dnia na dzień coraz gorzej. Kupiłam też trzmielinę pnącą Emerald Gold i macierzankę z dwubarwnymi listkami. Zaryzykowałam i pouszczykiwałam młode pędy na mniejszej sośnie czarnej, skróciłam prawie wszystkie młode pędy o 2/3 (poza czubkiem). Jutro idę znowu z pokrzywy, z okolic przydomowych już wszystko zerwane, muszę poszukać jakiejś innej plantacji :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Miluś fajnie że masz gdzie iść na te pokrzywy ,bo u mnie nigdzie nie rosną.One są bardzo przydatne w ogrodzie ,a mężowie to czasem nie myślą .Wyobrażam sobie jak się wściekłaś ,ale nic na to nie poradzisz a trawa w końcu i tak odrośnie . ;:108
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Milenko a czemu okładasz pokrzywami rośliny? Bo nie wiem :oops:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Milenko aż miło się patrzy na takie widoki pomimo, że nie należą do Twoich włości ;:333
A na eMa nie bądź zła tylko profilaktycznie pochwal :wink: z adnotacją aby następnym razem wyżej trawkę skosił
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ilona ma rację :D Ciesz się, że nie musisz tego robić sama.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś - chcesz, to Ci podeślę :D Nie myślą, ale trzeba wybaczać. Oboje się wszystkiego uczymy, ja robię inne błędy, on takie, a życie toczy się dalej :) Już mi całkiem przeszło :wink:
Reniu - poczytaj tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=476 myślę, że warto spróbować :)
Ilonko - masz oczywiście racje, mój M. ma doświadczenie w koszeniu, ale tam, gdzie do tej pory kosił, nie chodziło o wygląd, więc już wybaczyłam :wink: Jest podejrzanie miły teraz, jak zawsze, jak coś zbroi, więc nie ma tego złego... :D
Aniu - cieszę, cieszę :) Dlatego o ściętych groszkach nawet nie wspomniałam ;:306 Jak udał się wyjazd? :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj :wit Milenko, ten czas tak szybko leci a mamy już maj czyli najlepszy czas na gnojówkę z pokrzyw. Dzięki za przypomnienie ;:196
Milenko nie złość się na męża chciał dobrze, trawa szybko odrośnire i nic nie będzie widać.
Pozdrawiam i miłych poszukiwań plantacji pokrzyw :wink: Miłego wieczoru życzę
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Milenko zaciekawiłaś mnie tymi pokrzywami. Ze mnie taki laik że w ogóle o tym nie słyszałam.. Muszę coś się na ten temat dowiedzieć. I jak tam przyszły dziś do ciebie burze?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

Milenko i ja jutro nastawiam pokrzywiankę, ale w dwóch reklamówkach miałaś tylko 60dkg? To na cały kilogram wychodzi że trzy reklamówki trzeba :shock:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwia - trzeba się śpieszyć, bo chyba już niedługo zakwitnie, a używając kwitnącą podobno można sobie ją nieźle rozsiać na działce. Nie powinno być problemu z wyszukaniem kolejnego "poletka", od biedy zawsze mogę wkroczyć na nieogrodzoną działkę budującego się sąsiada, chyba się o to nie pogniewa :) Dziękuję, Tobie też miłego wieczoru ;:196

Madziu - ja też jestem straszny laik, ale wcześniej trochę przeglądałam też tematy ogrodowe na forum. Uważaj tylko, żeby nie zrywać kwitnącej, polecam Ci ten wątek, to skarbnica wiedzy :) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=5464 Na burzę się zanosiło, było bardzo duszno, ale spadło tylko dosłownie kilka kropel deszczu.

Iwonko - reklamówka, ale taka niezbyt wielka "jednorazówka", no i nie miałam aż tak bardzo upchane. Więc w takiej tradycyjnej mocniejszej myślę, że kilogram można uzbierać ;:108

Zastanawiamy się, co robić ze skoszoną trawą. Mamy niby kosiarkę z funkcją mielenia, ale po zmieleniu niewiele się różni (fakt, że kosiliśmy mniej niż tydzień temu). Myślicie, że można taką skoszoną, krótką (przy koszeniu raz - dwa razy w tygodniu) pozostawić na trawniku?
Nie bardzo mamy ją gdzie składować, mimo że jest osobny kompostownik na samą trawę, zapełnia się na full po dwóch koszeniach.
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”